14 Ocak 2022 | Cuma

İhtiyaç!

Fenerbahçe'de yeniden göreve getirilen İsmail Kartal'ın "her şeyi tersine çevirebiliriz" açıklamasına baktım. Tabii ki taraftarı yeniden ayağa kaldırmak gerekiyor ama İsmail Kartal kendine sormalı. "Bana güvenildiği için mi geldim, başkalarını bulamadıkları için mi?" "Fenerbahçe'yi bu hale getirenler sezon sonuna kadar da olsa arkamda duracak mı?" Çünkü Fenerbahçe yönetimi 4 sezondur eski filmleri yeniden 'vizyona' koyuyor ama işlerine gelmeyince 'ben bu filmin sonunu biliyorum' diyor ve filmi yarıda kesiyor. Sonra bir hayal rüzgarı esiyor. Unutulmasın ki teknik adamların 'taraftarın önüne atılan yem' sayıldığı bir ülkede yaşıyoruz.

***

İsmail Kartal yalnızdır ama bu yalnızlığı en iyi anlayacak olan da Fenerbahçe taraftarıdır ve o taraftar yönetime vermediği desteği İsmail Kartal'a verecektir. Peki, İsmail Kartal kalan maçların hazinesinin derdine mi düşecektir, kaybolan değerlerin peşine mi? Yönetenin de yönetildiği bir düzende futbolcuların ağalık sistemi saltanat sürerken, Fenerbahçe'nin eleştirildiği için değil daha iyisini yapamadığı için kahreden futbolculara ve yöneticilere ihtiyacı var.

***

Bir zamanlar hayatımızın her alanında delikanlı ıslıkları duyulurdu. Paranın muslukları açıldıktan sonra zarafet çevrimdışı oldu delikanlılık dil değiştirdi. Paranın cilvesiyle haşır neşir olmak varken yanlışların dile getirilmesine gerek duyulmadı. Paranın karşısında yelkenleri suya indirenlerin "cilalı taş devri" her daim moda! O yüzden iki çocuğun aralarında yaptığı konuşmayı sizlere aktarmalıyım. "Benim babam başkalarını düşündüğü için suçlu sayıldı, senin baban kendinden başkasını düşünmediği için paraya boğuldu!"

***

Çocukluğumda sırtında taşıdığı çuvallarla bile başkalarına zahmet vermekten korkan namuslu bir adam vardı. Kıt kanaat yaşardı da harama yan gözle bakmazdı. Parası olursa maça giderdi, olmazsa küçük el radyosuyla maçları sinema filmi gibi bizlere aktarırdı. Hiçbir mevsimde gururu değişmedi, zenginlere karşı bakışı da hiç değişmedi. Bizler böyle adamlarla büyüdük, kulaç atmayı para içinde yüzerek öğrenenlerle değil.

***

Boş şişeyi çeşme suyuyla doldurup denize atsak belki adresine ulaşır ama bu devirde eski zaman postacılarının hükmü kalmadı. Bereket yeni teknik adamlar geliyor. Başta Abdullah Avcı olmak üzere Okan Buruk, Emre Belözoğlu, İlhan Palut, Ömer Erdoğan, Hakan Keleş, Erol Bulut futbolumuzun yeni pusulalarıdır. Egemen Korkmaz, Orhan Ak, Volkan Demirel ve Nuri Şahin de sıradadır. Adalete ve zarafete o kadar çok borçları oldukları halde yanlışların suçunu kendilerinde aramayanlar lütfen kenarda dursun. İnsanlığa yatırım yapıldığı zarafetin ve sportmenliğin öne çıkarıldığı bir futbol yapısına çok ihtiyacımız var. Her şeyden önemlisi adalete ve asalete!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI

TÜM YAZILARI
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor