22 Ocak 2011 | Cumartesi

Uzay takımı

Beşiktaşlılar yıllarca kaliteli futbolculardan kurulu, vizyonu geniş bir futbol takımı hayal ettiler. Ama uzun yıllar bu beklentilerinin karşılığını alamadılar.
İlk kez hayalleri gerçek oldu. Sahaya öyle bir takım çıktı ki ne diyebilirsiniz ki?
Schuster gözünü kapatıp, herhangi bir futbolcuyu işaret ederek oynatsın ya da kulübede yanına alsın çok fazla bir şey değişmez.
O da bunu biliyor. Bu maç ölçü olarak kabul edilmez. İki takım arasında inanılmaz bir farklılık var. Bucaspor kısıtlı bir kadroyla Quaresma gibi sadece bir oyuncunun bütçesiyle mücadele eden Türkiye Süper Ligi takımı. Beşiktaş futbol takımı ise Almeida'sı, Guti'si, Fernandes'i daha birçok futbolcusuyla "Uzay takımı" Gelelim oynanan futbola... Aurelio tek ön libero, önünde hemen Guti, servis yapan, takımı yöneten görüntüdeki bir futbolcu.
Hemen onun önünde de Quaresma, Nobre, Almeida ve Simao. Şimdi böyle bir ofansif kadro tabii ki çok gol bulacak. Nobre demişken hemen ekleyelim; müthiş bir hırsla oynuyor. Attığı golde de zamanlaması harikaydı. Ardından Guti ile bir gol daha gelince oyun tamamen Beşiktaş'ın kontrolünde oldu.

Bu maç ölçü sayılmamalı
Hakem Yunus Yıldırım'ın verdiği penaltı kararı doğruydu. İyi gözlemledi. Fakat bazı konulara da çok dikkat etmek lazım.
Bucaspor takımı geriye düşmesine rağmen gol pozisyonları da buldu. Beto çok yetenekli bir oyuncu.
Daha sonra oyuna giren Mendi de ona büyük katkı yaptı. Tabii gol bölgesrinde son vuruşları etkili olmadı. Goller var, ilk yarıda müthiş bir tempo var ama Simao ve Almeida'nın uyum sorunu yaşadıkları da bir gerçek. Onları beklemek lazım.
Fakat ben bu uyum sürecinin çok uzun sürmeyeceği kanaatindeyim. Çünkü Quaresma ve Guti gibi futbolun birçok özelliğine ve tecrübesine sahip oyuncularla birlikte oynuyorlar. Bir başka iyi durum da 4 Portekizli'nin bir arada olmaları.
Bu maç bir ölçü sayılmamalı. Ama golleriyle, futbol içindeki varyasyonlarıyla seyircinin gözüne seyir zevkine hoş gelen bir maç oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
} SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor