Evde hamsi böreği nasıl yapılır? Hamsi böreği malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? Tam tadında hamsi böreği tarifi..
Karadeniz'in incisi hamsinin birçok tarifi sevilerek yapılıyor. En çok tercih edilen hamsi böreği büyük küçük herkesin damağında tadını bırakmaya devam ediyor. Vatandaşlar tarafından arama motorlarında "Hamsi böreği nasıl yapılır? Hamsi böreği malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?" aramaları yapılıyor. İşte hamsi böreği tarifi, malzemeleri ve püf noktaları...
- Yemek Tarifleri Haberleri
- Giriş Tarihi: 07 Aralık 2023, 23:31
HAMSİ BÖREĞİ TARİFİ - Kalabalık sofraların olmazsa olmazı hamsi böreği, hem görsel şölen yaratıyor hem de karın doyurmaya fazlasıyla yetiyor. Evde hamsi böreği yapmak isteyen vatandaşlar için hamsi böreği malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları haberimizde..
👉Hamsi böreği nasıl yapılır?
👉Malzemeleri:
- 1,5 kilo kılçığı çıkarılmış hamsi
- 3 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet soğan
- Kuş üzümü
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Nane
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Mısır unu
👉Yapılışı:
- Soğanları doğrayıp, yağda kavuruyoruz.
- Üzerine yıkanmış 3 bardak pirinç, kuş üzümü, nane, 2 tatlı kaşığı şeker, tuz, karabiber, kırmızı biberi koyup harmanlıyoruz.
- 3 su bardağı su ilave edip, pilav gibi pişiriyoruz.
- Ayrı bir yerde tavaya yağ koyup, hamsileri önce mısır ununa bulayıp tavanın altını kaplayacak şekilde diziyoruz.
- Aynı işlemi tavanın kenarlarına da yapıyoruz ve demlenen pilavı, içine koyarak yayıyoruz.
- Tavanın kenarına dizdiğimiz hamsileri, pilavın üzerine kapatıyoruz.
- Boş kalan üst kısmına da, tekrar mısır ununa bulayarak hamsi diziyoruz.
- Kısık ateşte alt kısmını kızartıp, böreği ters düz ederek diğer kısmını da kızartıyoruz.
- Böreğimiz servise hazır.
🌟AFİYET OLSUN
DİĞER HABERLER
-
Kış aylarının vazgeçilmezi kereviz, bu kez zeytinyağlı dolma haliyle mutfağa lezzet ve tazelik katıyor. Hem hafifliğiyle hem de pratik yapımıyla dikkat çeken bu özel tarif, püf noktalarıyla birlikte kış sofralarına zarif bir dokunuş getiriyor. Peki, Zeytinyağlı kereviz dolması nedir, nasıl yapılır, içerisinde neler vardır ve püf noktaları nelerdir? İşte detaylar... -
Bursa mutfağının köklü lezzetlerinden biri olan Damat Paçası, geleneksel düğün sofralarından günümüzün popüler menülerine uzanan hikâyesiyle yeniden gastronomi dünyasının gündemine oturdu. Yeni tatlar arayanlar için Bursa Damat Paçası yemeği nedir, nasıl yapılır, içerisinde neler vardır ve malzemeleri nelerdir? sorularını haberimizde derledik. İşte Bursa Damat Paçası yemeği nedir, nasıl yapılır, içerisinde neler vardır? detaylar haberimizde... -
Kaynayan suda pişirilen patatesli mantı, servis aşamasında sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağıyla buluşunca enfes bir lezzete dönüşüyor. İşte MasterChef kıvamında, evde kolayca yapabileceğiniz patatesli mantı tarifi ve püf noktaları!