Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

02 Ekim 2019 | Çarşamba

Son vuruş yok

Fatih Terim'in sahaya sürdüğü 5'li savunma çok akıllıcaydı. Rakibi karşılarken G.Saray savunması çoğalıyor, hücuma çıkarken Mariano, Nagatomo ikilisini hücum beki olarak kullanıyordu. Terim'in Donk tercihi iki savruk stoper Luyindama-Marcao ikilisini biraz olsun toparladı. Donk, kritik pozisyonları önlerken topu da oyuna akıllı soktu.
PSG'nin tam bir ezber takımı.
Birbirleriyle mükemmel anlaşıyorlar, gözü kapalı pas alışverişinde bulunuyorlar. Özellikle G.Saray savunmasının arkasına attıkları uzun pasların şiddetini mükemmel ayarlıyorlardı. İcardi'nin golüne kadar G.Saray takım oyununu, birlikte mücadele etmeyi başarıyla uyguladı.
Nzonzi sakinliğiyle arkadaşlarına mükemmel servisler yaptı, Seri tekniğini konuşturarak G.Saray'ı hücuma çıkarmaya çalıştı. Falcao ayağındaki topları arkadaşlarına oynarken, mücadelelerden kaçmadı.
Fatih Terim, Babel'e fazla güveniyor ve arkasında duruyor.
Ancak Babel, bu desteği son haftalarda hiç hak etmiyor. Egoist davranıyor, arkadaşına pas vermeyi düşünmüyor, 'hep ben atayım' diyor.
Özellikle Falcao'nun verdiği mükemmel gollük pasını boştaki arkadaşı Belhanda'yı aktarmaması G.Saray'ın beraberlik golünü engelledi. Taraftar da Falcao'nun paylaşımcılığını, Babel'in egoistliğini görünce hep bir ağızdan Hollandalı yıldıza tepki gösterdi. O Babel Brugge'deki maçta da golü kendi atmak uğruna yine bu kez Falcao'ya pas vermemişti.
Terim'in 5'li savunnasını görünce artık Donk'tan vazgeçmemesi gerekiyor. Felghouli, Belhanda, Babel gerekirse kulübede beklemeli.
Ancak G.Saray'ın Marcao ile başı çok ağrıyacak. Brezilyalı pozisyon almasını bilmiyor. PSG zaten favoriydi ama G.Saray güçlü bir oyunla karşılık verdi, sadece gol yollarında son vuruşları yapamadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor