TUH'U TARİFİ | Tuhu nasıl yapılır? - Tuh'u malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları
Yaklaşık 3750 yıl önce yazılmış bir sümer tabletinde tarifi bulunan Tuh'u, tarifi bulunan en eski yemek olarak karşımıza çıkmaktadır. Genellikle bahar festivallerinde hazırlanan bir çeşit güveç olan Mezopotamya'nın yemeği Tuh'u'yu evinde denemek isteyenler arama motorlarında Tuh'u tarifi, Tuh'u nasıl yapılır? konularını araştırıyor. İşte Tuh'u malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...
- Yemek Tarifleri Haberleri
- Giriş Tarihi: 01 Ocak 2023, 00:02
TUH'U TARİFİ | Tarihinin bilinen en eski yemeklerinden olan ve bir Sümer tabletinde malzemeleri yer alan Tuh'unun tarifi vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Evinde Tuh'u yapmak isteyenler arama motorlarında araştırılan Tuhu nasıl yapılır? sprısınnı vebaTuh'u malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları haberimizde derledik. İşte detaylar...
👉 F.BAHÇE'DEN G.SARAYLI ESKİ İSME KANCA! 👈
🔥 G.SARAY'DA HÜCUM HATTI SİL BAŞTAN! AYRILIK VE TRANSFER... 🔥
TUHU NASIL YAPILIR?
TUH'U MALZEMELERİ
- 450 gram doğranmış kuzu bacağı
- 4 yemek kaşığı susam, zeytin veya işlenmiş yağ
- 350 ml su
- 350 ml ekşi bira
- 1 büyük doğranmış soğan
- 2 kap doğranmış roka
- ¾ kap doğranmış kişniş yaprağı
- 2 çay kaşığı ezilmiş veya toz halinde kimyon
- 2 büyük doğranmış pancar kökü
- 1 doğranmış veya dilimlenmiş pırasa
- 3-9 arasında doğranmış veya dilimlenmiş diş sarımsak
- 1 arpacık soğanı
- 1 mısır pırasası (çeviri kesin değil)
- garnitür olarak kişniş
TUH'U YAPILIŞI
- Geniş bir tencereye yağ ekleyin ve yüksek sıcaklıkta ısıtmaya başlayın. kuzu etini yağın içinde hafif koyulaşana kadar birkaç dakika bekletin.
- Soğanları ekleyin ve 5 dakika boyunca pişirin
- Pancar köklerini ekleyin ve 5 dakika boyunca pişirin
- Tuz, su, bira, roka, kişniş, arpacık soğanı ve kimyonu ekleyin ve kaynamaya bırakın
- Sarımsağı ve pırasayı (ve mısır pırasasını) karıştırıp tencereye ekleyin
- Isıyı orta seviyeye düşürün ve 60 dakika boyunca kaynayana kadar ya da pancar kökleri ve etler istediğiniz seviyede pişene kadar bekleyin
- Tuh'u pişince bir kasenin içinde servis edin. kaseye kişniş serpiştirin. garnitür olarak doğranmış kişniş yaprağı ve mısır pırasası kullanabilirsiniz.
DİĞER HABERLER
-
Kış aylarının vazgeçilmezi kereviz, bu kez zeytinyağlı dolma haliyle mutfağa lezzet ve tazelik katıyor. Hem hafifliğiyle hem de pratik yapımıyla dikkat çeken bu özel tarif, püf noktalarıyla birlikte kış sofralarına zarif bir dokunuş getiriyor. Peki, Zeytinyağlı kereviz dolması nedir, nasıl yapılır, içerisinde neler vardır ve püf noktaları nelerdir? İşte detaylar... -
Mardin mutfağının en sevilen lezzetlerinden etli soğan dolması, özgün aroması ve özel pişirme tekniğiyle lezzet tutkunlarının yeni favorisi olmaya aday. Gurmelerin sık sık araştırdığı, Mardin'in lezzetlerinden biri olan etli soğan dolması nedir, nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir? İşte detaylar... -
Kaynayan suda pişirilen patatesli mantı, servis aşamasında sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağıyla buluşunca enfes bir lezzete dönüşüyor. İşte MasterChef kıvamında, evde kolayca yapabileceğiniz patatesli mantı tarifi ve püf noktaları!