13 Haziran 2020 | Cumartesi

İhtiyacı olan!

Covid-19 salgını nedeniyle yaşadığımız olağandışı bu sezonda tabii ki liglere üç ay ara verildikten sonra oyuncuların eski performans, motivasyon ve konsantrasyonla dönmesi zordu. Böyle bir deplasmana çıkan Trabzonspor, ligimizde bu sezon Başakşehir ile beraber deplasman karnesi en iyi olan iki takımdan biri. İkisi de 23 puan topladı. Yalnız Trabzonspor, bu deplasman puanlarını toplarken zaman zaman oyun içinde gel-gitler yaşamıştı. Göztepe de iç saha karnesi iyi değil, dış sahada da ligimizde 5'inci sırada. Dışarıda 18 puan topladılar, iç sahada da 19 puan topladılar. Sahalarında sezon başından bu yana bir türlü istenen güçlü oyunları sergileyemediler. Seyirci gücü de olmayınca Trabzon bunu kendi lehine çevirmesini bildi. Özellikle ilk 30 dakikada Göztepe kalecisi Beto ön plana çıktı. Eğer Trabzonspor, son vuruşlarda Beto'yu geçseydi maç zaten ilk 30 dakikada bitmişti. Gerçi Beto'nun, Trabzonspor maçlarının genelinde böyle bir olumlu oyun performansı var. Trabzonspor'un kadrosuna baktığımızda; Uğurcan'ın önünde oynayan 10 oyuncunun üç tanesi savunmacı. Pereira, Da Costa ve Campi… Novak bile hücumcu hüviyettir. Böyle 8 tane hücumcu ile oynayınca geriye düşmemeniz gerekir. Trabzonspor, maçı başından sonuna kadar önde götürdüğünden, bu hücumcu oyuncuların motivasyonunu da yükseltti. Bu motivasyon da Trabzonspor'u takım halinde defansa dönmeye, birlikte hareket etme yönünde itti.

***

Trabzonspor zaten sezon başından beri ofansif gücü yüksek bir takım. Ligimizde en rahat gol pozisyonuna giren ve bunları da değerlendiren görüntü vermişti. Bu maçta da aynısını sergilediler. Hüseyin Çimşir, yalnız oyuncu değişikliklerinde Guilherme atıldıktan sonra, gidişatta ve Nwakaeme değişikliğinde hem geç hem de yanlış hamleler yaptı. Zorbay Küçük benim beğendiğim bir hakemdir. Yalnız Giulherme'ye gösterdiği kırmızı kart net yanlıştı. Aynı zamanda Göztepe lehine çaldığı penaltıda penaltıda Costa'nın Jerome'a yaptığı hareket de tartışılır. Böyle karar vermesi genç ve ileriye dönük bir hakem olan Zorbay Küçük'e yakışmadı. O da lige verilen korona virüs arasında eski performansından çok uzaklaşmış. Bir yanda ligde maçtan önce 8. sırada ve 37 puanda olan Göztepe. Ne üst, ne alt tarafla hiçbir bağlantısı ve hedefi yok. Diğer yanda da lider geldiği İzmir'den lider dönmeyi düşünen, kalan haftalara moral motivasyonunu yükseltmek için kazanmaya 'ihtiyacı olan' Trabzonspor… Bordo-mavililer uzun süre 10 kişi oynadığı maçta kazanmayı bildi. Geriye kalan 8 haftalık periyoda galibiyetle başlamak Trabzonspor için çok önemliydi. İlkler çok önemlidir. Trabzonspor da bu başarılı performansı Göztepe deplasmanında gösterdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

} SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor