Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

14 Eylül 2019 | Cumartesi

Hızlı futbol şart

Falcao'nun çabukluğunu ve hızlı hareket etmesini görünce Galatasaray'ın Diagne ile hücuma çıkarken kağnı hızında kaldığına tanık olduk.
Falcao'nun kartvizitinde 'büyük golcü' yazıyor ama Kolombiyalı yıldız bir santrforun nasıl pozisyon aldığını nasıl boş koşu yaptığını rakip savunmaların önünde nasıl duvar olup arkadaşlarına pas dağıttığı ders olmalı.
Falcao'nun hızlı hareket edip hızlı düşünmesine Galatasaraylı oyuncular ağır oynadıklarından dolayı ayak uydurmakta zorlanıyorlar.
Belhanda-Feghouli ikilisini birbirleri ile oluşturduğu pas trafiği bazen öyle abartılı oluyor ki Galatasaray hem hücumda zaman kaybı yaşıyor hem rakip savunmalar çabuk toparlanıyor.
Bu iki oyuncu Afrika Kupası'nın yorgunluğunu atamamışlar. Bir an önce fabrika ayarlarına dönmeleri gerekiyor. Ben Youssef'in ayağına çarpıp ağlara giden golde Falcao'nun attığı bu gol, Lemina'nın yerine giren Ömer Bayram'la organize ettiği hızlı hücum hızlı paslaşmanın ürünüydü.

***

Terim, takım içinde kanatlardan birine Rodrigues-Onyekuru tipinde hücuma dikine ve hızlı gidebilecek bir oyuncuyu monte etmeye çalışmalı.
Galatasaray sadece kanat ataklarını Mariano-Nagatomo ikilisi üzerine kuruyor ve bu da yeterli olmuyor.
Lemina, çabukluğu, tekniği ve topu hızlı taşıma becerisi ile kanatta bu görevi yapabilir. Falcao'nun dönerek ilk yarıda atamadığı golün pasını Lemina kanattan getirmişti.
***

Terim, Luyindama-Marcao ikilisini özellikle Şampiyonlar Ligi'nde çok riskli oynamamaları konusunda uyarmalı. Bu iki oyuncu topla buluşunca taraftarların tüyleri diken diken oluyor. Oyun kurmayı bırakıp basit oynamayı tercih etmeli.
Galatasaray'ın kadrosu her maçta fazlası ile topa hakim olur. Rakipler önce savunma yapacak sonra da tıpkı Kasımpaşa gibi kontratak kollayacaktır. Bu Galatasaray'ın güçlü oyun sergilediğini gösterebilir ama çabuk oynamayıp hızlı hücum etmedikçe Galatasaray golü bulmakta sıkıntılar yaşayabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor