Türk futbol ailesi depremzedeler için Omuz Omuza verdi! İşte elde edilen bağış miktarı

Türkiye, 10 ilde etkili olan, çok sayıda can kaybına ve büyük hasara sebebiyet veren Kahramanmaraş merkezli iki depremlerin ardından yaralarını sarmak için kenetlendi. Büyük bir bağış rakamına ulaşılan Tek Yürek ortak yayınının ardından, bu kez Türk futbol ailesi "Omuz Omuza" bağış kampanyasında yine ortak yayında bir araya geldi. Toplanan paralarla depremzedelerin barınma ve diğer ihtiyaçları karşılanacak. İşte Omuz Omuza kampanyasında elde edilen bağış miktarı...

Gençlik ve Spor Bakanlığının paydaşlığını üstlendiği tarihi canlı yayın A Spor, beIN Sports, D Smart Sports, Tivibu Spor, TRT Spor ve TV 8,5'ta ekranlara geldi. Saat 20.00'de başlayan ve 01.20'a kadar devam eden ortak yayında Türk futbol ailesinin önde gelen yöneticileri, teknik adamları, futbolcuları ve diğer üyeleri depremzedeler için telefon başına geçip bağış topladı.

Yayında ayrıca, Ruud Gullit, Arsene Wenger, Pep Guardiola, Jürgen Klopp, Gheorghe Hagi ve Alex de Souza gibi dünya futboluna damga vuran efsane isimlerin de yardım çağrısı yaptıkları mesajları yayınlandı.

Omuz Omuza kampanyası bununla sınırlı kalmayacak, 15 Haziran'a kadar özel maçlarla ve çeşitli organizasyonlarla sürecek. Böylece toplanacak para depremzedelerin barınma ihtiyaçları için harcanacak.

TOPLANAN RAKAM 845.7 MİLYON TL

Ortak yayın sonunda kampanyadan elde edilen bağış miktarı 845,7 milyon TL oldu.

İşte Omuz Omuza ortak yayınında öne çıkanlar ve yapılan açıklamalar...
MBAPPE'DEN TÜRK HALKINA MESAJ

PSG'nin Fransız yıldızı Kylian Mbappe de ortak yayına görüntülü bağlandı. Mbappe, Türk halkına şu mesajı yolları:

"Çocukların hayalleri benim için çok önemlidir. Elimde olan tüm imkanları onlara yardımcı olabilmek için kullanacağım. Türkiye için her şey çok daha iyi olacak. Ben Fransızca konuşmayı tercih ettim. Bu yaşananlar büyük bir trajedi. Hayal gücümüzün yetmeyeceği kadar büyük bir olaydı. Türkiye'nin neler çektiğini tahmin edemiyorum. Bu projenin bir parçası olduğum için gurur duyuyorum."

MUSTAFA DENİZLİ: ARAYAN 50 KİŞİDEN 40'I ÇOCUK

"Futboldan para kazanmaya başladığım günden itibaren bende bir duygu oluşmuştu ve bunu hep yerine getirmiştim. Geriye dönüp baktığımızda bu ülkede evinde her gün felaketler olan insanlar var. Ben ve çocuklarım onlara yardım etmeyi hiç ihmal etmedik. Yardım için illa büyük bir felaket gelmesini beklememek lazım. Beni arayan 50'den fazla kişinin 40 tanesi çocuktu. Kumbaralarında biriktirdiklerini bağışlıyorlar"

ABDULLAH AVCI: İNSAN DUYGULANIYOR

"Sporun ve futbolun iyileştirme ve birleştirme gücünü en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Okul harçlığını veren o kadar çok çocuğumuz var ki insan duygulanıyor."

STEFAN KUNZ: TÜRKİYE'NİN NE KADAR SEVİLDİĞİNİ GÖRDÜK

"Son milli maçlarda Diyarbakır ve Gaziantep'e gidip oradaki insanların duygularını yaşamış olmamız... Oraları bizzat gördük. Şimdi bu şekilde olması bizi gerçekten üzüyor. Böyle bir doğal afetin ne kadar zor olduğunu biliyor. Yaklaşık 90 ülke yardımcı oldu. Bu da Türkiye'nin ne kadar sevildiğini gösteriyor."

PSG BAŞKANI NASSER AL-KHELAIFI: KALBİMİZ SİZİNLE

"Türkiye'de değiliz ancak kalbimiz sizinle. Acınızı paylaşıyoruz. Ali Koç'la da durumu görüştüm, sizinle birlikte olmak bizim görevimiz. Çok büyük kayıplar olduğunu biliyoruz ancak Omuz Omuza kampanyasındaki yardımınızı da saygıyla izliyorum."

ALİ KOÇ: 100 MİLYON TL TAAHHÜT EDİYORUZ

"Fenerbahçe ailesi olarak, 1000 konteyner bağışlamak üzere para topladık. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, 100 Milyon TL'yi taahhüt ediyoruz. Ama yeni başladık. 4-5 gündür çalışıyoruz. Belki Haziran'a kadar bu çok artar."

AHMET NUR ÇEBİ: 6 OKUL YAPTIRACAĞIZ

"Çocuklar hep gülsün diye başladık. Milli Eğitim Bakanı'yla yaptığımız görüşmede 6 tane okul Beşiktaş camiası olarak taahhüt ediyoruz."

JORGE JESUS: BÜYÜK TÜRK MİLLETİ AYAĞA KALKIYOR

"Bu bağışlar çok önemli. Kalanların hayatlarına devam etmeleri için çok önemli. Ben de inanıyorum ki, insanlar bu yardımları devam ettirecekler. Bugün gösteriyor ki, büyük bir yardım olacak. Burada olmaktan da mutluyum duyuyorum. Az olsa yardımımız olsun, yüreklerine dokunalım istiyoruz. Umuyorum ki bunu yapacağız, acılarını azaltacağız.

Çok insan hayatını kaybetti. Ama artık geleceği ve ne yapacağımızı düşünmemiz lazım. Türk insanını, büyük dayanışma ve birlik içinde gördüm. Bunun için tebrik ediyorum. Kayıpları geri getiremeyiz ama gelecek için çok iyi şeyler yapabiliriz.

Türk insanının şu anda paylaştığı duyguları ben de paylaşıyorum. Gerçekten bu trajedi, asrın felaketi. Büyük Türk Milleti'nin ayağa kalktığını gördüm. Birlik olmaları çok güzeldi."

ANDREA PIRLO: TÜRK MİLLETİ GÜCÜNÜ GÖSTERDİ

"Aranızda bulunmak çok güzel bir şey. Maalesef bu korkunç bir trajedi oldu. Biz kendi aramızda bir şeyler yapmaya çalıştık ve bağışlar topladık. Türk milleti ne kadar güçlü olduğunu gösterdi. Elimizden geldiği kadar destek vereceğiz."

ŞENOL GÜNEŞ: MİLLETİMİZİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ TEKRAR GÖRDÜK

"Acımızın çok büyük olduğunu biliyorum. Milletimizin büyüklüğünü bir kere daha gördük. Asıl önemli olan bu desteği hissedebilmektir. Bunun uzun soluklu bir hizmet yarışı olduğunu düşünüyorum. Herkes gücü yettiği kadar katkı yapmalı."

GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ: DÜNYADA ÖRNEĞİ YOK

"Bu birlikteliğin dünyada örneği yok. Hepimizin desteğiyle yaralar sarılacak. Başakşehir olarak desteğimizi her zaman sürdürüyoruz. Başakşehir olarak 2 milyon TL daha bağışlıyoruz."

MURAT SANCAK: ALLAH BİR DAHA YAŞATMASIN

"Büyük bir facia yaşadık. Allah bir daha yaşatmasın. Çok büyük bir olay. Bunlardan ders çıkarmamız lazım. İmarda parmağı olan herkesten istirham ediyorum. Herkes bu konuda üzerine düşeni yapmalı. Bunun öbür tarafı da var.

Biz ligden çekilmedik. Böyle bir olaydan sonra insanların morale ihtiyacı var. En azından futbol oynanan bir şehir olsun diyerek devam etme kararı aldık.

Bizim için de çok zor. Kulüpte tedirginlik olmasın diye konteyner mahalle yapıyoruz. Allah bir daha yaşatmasın. Bu kadar ekonomik kriz yaşadık. Her kesimimizle yardımlaşmayı çok seviyoruz. Türk toplumu olarak Ensar bir toplumuz. Elimizden geldikçe fazla yardım edelim. Bundan sonra iç sahada oynayacağımız maçların gelirlerini ve 10 Milyon TL daha bağışlayacağız."

DURSUN ÖZBEK: İHTİYACIMIZ OLAN ŞEY BİRLİKTELİK

"Memleketimiz çok büyük bir felaketi yaşadı. Bunun yaralarını sarmak içinde buradayız. Özellikle Maraş, Antep ve Hatay'ı ziyaret ettim. Bütününü gördüğünüz zaman durum çok başka. Biz bütün Türkiye'yi temsil ediyoruz. Bizim üstümüze bir görev düşüyor. Bu yaraların sarılmasında emek veren kim varsa herkese şahsım ve Galatasaray adına teşekkür ediyorum.

Galatasaray olarak buradan bir çağrı yapıyorum. Orada yaşananları gördükten sonra biz ne katkı verebileceğimizi konuştuk. Çarptık, böldük ve büyük bir rakam çıktı. Biz Galatasaray olarak hep diyoruz ki 'Bizim 30 milyon taraftarımız var.' her taraftardan 10 lira alsak tamamlayabiliriz. Buradan Galatasaraylılara sesleniyorum. Biz eğer 30 milyonsak taraftar başına 10 lira bağışlarsak 300 milyon TL yapar.

Bu ülkeye bu memlekete borcumuz var. Sıkıntılı zor zamanlardan geçiyoruz. İhtiyacımız olan şey birliktelik. Sporun nasıl birleştirici bir gücü olduğunu yaşayan biriyim. Afet bölgesindeki çocuklarımız için bazı şeyler düşünmek zorundayız.

FATİH TERİM: MÜCADELEYE HER SANİYE HAZIRIZ

"Bu iş için mücadele etmeye her saniye hazırız. Sporun ve futbolun birleştirici gücünü sonuna kadar kullanmalıyız. Sadece bugün değil her gün mücadele etmeliyiz. Ben inşaattan anlamam ama bir gencin, bir çocuğun sporla nasıl değişeceğinden anlarım. Hayatım boyunca da gençelere dokunan bir insan olarak, TFF'nin başkanlığında, tüm devlet kurumları dahil olmak üzere, akademisyen ve Türkiye'nin köklü üniversiteleriyle birlikte; BESYÖ ve spor bilimleri okuyan öğrencilerin stajlarını deprem bölgesinde, bizimle yapması taraftarıyım."

BAKAN KASAPOĞLU: BU BİRLİKTELİK MUTLULUK VERİCİ
Telefonla yayına bağlanan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yardım gecesiyle ilgili şunları söyledi:

"Liglerimizin yayıncı kuruluşu olarak BeIN Sports ile yaptığımız görüşmede ligin önümüzdeki iki haftasındaki tüm maçları şifresiz yayınlanma kararı alındı. Zor günlerden geçiyoruz. Böyle günlerde acımızı hafifletecek tek yol ortak duygumuzu bir araya getirecek birlik ve beraberliktir. İlk günden itibaren aziz milletimizin bu birlikteliği gösterdiğini gördük. Peş peşe yaşanan depremler sonrası yaraları sarmak için kulüplerin bir arada mücadele etmesi mutluluk verici. İnşallah bu gece de aynı birlik ve beraberliği taçlandıracak bir gece olacak. Spor zor zamanlarda insanlara moral veren bir güç. bu dönemde buna şahitlik ediyoruz. Arması, rengi farklı da olsa kulüplerin tarihe geçen bir dayanışma örneği sergilediğini görüyoruz."

VOLKAN DEMİREL: TANIDIKLARIMIN YARISINI KAYBETTİM

Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, "Öncelikle baş sağlığı dilemek istiyorum. Çünkü gerçekten Hatay'da bulunduğum sürede 100 kişi tanıdıysam hemen hemen bunun yarısını yakınını kaybettim. Geride kalanların çoğu ya ailesini, ya eşini, ya geçmişini ya da geleceğini kaybetti. Oyüzden ben buradan başta mesai arkadaşım Taner Savut'un ailesine, oyuncu arkadaşımız Christian Atsu'ya, personelimiz Suzan kardeşimize, Onur kardeşimize baş sağlığı dilemek istiyorum. Keşke elimizden daha fazla şey gelebilseydi de onları ayakta tutabilseydik. O yüzden kendi adıma ailelerinden de özür diliyorum.

Bu depremde yaralanan, enkaz altında kalan 4 tanesi benim ekibimden 10 tanesi de futbolcu arkadaşlarıma buradan geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Her zaman ihtiyaçları olduğunda ben kendi adıma her zaman yanlarında olmaya çalışacağım. Fazla söylenecek bir şey de yok. Bu saatten sonra artık söz bir tarafa, yapacaklar bir tarafa kalır. Eminim ki Türkiye'den her yerden yardımlar, kucaklar açıldı, herkes bir şeyler yapmak istedi. Ama yetmiyor, ne yazık ki yetmiyor. Şu an oradaki sorunlar hala devam ediyor. O yüzden elimizden geldiği kadar bu gecelerin, bu birlikteliğin sadece futbol camiası için değil Türk bayrağı altındaki herkesin bu kampanyalara destek vermesini rica ediyorum. Çünkü ben yaşadığım süreçte herkes deprem, afet diyor ama bence felaket öncesi. Bunu yaşayanlar bilir, yaşadığımı bilirim ben. O yüzden de sadece bunu bilerek herkesin elini vicdanına koyarak hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

GÖKHAN ZAN: YARDIMLAR PLANLI VE SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMALI

Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından katıldığı 'Omuz Omuza' programında konuşan Gökhan Zan, "Önümüze bakmamız gerektiğini düşünüyorum. 3-4 haftalık bir periyotta geleceğe umutla bakmak, çözüm odaklı bakmak istiyorum. Ben öncelikle Volkan kardeşime çok teşekkür ediyorum. Tam bir Hataylı gibi orayı sahiplenen duygularla hareket ettiği için şahsım, halkımız ve tüm inanç sahipleri olan kanaat önderlerimiz adına kendisine şükranlarımı sunuyorum. Çok teşekkür ediyorum. İyi ki var. Sayın değerli başkanlarım, hocalarım ve çok değerli futbolcu kardeşlerim tabii çok acı yaşadık. Yüz yılın felaketini yaşadık. Ancak düşünebiliyor musunuz? Bir buçuk dakika içerisinde bir anda vedalaşamıyorsunuz. Aileniz, komşularınız, dostlarınız, akrabalarınız, şehriniz, anılarınız, tarihiniz ve ruhunuz yok oluyor. Biz bunu tekrar inşa etmemiz lazım.

Yeni nesillere, yeni bir Antakya yaratmamız gerekiyor. Çünkü Hatay, Mustafa Kemal Atatürk'ün sadece şahsi meselesi değil, 86 milyonun şahsi meselesidir. Antakya, kültürel zenginliği ve tüm inanç önderleri ile yüz yıllardan beri daha önce de deprem yaşamış olmasına rağmen her zaman ayağa kalkmış ve önüne bakmıştır. Ben bundan sonra yapılacak olan yardımların programda planlı ve sürdürülebilir olması gerektiğini düşünüyorum. Türk halkına bu birlik ve beraberlik için çok teşekkür ediyorum. Bizlere insanlığın ölmediğini gösterdiler. Bugün bizlerin başına geldi. Yarın Allah göstermesin böyle bir felaketle karşı karşıya kalmayız. Bizler tüm Hatay olarak, sizlerin yanınızda olacağız. Ben tüm kulüp başkanlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına, taraftarlarımıza, yardım severlere ve emeği geçen herkese yanımızda oldukları için hepsine şahsım ve milletim adına çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Birlikte güçlüyüz. İnşallah bu yardımlarla birlikte daha da güçlü olacağız" şeklinde konuştu.

DİĞER HABERLER

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

"Tamam" ı tıklayarak, çerezlerin yerleştirilmesine izin vermektesiniz.