Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

18 Ekim 2019 | Cuma

İnşallah RVP olmaz

Falcao uzun süredir yok.
Sakatlığı da tam açıklanmıyor, saklanan ne?
Falcao'nun sakatlığı inşallah Van Persie'ye benzemez. Kolombiyalı golcü için "Üç maç oynar iki maç yatar" deniyor. Üç maç üst üste oynamadı. Bu sakatlığı vardı da söylenmedi mi? Falcao transferi sırf taraftar mutlu olsun diye mi yapıldı? Falcao'nun aşil tendonunda ciddi bir sorun olduğu söyleniyor ve herhangi bir açıklama da yapılmıyor. Galatasaray taraftarı Falcao'nun gollerini özlemle bekliyor ancak Kolombiyalı 15 gündür salonda çalışıyor. Diagne arkasına teneke bağlayarak gönderildi ama ortada gol gerçeği vardı. Ben de sağlam bir Falcao için "En az 25 gol atar" dedim. Falcao eğer oynamaz ve müzmin sakat olarak Florya'da salonda çalışacaksa söylediğim sözümden dolayı özür dileyeceğim. Ama eğer Falcao, sakat olmadığını kanıtlar, gol yükünü çekerse de alkışlarım.
Sivas maçında Luyindama ile Lemina da olmayacak.
İyi ki Donk var. Hollandalı, sakatlananın ve ceza alanın yerine Hızır gibi yetişiyor. Luyindama'nın yokluğunda savunmada Donk oynayacaktır. 'Demir Adam' görüntüsü veren Luyindama'nın adale spazmını yaşaması ve sakatlığının uzun sürmesi çok şaşırtıcı değil mi? Eğer Fatih Terim, R. Madrid maçına Luyindama'yı saklıyorsa doğru yapıyor.
Sivas iyi bir takım. Çok koşuyorlar ve rakiplere kolay pozisyon vermiyorlar.
Galatasaray'ın Sivas'ın kontrataklarına karşı dikkatli olması gerekir. Lemina, F.Bahçe maçında taraftarın ağzına bal çaldı. Ancak birdenbire kayboldu. İyi bir Lemina Galatasaray'ın çok sorununu çözer, hücuma zenginlik katar, direnç getirir ve pas kalitesini artırır.
Real maçı Sivas karşılaşmasını etkiler mi?
Milli dönüşlerinde takımın zorlandığı da ortada.
Feghouli, Cezayir'in 3-0 kazandığı Kolombiya maçında müthiş bir oyun ortaya koydu. Terim'in Feghouli'yi eğer yorgun değilse Sivas maçında en az bir devre kullanması gerekir.
Çünkü Real Madrid maçında Galatasaray'ın Kolombiya karşısında müthiş oynayan Feghouli'ye acil ihtiyacı var. Geçmişte çok futbolcu gönderen Galatasaray milli ara dönüşünde sıkıntılar yaşıyordu. Bu kez çok fazla oyuncu gitmedi. Oyuncuların bahanesi kalmadı.
Kadroda büyük değişiklikler olur mu?
Mariano cezalı olduğu için Terim, Şener'i sağ bekte oynatacaktır. Emre Mor ve Taylan ikilisini ilk 11'de görürsem de şaşırmam.
Terim, oturtacağı yabancıları oyun sıkıştığında kullanabilir.
Beşiktaş derbisi öncesi Marcao, Belhanda ve Ömer Bayram sarı kart ceza sınırında. Sivas maçında kulübede olurlar mı?
Belhanda, Fatih Terim'den prens muamelesi görüyor.
Ancak Faslı yıldız, bu sevgiye, bu ilgiye bence yeterince karşılık veremiyor.
Galatasaray'ın en önemli yerinde oynuyor aptalca kartlar görüyor.
Sekiz hafta içinde Marcao'nun Denizli maçında gördüğü üst üste iki sarı karttan sonra kart sınırına gelmesi sorumsuz bir yapıya sahip olduğunun göstergesidir.
Terim, Real Madrid ve Beşiktaş maçlarını düşünerek Belhanda'yı kulübede oturtup, Feghouli ya da Seri'ye oyun kurma görevini verebilir. Ayrıca Terim, Marcao'yu da kart konusunda uyarmalıdır, çünkü Luyindama'nın vereceği performans da soru işareti olacaktır.
Real karşısında PSG maçı taktiği uygulanır mı?
Galatasaray'ın PSG önünde oynadığı 5-4-1 sistemini eleştirenlere katılmıyorum. Türk Milli Takımı, Paris'teki Fransa maçında 5-4-1 oynadı.
Rakibin hızlı oyuncularına önlem almak amacıyla en doğru sistem budur. Real Madrid maçında da PSG taktiğini doğru olacağını düşünüyorum. Ayrıca Real'de PSG'deki gibi rakip defans arkasına gidecek Vinicius Junior dışında çabuk oyuncular yok.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor