Hüseyin Özkök

Hüseyin Özkök

03 Aralık 2023 | Pazar

Biz bu gruptan çıkarız

Almanya'da düzenlenecek olan 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) kura çekimi sonrası ortaya çıkan tablo Türkiye açısından oldukça umut verici oldu. Son turnuvasına katılacak olan Cristiano Ronaldo'lu Portekiz doğal olarak F Grubu'nun en güçlü takımı olarak gözüküyor. Eleme maçlarında altılı grupta yer alan Portekiz, 10'da 10 yaparak tüm maçlarını kazanan tek takım oldu. Ancak böyle finallerde her şey sahada belli olur. Diğer rakip Çekya, grubunda Arnavutluk'un ardından ikinci olurken Türkiye'nin yenebileceği bir takım.

***

Grubumuzda ilk maçımızı ise Play-Off C Yolundan gelen takımlardan biri ile oynayacağız. Mart ayında oynanacak karşılaşmalarda Gürcistan- Lüksemburg ve Yunanistan- Kazakistan maçlarının galipleri finali oynayacak ve finalde kazanan takım Dortmund'daki ilk müsabakada karşımıza çıkacak. Bu dört takımdan hangisi gelirse gelsin Türkiye'nin ayarında olmayacaklar.

***

Gruplardan ilk iki sırayı alanlar ile en iyi dört üçüncünün son 16 turuna kalacağı düşünüldüğünde Türk Milli Takımı'nı ben şimdiden turu geçmiş olarak görüyorum. Bu bağlamda Türkiye açısından kura şansının yanımızda olduğu bir akşam yaşadık. Montella önderliğindeki ay-yıldızlı takımımız tarihinde ilk kez grup lideri olarak çıktığı şampiyonada sürpriz sonuçlara imza atacaktır. Tabii ki Almanya'da evimizde gibi oynayacak olmamız da takımımız açısından önemli bir avantaj olacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor