31 Ekim 2020 | Cumartesi

Bildiğimiz gibi

Trabzonspor kötü başladığı lig serüveninde Kasımpaşa'yı yenip hem moral kazanmak hem de toparlanmak istiyordu. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı.
Trabzonspor'un oyun sıkıntısı geçtiğimiz sezonlardaki gibi devam ediyor. Takım halinde organize olamayan, savunma ve hücuma akıl koyamayan ve bununla ilgili planları da olmayan bordo-mavililer oyunu iki kişi üzerinden çözmeye çalışıyor. Uğurcan ve Nwakaeme ile yalnızca bireysellikle günlük, anlık performanslarla ancak maçın bir bölümünü çözersiniz. Karşılaşmanın geneli için takım halinde planlanmış oyunların olması gerekir.

***

Şampiyonluğa oynayan bir takımın oyun hafızası olur. Bu hafıza oyuna gireni, çıkanıyla bir bütünlük arz eder.
Eğer transferde belirli bir sirkülasyon yapıyorsanız, herkes gelenlerin kalitesine ve seviyesine bakar. Geçtiğimiz sezon ikinci olan takıma gelen oyuncular Trabzonspor gibi büyük bir camiada hedefe gidecekse, hedef de şampiyonluksa o zaman yapılan yanlış seçimler alınan kötü sonuçlarla beraber sorgulanır.
Bunun kalite eksikliğinden tesadüf olmadığı ortaya çıkar. Bir takımın kadro derinliği olmayabilir ama en azından 13-14 sınıf oyuncusu olur.
Trabzon'da böyle bir görüntü de yok oyuncu profili de. Buna teknik adam yetersizliği de eklenince sonuç 7 maçta 5 puan oluyor.

***

Trabzon'da çalışacak bir hoca hele yabancı antrenörse mutlaka geçmişte yaptıklarına bakılır ve yapabilecekleri sorgulanır. Daha önce tek başına hiçbir takımı çalıştırmamış ve sadece yardımcı antrenörlük yapan biriyle sezona girmek hataların en büyüğüydü.
Bordo-mavililer geçen seneki gibi oyun içinde gelgit yaşıyor. Oyunu tutamıyorlar, ileri giden savunmaya dönemiyor, savunmaya yardıma gelen hücuma çıkamıyor. Oyun tutarsızlığı ve plansızlığı özellikle top rakipteyken hem bireysel hem de takım halinde geçtiğimiz sezonlar gibi hala devam ediyor. Bunun sonucunda da son iki sezonda olduğu gibi bu sene de Trabzonspor öne geçtiği maçlarda Süper Lig'in en fazla puan kaybeden takımı.
Bordo-mavililer top rakipteyken güçlü savunma yapamayan ve bu yönde de geçtiğimiz sezonlar gibi değişim ve gelişim sağlamayan bir görüntü içinde.
Kısaca 'Trabzonspor bildiğimiz gibi.'

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI

TÜM YAZILARI
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor