KADİFE TATLISI TARİFİ - Evde kolay Kadife tatlısı nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktaları...
Hem görüntüsüyle hem tadıyla bayılacağınız Kadife tatlısı, büyük küçük herkesin ilgisini çekiyor. Lezzetiyle baş döndüren Kadife tatlısı, son zamanların en sık araştırılan tarifleri arasında yerini aldı. Peki Kadife tatlısı nasıl yapılır? Kadife tatlısı malzemeleri, yapılışı ve püf noktalarını haberimizde derledik.
- Yemek Tarifleri Haberleri
- Giriş Tarihi: 17 Kasım 2023, 23:30
KADİFE TATLISI TARİFİ - Sofraları süsleyen hem pratik hem de lezzetli olması sebebiyle en çok tercih edilen tatlılar arasında yer alan Kadife tatlısının tarifi merak ediliyor. Peki Kadife tatlısı nasıl yapılır? İşte Kadife tatlısı malzemeleri, yapılışı, püf noktaları...
Kadife tatlısı nasıl yapılır?
Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı kakao
- Yarım çay kaşığından biraz fazla toz kırmızı gıda boyası
- 1 su bardağı + 1 su bardağından 2 parmak eksik un
Kreması için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı dolusu un
- 3 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 paket sıvı krema(sıvı krema yerine 1 poşet toz krem şanti de kullanabilirsiniz.)
Kadife tatlısı yapılışı:
- İlk olarak muhallebiyi hazırlayıp soğumaya bırakalım.
- Muhallebi için krema dışındaki malzemeleri alıp karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca muhallebimizi soğumaya bırakıyoruz.
- Bu ara kek için yumurta ve şekeri bolca çırpalım.
- Yağ ve sütü ekleyip karıştıralım
- Kakao ve gıda boyasını da ekleyip tekrar karıştıralım.
- Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz.
- Yağlanmış her hangi bir tepsiye harcımızı alıp 170 derecede yaklaşık 35-40 dk pişirelim.
- Kürdan ile pişip pişmediğini ortasından test edelim.
- Pişen kekimizi soğumaya bırakalım.
- Daha sonra dilimleyip robotta hepsini çekelim.
- Kalıbımızın alt kısmına çekilmiş kekimizin yarısını düzgün ve eşit şekilde yayalım.
- Hafif elimizle bastıralım.
- Kalıp yerine yuvarlak borcam da kullanabilirsiniz.
- Soğuyan muhallebiye kremayı ekleyip çırpalım.
- Kekimizin üzerine muhallebiyi dökelim ve yayalım.
- Kalan çekilmiş kekimizi de en üst kata döküp eşit şekilde düzenleyelim.
- Bir gece buzdolabında dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
DİĞER HABERLER
-
Bursa mutfağının köklü lezzetlerinden biri olan Damat Paçası, geleneksel düğün sofralarından günümüzün popüler menülerine uzanan hikâyesiyle yeniden gastronomi dünyasının gündemine oturdu. Yeni tatlar arayanlar için Bursa Damat Paçası yemeği nedir, nasıl yapılır, içerisinde neler vardır ve malzemeleri nelerdir? sorularını haberimizde derledik. İşte Bursa Damat Paçası yemeği nedir, nasıl yapılır, içerisinde neler vardır? detaylar haberimizde... -
Kış aylarının vazgeçilmezi kereviz, bu kez zeytinyağlı dolma haliyle mutfağa lezzet ve tazelik katıyor. Hem hafifliğiyle hem de pratik yapımıyla dikkat çeken bu özel tarif, püf noktalarıyla birlikte kış sofralarına zarif bir dokunuş getiriyor. Peki, Zeytinyağlı kereviz dolması nedir, nasıl yapılır, içerisinde neler vardır ve püf noktaları nelerdir? İşte detaylar... -
Kaynayan suda pişirilen patatesli mantı, servis aşamasında sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağıyla buluşunca enfes bir lezzete dönüşüyor. İşte MasterChef kıvamında, evde kolayca yapabileceğiniz patatesli mantı tarifi ve püf noktaları!