Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

06 Ekim 2019 | Pazar

Fırsat kaçtı

İnsan G.Saray'ı izlerken sıkılıyor, uykusu geliyor.
Terim, "Oyuncular değişebilir ama oyun anlayışımız değişmeyecek" diyor. Bu oyuncularla Terim'in alıştığımız, önde basan, topun ve oyunun hakimi olan, kanatları akıllı kullanan ve rakibi ürküten, mücadele gücü yüksek, pas kalitesi üst düzeyde bir G.Saray izlememiz mümkün değil.
G.Saray üretmediği gibi Babel'in hareketli oyunu dışında Selçuk, Belhanda ve Feghouli ile kağnı gibi oynuyor.
Terim'in, Selçuk tercihini de anlamadım. Selçuk kazandığı şampiyonluklar ve kupalarla G.Saray tarihinde yer alacaktır. Ama bu Selçuk'u futbol bile bırakmış.
Taylan, Ömer Bayram, Emre Mor gibi oyuncular varken Selçuk kadroya bile girmez. Belhanda ile Feghouli top kaybetme konusunda birbirleriyle yarıştı. Özellikle Belhanda'nın kaybettiği toplar Gençlerbirliği ataklarına dönüştü.
Ayrıca Feghouli sırtı dönük aldığı topları, çevre kontrolü bile yapmadan "Top benden gitsin" der gibi ayağından çıkarıyor. Cezayirli yıldız, eskiden sırtı dönük buluştuğu topları öne doğru attığı deparlarla pozisyona dönüştürürdü. Belhanda ile Feghouli sorumluluk almıyorlar.

***

Galatasaray maalesef rakibe fizik güç olarak üstünlük kuramıyor.
Terim'in olduğu yerde hiçbir oyuncu kaytaramaz ama takımda güç eksikliği var. Gençler akıllı kapandı ve hızlı hücumlarla Galatasaray kalesini tehdit etti.
Terim'in ikinci yarıya hiçbir hamle yapmaması şaşırtıcıydı.
Çünkü G.Saray veteranlar takımı zihniyetinde temposuz, mücadele gücü düşük bir oyun sergiliyordu.
Profili düşük Jimmy'yi Feghouli'ye tercih etmek çok büyük yanlıştı.
Emre Mor zamanında oyuna girse rakibin hem hızlı hücuma çıkmasını engeller hem de Galatasaray'ın dikine atağa kalkmasını sağlardı.
F.Bahçe'nin sürpriz yenilgisiyle oluşan fırsatı G.Saray teknik heyeti ve futbolcuları maalesef değerlendiremedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor