Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

29 Eylül 2019 | Pazar

Dağ fare doğurdu

Fenerbahçe'nin kalabalık orta sahası ve alan savunmasına özen göstermesi, Galatasaray'ın etkili pozisyon üretmesine izin vermedi.
Bireysel beceriyi ön plana çıkarmaya gayret sarf eden Galatasaray, Lemina ile iki kez gol girişiminde bulundu ancak kaleci Altay'ı geçemedi.
Geçen sezon şampiyon yapan Feghouli'yi Terim derbiye saklamış ve Malatya'ya götürmemişti.
Feghouli, Lemina'ya yapılan penaltı pozisyonundaki ortanın sahibiydi.
Yani Cezayirli yıldız dinlenmeyi saklanmış olarak algılamış olacak ki alıştığımız çabukluğunu, hırsını sahaya yansıtamadı.
Maskeyle oynayarak fedakârlık yapan Belhanda, istekli, coşkulu ve arzuluydu.
Falcao, gol yollarında hem yalnız kaldı hem de arkadaşlarından yeterli pas desteğini alamadı.
Babel, Beşiktaş'taki göz okşayan futbolunu sahaya yansıtamıyor.
Çabuk değil, şut atmaktan da kaçınıyor. İlk yarıda gol olabilecek pozisyonda topa vurmayıp pas vermesi tam bir akıl tutulması.
Babel'i dinlendirip, Andone'a şans tanımak Fatih Terim'in önceliği olmalı. Çünkü Hollandalı yıldız üst üste oynadığı maçlardan dolayı bir yorgunluk hissediyor.

***

F.Bahçe, beklerini çok fazla öne çıkartmayıp G.Saray'ın kenarlardan hızlı hücum etmesine izin vermedi.
Hatta Ozan ve Tolga ekstra bekler olarak görevi yaptı. Lemina'nın sakatlanması Galatasaray'ın orta alandaki top kullanma ve hücuma dikine çıkma becerisini olumsuz etki etti. Lemina için kafamda soru işaretleri vardı ama Gabonlu fiziksel olarak hem ezilmedi hem çok çalıştı hem de Galatasaray adına gol aradı.
Derbinin iki takım oyuncuları adına öncelikli hesabı kaybetmemek ve az hata yapmak üzerineydi.
Fenerbahçe, Galatasaray'ın kaptıracağı topları hızlı hücuma taşıma konusunda hep hesap yaptı, Galatasaray rakip kale önünde yeterince çoğalamadığı için gole yaklaşamadı. Maçı izlemeye gelen seyirciler özledikleri oyunu bulamadı, keyif almadı çünkü iki takım da birbirini kitledi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor