Magnolia nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır? Pratik Magnolia tarifi...
New York'un ünlü Magnolia Bakery isimli pastanenin imza tatlısı olan Magnolia son dönemlerde fazlaca sevilen bir tatlı. Gerek hafif lezzeti gerekse hoş görüntüsüyle tercih edilen Magnolianın tarifi ise oldukça merak ediliyor. Peki, Magnolia tatlısı nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır? İşte Magnolia tarifi...
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 05 Kasım 2020, 16:01:21, Güncelleme: 28 Kasım 2023, 13:53:13
Çeşitli meyveler kullanılarak hazırlanan Magnolia, son dönemin oldukça rağbet gören tatlılarından biri. İşte ana malzemesi bisküvi ve muhallebi olan bu lezzetli tatlının malzemeleri ve yapımı...
MAGNOLIA TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
2 adet yumurta sarısı
1 paket toz vanilya
1 paket süt kreması
1 paket bebe bisküvisi yada petibör bisküvi
10-15 adet çilek
MAGNOLİA TARİFİ YAPILIŞI
1. Tencereye şeker, nişasta, un, toz vanilya ve yumurtayı alın.
2. Yavaş yavaş sütü ekliyin ve çırpma teli ile topaklanmayacak şekilde çırpın.
3. Ocağa koyup karıştırmaya başlıyın.
4. Kaynamaya başlayan ve muhallebi kıvamına gelen karışımın altını kapatın.
5. Eğer topaklanma oldu ise blendardan geçirin ve soğumaya bırakın.
6. Muhallebi soğurken bisküvileri rondoda incecik olana kadar geçirin.
7. Muhallebi soğuduktan sonra içine bir paket krema da ilave edip blenderla veya çırpma teli ile çırpın.
8. İsterseniz kuplara isterseniz küçük cam tepsiye koyabilirsiniz.
9. İlk olarak bisküvi sonra çilek sonra muhallebi, sonra tekrar bisküvi, çilek ve tekrar muhallebi ve en son üste bisküvi koyup üzerini süsleyin.
AFİYET OLSUN
DİĞER HABERLER
-
Erzurum'un en mehşur lezzetlerinden olan Kadayıf Dolması, tüm Türk mutfağında kendisine geniş yer bularak tadanları kendisine hayran bırakıyor. En sevilen şerbetli tatlılar arasında yer alan Kadayıf Dolmasını evinde, kendi mutfağında yapmak isteyenler arama motorlarında 'Kadayıf Dolması nasıl yapılır?' sorusunun cevabını araştırıyor. İşte kadayıf dolması malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları... -
Kıyır kıyır hamuru, nefis iç harcı ve tadına doyulmaz lezzetiyle sofraları süsleyen yağlamanın tarifi birçok kişi tarafından merak ediliyor. Kıymalı harcının kendine has ekmeğiyle buluşunca pideyi, lahmacunu ve bilinen tüm lezzetleri geride bırakan yağlamanın tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları haberimizde... -
Kalabalık sofraların gözdesi olan ve sık tercih edilen Piliç Topkapı, adından anlaşılacağı gibi Osmanlı saray mutfağından bu zamanlara kadar gelmiş, iç pilava sarılmış tavuğuyla severek yapılan tarifler arasında yer alıyor. Vatandaşlar tarafından arama motorlarında "Piliç Topkapı nasıl yapılır? Piliç Topkapı malzemeleri nelerdir?" diye araştırıyor. İşte Piliç topkapı yapılışı, malzemeleri ve püf noktaları..