17 Ocak 2011 | Pazartesi

Can güvenliği yok

Stadyum netice olarak futbolun mabedidir.
Kulüplerimiz birer birer ekonomik güçlerini artırdıkları için yeni yeni statlar yapılmaya başlandı. Doğrusu da bu. İşte Arena Stadı görüyorsunuz. Medeniyeti yansıtmakta, insanlar rahatlıkla gelebilir. Futbol fanatizmi kalitenin oluşumuyla birlikte de düşüşe geçecektir. Çok kombine sattığınız zaman haliyle hem kontrollü kullanılacak, art niyetli insanların buralara girmeleri engellenmiş olacak.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "G.Saray kulübü stat için bir kuruş para harcamadı" diyor.
Bunun altını çizmek lazım. Bu müthiş bir hediyedir.
Bunun kıymetini bilmek lazım.
Geliyorsunuz Anadolu'da da birçok kulübün stadı çağ dışı. Bırakın tribünü soyunma odaları bile rezalet. İnönü Stadı bugün Fiyapı'dan bir sponsorluk aldı. Tamam bunlar güzel şeyler ama Beşiktaş yönetimine, Futbol Federasyonumuza ve devletimize büyük görev düşüyor. Bakın bu tarihi eseri yaşatmak zorundayız. Şunu da eklemek gerek İnönü Stadı'nın soyunma odaları ve bazı bölümleriyle ilgili insanların bir bilgisi yok. Ben şunu söylemek istiyorum. Artık bu önemli stat bir korku teşkil etmekte. Can güvenliği yok.

Dünyanın en güzel stadı
Basın tribününe, şeref tribününe, numaralı ve kapalı tribünlere gelin. Ben bildiğim için söylüyorum.
Bu tribünleri, bu işin uzmanlarına bir inceletsinler.
Özellikle altını çiziyorum, tavanların incelenmesini istiyorum, Ondan sonra da bizleri aydınlatsınlar. Bizler burada kamu görevi yapıyoruz. İnsanlarımızı bilgilendirmek, onların yaşamını bir ölçüde garantiye alabilmek için araştırmalar yapıyoruz.
Ben bu araştırmayı yaptığım, yapanlardan da bilgi aldığım için söylüyorum. Beşiktaş çok önemli transferler yaptı ama bu gerçeği gözardı edemeyiz. İstanbul bugün bir deprem bölgesi. Birçok bina kuvvetlendirildi.
Şunu da sormamız lazım, İnönü Stadı için böyle bir çalışma oldu mu? Bu da yok. Allah'a emanet gidiyoruz.
Bu yazı ciddiye alınmalı. Ve başkan Yıldırım Demirören'in yönetim kurulunda önemli çalışmalar yaptığını da biliyorum. Ama artık harekete geçme zamanı geldi. Türk futbolu dünyanın en güzel stadının yenilenmiş halini bekliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
} SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor