Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

20 Eylül 2019 | Cuma

Malatya’dan kazanıp döner

CLUB Brugge maçı 0-0 bitti Galatasaray'ı nasıl buldunuz?

Galatasaray topa hakim olarak Brugge'ün istediği gibi oyun kurmasına izin vermedi. Henüz oynama alışkanlığı kazanamamış oyunculardan kurulu olan Galatasaray'ın lig performansına baktığımız zaman tempolu oyunu yakalayamadığını görüyoruz.
Brugge hızlı oyunculara sahip geniş alanda oynamayı bilen bir ekip.

Galatasaray tempoyu düşük tutup, Brugge'ün hızlı oyun tuzağına düşmedi. Steven Nzonzi savunmanın önünde emniyet supabı görevi yaptı. Fransız ön libero, Luyindama- Marcao ikilisinin oyunu başlatmalarına izin vermeyip, ikilinin arasına girerek savunmadan çıkışlarda tüm topları olumlu kullandı.
Nzonzi'nin sakin oyunu göze çarparken, pasları mükemmeldi. Lemina hazırlık kampı geçirmediği için beklenen hız ve temposunda değil.
Falcao, yeterli pasları alamadı ama Brugge savunmasının öne çıkmasını engelledi. Babel, Fatih Terim ve Galatasaray'ın kıymetli oyuncusu ancak Beşiktaş'taki gibi oynamıyor, çok fazla topla hareket ediyor. Karşılaşmanın en net pozisyonunu Babel yakaladı, eğer sert vurmak yerine 'Panenka' tipi vuruş yapıp topun dibine girseydi golü bulurdu.

Muslera'nın ne kadar kıymetli olduğunu bu maçta bir kez daha gördük. Kritik iki pozisyonda mükemmel kurtarışlar yaparak 1 puanın alınmasında katkı sağladığı gibi arkadaşlarına da tecrübesiyle moral aşıladı.

TERİM'SİZ KULÜBE ÖKSÜZ KALIYOR

Yeni Malatyaspor'da Fofana, Gökhan Töre ve Bifouma, G.Saray'da Belhanda yok. Terim'siz maç nasıl geçer?

FOFANA, Gökhan Töre ve Bifouma gibi hızlı oyuncuların yokluğu Malatya'nın kanat ataklarını olumsuz etkiler. Galatasaray'ın Malatya maçı bu eksiklere bakılınca kanatları kullanamayacak iki takımın düellosuna dönüşür. Fatih Terim'in kulübede olması Galatasaray için her zaman itici güçtür. Çünkü hocanın oyuncularla kurduğu diyalogda vücut dili ve göz teması çok değerlidir. Brugge maçında fazlasıyla gördük. Oyuncu değişiklikleri zamanında ve doğruydu. Futbolcular kulübede Terim'i gördüklerini kendilerini daha rahat hissediyorlar.
Terim'siz kulübe öksüz kalıyor.

Koç ile Terim arasındaki sicil atışması hakkındaki düşünceniz nedir?
Disiplin Kurulu öznesi olmayan sözlerden nem kaparak 5 Eylül'de Fatih Terim'e 4 maç ceza verdi. Benzer sözleri Şenol Güneş, Moldova maçı sonrası "Nifak tohumu ekmeye çalışanlar var" diyerek vurguladı. Terim'e ceza verildi, Güneş milli takım hocası olduğu için uyarı bile almayacak.
12 Eylül'de Tahkim Kurulu lütfedip, 4 maçlık cezayı 3'e indirdi ve F.Bahçe maçında kulübede olmasını engelledi. Şimdi Galatasaray, Şampiyonlar Ligi maçına çıkacak Fenerbahçe Başkanı Ali Koç kendi gündeminin Alanyaspor maçı olması gerekirken önceden hazırlanan çanak soruyla Terim'in cezasına şöyle yorum yapıyor: "Bir insanın sicili nasıl bu kadar bozuk olabilir?" CEZANIN onaylandığı 12 günden 6 gün sonra yorum yapan Koç'un aslında amacı Terim'i tahrik etmek ve Brugge maçı öncesi zihinsel olarak dağıtmaktı.

ERSUN YANAL'I ETKİSİZ BULUYOR
Bu savaşların kazananı asla olmaz. Ali Koç kendi teknik direktörünü Terim ayarında olmadığını bildiği için Galatasaray'ı psikolojik bir savaşın içine çekmeye çalışıyor.
Strateji olarak da Terim'e bilerek yükleniyor.
Brugge maçı sonrası Terim'in verdiği, "Sicilin, micilin; parayla, reklamla, nüfuzla, doldurulamadığı yerdeyiz" cevabı çok akıllıcaydı. Terim açıkça Ali Koç'a bir cevabının olacağını ama o gün vermenin yeri ve zamanı olmadığını mesaj olarak yolladı. TFF, futbol ikliminde barışı sağlamak adına adım bile atmıyor.

ÖZDEMİR, KURULLARA HAKİM OLAMIYOR
Moldova deplasmanında konuşulanların kelimesi kelimesine medyaya sızması Başkan Nihat Özdemir'in hem yönetimine hem kurullarına hakim olmadığının göstergesidir.
Ülkemizde sporun her dalında dev organizasyonları düzenliyoruz.
Bu kavgalar ayyuka çıkmaya başladığı sürece yurt dışında imajımız zedelenir.
Dolayısıyla 6222 sayılı yasa kavgalara yol açanların konumuna bakmadan devreye girmelidir.

FALCAO'YU COŞTURACAK SİSTEM BULMALI
Belhanda'nın yokluğunda Brugge'de sistem aynıydı. Ligde Andone ile Falcao'yu yan yana izler miyiz?
Falcao'nun etkili olması için Terim'in bir oyun modeli üretmesi gerekir. Çünkü Kolombiyalı golcüye kenarlardan etkili ortalar gelmediği gibi, kilit paslar da atılmıyor. Bekler ve kanatlar sıfıra inmiyor. Falcao'nun ceza alanı içinde tek kalması rakip savunmaların işine yarıyor. Falcao'yu sadece uzaktan ortalarla beslemek yetmez, rakip savunmaların kıskacından ceza sahasında çoğalarak kurtarmak gerekir.
Fatih Terim'in güçlü bir forvet olan Andone'u Falcao'nun yanına monte edebilir. Ayrıca dribling özelliği olmayan pasör orta saha, Falcao'nun işini bir hayli zorlaştırıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor