20 Kasım 2010 | Cumartesi

Teasca taktiği

Yıllar önce F.Bahçe, Romanya'dan Teasca adında ufak tefek bir antrenör getirmişti. Birkaç sezondur şampiyonluk yaşanmadığı için başkan Faruk Ilgaz'a,"Şampiyonluk mu, iyi futbol istiyorsunuz?" diye sordu. "Şampiyonluk" cevabı gelince, daha sonra Lucescu'nun, şimdi de bütün dünyanın uyguladığı "Çok adamla defans yapıp, kontratakla gol atmak" taktiğini ortaya koymuştu. Nitekim o sezon sarı-lacivertliler maçlardan 1-0, 2-1, 1-1 gibi kısır ama puan getiren sonuçlarla ayrılıp şampiyonluğa ulaştı. Takım güçleri ve kadroları arasında büyük farkların azaldığı günümüzde iddialı takımlarımızın teknik adamları bu taktiği uygulayıp dikkatsizce saldıran rakiplerine büyük-küçük demeden dize getiriyorlar. Skor yazarlarımız, rakiplerinin son dakikalardaki ferdi hataları veya mesela Servet'in, Ömer'in, Caner'in kaptırdıkları toplarla goller atarak yenmelerini zafer gibi gösterip, ligin bitimine 21 hafta varken şampiyon ilan ediyorlar.

G.Saray'ın da şansı var
Önümüzdeki 10 haftada bütün maçlarını kazanacak Galatasaray'ın bile zirve şansı vardır. Ve son haftalara kadar hiç kimse "Şampiyon biziz" lafını edemeyecektir. Zira görünen ve gerçekleşen sonuçlar artık büyük geçinen takımların Anadolulu rakiplerine üçer-beşer goller atarak garanti galibiyetler alma devri geçmiştir. İşte Trabzon ve Bursa bile böyle düşündükleri için rakiplerine hem de sahalarında yenilmişlerdir. Bu nedenle "sürpriz" çok olacaktır. Bu durumun acısını en çok çekenlerden biri de F.Bahçe'dir. Şimdi moda sağlam defans, çok adamla akıllı kontratak yapmaktır. İşte o zaman klas oyuncuların farkı açıkça ortaya çıkacaktır. Avrupa'nın en klas elemanlarıyla güçlenen Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı, hocası Demeter'in hatalarıyla İtalyan rakibine 3-2 yenildi. Oyuncularına servisleri bir adım geriden attırmayı öğretmeyerek sayılar dağıtmaları yetmiyormuş gibi, "Üçüncü sette çok yorulduk, yedekler formsuz" diyerek onları hazırlayacak olanın kendisi olduğunun farkında bile değildi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor