Avustralya Açık'tan elenen Caroline Wozniacki tenisi bıraktı
Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık'tan sonra tenisi bırakacağını açıklayan eski dünya 1 numarası Caroline Wozniacki, 3. turda elendi.
- Tenis Haberleri
- Giriş Tarihi: 24 Ocak 2020, 10:40
Melbourne kentinde düzenlenen turnuvada 5. güne sabah seansında yapılan maçlarla devam edildi.
Tek kadınlarda, son kez grand slam heyecanı yaşayan eski dünya 1 numarası Danimarkalı Caroline Wozniacki, Tunuslu tenisçi Ons Jabeur'a 7-5, 3-6 ve 7-5'lik setlerle 2-1 yenildi.
Bu karşılaşmayla profesyonel tenis kariyerini noktalayan Wozniacki, gözyaşlarına hakim olamadı.
SERENA WILLIAMS, MARGARET COURT'U YİNE YAKALAYAMADI
8 numaralı seribaşı Serena Williams, 3. turda Çinli Qiang Wang'a 6-4, 6-7 ve 7-5'lik setlerle 2-1 yenilerek turnuvaya veda etti.
23 grand slam şampiyonluğu bulunan ABD'li Williams, 24 şampiyonlukla "tarihin en fazla grand slam turnuvası kazanan kadın tenisçisi" Margaret Court'u yakalama fırsatını bir kez daha kaçırdı.
Öte yandan, 10 numaralı seribaşı ABD'li Madison Keys de 3. tur karşılaşmasında Yunan Maria Sakkari'ye 2-0 yenilerek elendi.
BARTY VE KVITOVA 4. TURDA
Tek kadınlarda dünya 1 numarası Avustralyalı Ashleigh Barty, 3. turda Kazak Elena Rybakina ile karşılaştı. Rakibini 6-3 ve 6-2'lik setlerle 2-0 mağlup eden Barty bir üst tura yükseldi.
Yedi numaralı seribaşı Çek Petra Kvitova ise Rus Ekaterina Alexandrova'yı 6-1 ve 6-2'lik setlerle 2-0 mağlup etti.
DJOKOVIC RAHAT GEÇTİ
Tek erkeklerde 2 numaralı seribaşı Novak Djokovic, klasmanın 71. sırasındaki Yoshihito Nishioka ile karşılaştı. Rakibini 6-3, 6-2 ve 6-2'lik setlerle yenen son şampiyon Djokovic 4. tura çıktı.
DİĞER HABERLER
-
İrem Oluk, İsveç’te düzenlenen Avrupa Para Masa Tenisi Şampiyonası’nda kazandığı altın ve gümüş madalyaların motivasyonuyla 2026 Dünya Şampiyonası ve Los Angeles 2028 Paralimpik Oyunları’na hazırlanıyor. İşte detaylar... -
Milli tenisçi Zeynep Sönmez, 3 kez grand slam finalisti Ons Jabeur'in mentör, Tunuslu raketi 6 yıldır çalıştıran Issam Jellali'nin ise başantrenör olarak görev alacağı yeni teknik ekibini açıkladı. -
Görkem Öçal ve Kenan Eren Kahraman, Dünya Yıldızlar Masa Tenisi Şampiyonası’nda 15 yaş altı çift erkeklerde gümüş madalya kazandı. İşte detaylar...