30 Ocak 2011 | Pazar

Çelik, Kayseri'ye sökmedi

Çelikçilerin takımı Kardemir Karabük'le ilk beşin ensesindeki Kayserispor kapışıyor bu kez. Cevval ve diri çocuklardan kurulu iki takım da...
Nerede bulsalar topa sert yapıyorlar. Gol pozisyonları neredeyse basmakalıp gibi kaleciyi geçtikten sonra çizgi üzerinden defans oyuncuları tarafından çıkartılıyor.
Net gol pozisyonunda iki kez yazamıyor Kayseri ileri uç adamı. Amisulashvili ile top kullanıp rakip kalede tehlikeli olmaya çalışıyor Kayserispor ama Karabük iyi kapanıyor.
Ancak topun ilerde kaldığı zaman aralığı o kadar az ki dönüşte gol yemeleri işten değil.
Çelikçilerle, Kayserispor arasında sarı-kırmızılı takım lehine 10 puanlık bir fark var.
Maçı kopartacak anlayış burada yatıyor ama İç Anadolu kervanı biraz temkinli yürüyor.
Topa orta sahada basmayıp defans önüne kadar çekiliyor sonra da ileride gol kovalıyor.

Sert ama puansız
Çelikçilerin takımı ise bu ana kadar kovaladıkları maçları neden kopartamadıklarını açımlarmış gibi telaşlı ve top tutmada beceriksizler.
Sert oynamanın bu maçı da puanlarla kapatacağını sandılar ama yine yanıldılar.
Top kaybı orta sahanın ceza sahaya evrildiği, kanatsız oynanan maçta gol yollarındaki son vuruş beceriksizliğini de hesaba katarsak 'skor olarak' iki tarafı da tatmin edecek bir karşılaşma 'iki tarafı da ikna etmiş bitmedi diyebiliriz!' aslında. Kayserispor ligin tepesinde Anadolu-İstanbul takım sıralamasındaki yerini bu haftalık koruyacak gibi. Kardemir deplasmanı bütün takımlar için korkulu olmuştur ama ligin ilk beşini zorlayan sarı-kırmızılıları işbilir tavrı 'kazasız belasız' ama 'kazançlı' bir haftayla start verdi ikinci yarının hemen başında...
Kayserispor'un gün geçtikçe lüksü kalmamaya başladı. Eğer ki hedefim Avrupa diyorsa sarı-kırmızılı kurmaylar...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
} SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor