Galatasaray evinde kükredi!

Spor Toto Süper Lig'in 17.haftasında Galatasaray, Demir Grup Sivasspor'u 4-2'lik skorla mağlup etmeyi başardı.

Spor Toto Süper Lig'in 17'nci haftasında Galatasaray kendi sahasında Demir Grup Sivasspor'u 4-2 yendi. Sarı-kırmızılı takıma galibiyeti getiren golleri 20'nci dakikada penaltıdan Eren Derdiyok, 30'uncu dakikada Feghouli ve 51 ile 69'uncu dakikalarda Onyekuru kaydetti. Demir Grup Sivasspor'un golleri ise 9'uncu ve 41'inci dakikalarda Robinho'dan geldi.

Bu sonuçla Galatasaray puanını 29'a yükseltirken, Demir Grup Sivasspor 24 puanda kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

9'uncu dakikada Douglas, Galatasaray ceza sahasına doğru hareketlendi ve pasını Robinho'ya aktardı. Robinho'nun ceza sahasına girer girmez yaptığı vuruş ağlarla buluştu: 0-1.

19'uncu dakikada Galatasaray penaltı kazandı. Onyekuru sol kanatta topla buluştu ve rakibinden sıyrılarak topu içeri gönderdi. Belhanda'ya Uğur Çiftçi müdahalede bulunurken, hakem Halil Umut Meler maçı devam ettirdi. Daha sonra VAR'a danışan Meler, pozisyonu izledikten sonra penaltı noktasını gösterdi.

20'nci dakikada topun başına geçen Eren Derdiyok, meşin yuvarlak ile kaleci Tolgahan Acar'ı farklı köşelere gönderdi: 1-1.

27'nci dakikada Robinho'nun ara pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Muhammet Demir vuruşunu yaptı, meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

30'uncu dakikada Galatasaray, Belhanda ile köşe vuruşu kullandı. Belhanda'nın yaptığı ortada savunma topu uzaklaştırırken, ceza sahası dışında topla buluşan N'Diaye rakiplerinden sıyrılarak pasını Feghouli'ye aktardı. Feghouli'nin ceza sahası içerisinde yaptığı vuruş ağlarla buluştu: 2-1.

41'inci dakikada Douglas sağ kanattan içeri doğru kat etti ve pasını Robinho'ya aktardı. Robinho'nun yaptığı şık vuruş filelere gitti: 2-2.

51'inci dakikada Fernando'nun ara pasıyla Onyekuru buluştu. Ceza sahası içerisinde topa dokunan Onyekuru, ağları sarstı. Maçın yardımcı hakemi ofsayt bayrağını kaldırırken, hakem Meler, VAR'a danıştı. VAR, pozisyonda ofsayt olmadığını tespit ederken, Onyekuru'nun golü geçerli sayıldı ve Galatasaray bir kez daha öne geçti: 3-2.

69'uncu dakikada Mariano sağ kanattan içeri kesti, Belhanda topa dokundu. Eren, önüne düşen topu ıskalarken, Onyekuru daha sonrasında vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi: 4-2.

72'nci dakikada sol kanatta topla buluşan Robinho'nun meşin yuvarlağı kontrol ettikten sonra vuruşu yan ağlarda kaldı.

74'üncü dakikada Feghouli'nin kullandığı köşe vuruşunda Eren kafayı vurdu, Fernando'ya çarpan top üst direkten geri döndü. Pozisyonun devamında savunma topu uzaklaştırdı.

Karşılaşma, sarı kırmızılı takımın 4-2'lik üstünlüğü ile sonuçlandı.

BELHANDA ASİSTLE DÖNDÜ

Galatasaray'ın Faslı futbolcusu Younes Belhanda, sakatlığını atlattı ve ligde 4 hafta sonra sahalara Sivasspor maçı ile döndü. Belhanda, Onyekuru'nun golünde asist de yaptı.

Afrika Uluslar Kupası Elemeleri'nde 17 Kasım'da Fas'ın evinde Kamerun'la oynadığı karşılaşmanın 45. dakikasında sakatlanarak oyundan çıkan Younes Belhanda, sakatlığını atlattı. Hafta içi takımla çalışmalara başlayan Belhanda, ligin 17. haftasında oynanan Sivasspor maçına 11 başladı. Faslı futbolcu ligde en son 12. haftada deplasmandaki Kayserispor maçında oynamıştı. 28 yaşındaki futbolcu böylece ligde 4 hafta sonra formasına kavuşmuş oldu.

Yıldız futbolcu, 69. dakikada Henry Onyekuru'nun golünde de asist yaptı. Belhanda 87. dakikada yerini Donk'a bıraktı.

TERİM'İN 2 MAÇ CEZASI KALDI

Galatasaray Teknik Direktör Fatih Terim, 10 maçlık men cezasının bitmesine iki müsabaka kaldı.

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında oynanan Galatasaray- Sivasspor maçında sarı-kırmızılıların teknik patronu Fatih Terim cezası nedeniyle müsabakayı locadan takip etti. Fenerbahçe derbisi sonrasında 10 maç ceza alan Terim, 2 karşılaşma sonra sahadaki yerini alabilecek. Derbiden ceza alan Yardımcı Antrenör Hasan Şaş'ın ise Sivasspor maçıyla 8 maçlık cezasını bitirdi. Terim ile Şaş müsabakayı locadan takip etti.

Sahada ise takımı Yardımcı Antrenörler Ümit Davala ile Levent Şahin yer aldı.

GALATASARAY 4 MAÇ SONRA EVİNDE GÜLDÜ

Galatasaray sahasında DG Sivasspor'u yenerek ligde sahasındaki 4 maç sonra 3 puana kavuşmuş oldu.

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında evinde Sivasspor'u mağlup eden Galatasaray, sahasındaki kötü istatistiği sona erdirdi. Bu maç öncesinde sahasında ligde oynadığı 4 maçtan berabere ayrılan sarı-kırmızılılar 3 puana kavuşmuş oldu. Aslan, ligde Türk Telekom Stadyumu'nda Sivasspor maçı öncesinde Bursaspor, Fenerbahçe, Konyaspor ve Çaykur Rizespor ile yenişememişti. Cimbom iç sahadaki son galibiyetini de 7. haftada BB Erzurumspor karşısında elde etmişti.

Galatasaray, geçtiğimiz sezon Süper Lig'de evinde sadece Fenerbahçe ile berabere kalmıştı.

HALİL UMUT MELER 2 KEZ 'VAR'A BAŞVURDU

Galatasaray-Sivasspor karşılaşmasında hakem Halil Umut Meler, sarı-kırmızılıların 18. dakikada kazandığı penaltı ve 51. dakikada attığı golde VAR sisteminden yararlandı.

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan Galatasaray-Sivasspor maçında hakem Halil Umut Meler iki kez VAR sistemini kullandı. 18. dakikasındaki pozisyonda Uğur Çiftçi'nin Belhanda'ya yaptığı hareket sonrasında Meler pozisyonu izledi ve penaltı kararı verdi. 20. dakikada topun başına geçen Eren Derdiyok meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

51. dakikada da Fernando ara pasına hareketlenen Henry Onyekuru ceza sahası içinde topla buluşup, sol ayağıyla yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Pozisyona ilk önce ofsayt veren Halil Umut Meler, VAR hakemlerinden pozisyonu dinledi ve daha sonra golü verdi.

EREN DERDİYOK 10. GOLÜNÜ ATTI

Galatasaray'ın forveti Eren Derdiyok, Sivasspor karşısında kaydettiği golle bu sezon ligdeki 7., toplamda da 10. golünü attı. Ligde son 3 maçtır rakip fileleri havalandıran, Eren ayrıca son iki golünü de penaltıdan kaydetti.

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Galatasaray'ın evinde oynadığı DG Sivasspor maçında sarı-kırmızılıların golcüsü Eren Derdiyok sahneye çıktı. Müsabakanın 20. dakikasında kazanılan penaltının başına geçen Eren'in kaleci Tolgahan Acar'ın ters köşesinden yuvarlağı ağlara gönderdi. 30 yaşındaki futbolcu böylece Süper Lig'de üst üste 3. toplamda 7. golünü kaydetti. Bu sezon 18 resmi müsabakaya çıkan Eren Derdiyok, ligde 7, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2 ve TFF Süper Kupası'nda da 1 olmak üzere toplam 10 gol atmayı başardı.

Mücadeleye 11 başlayan Eren, 76. dakikada yerini Garry Rodrigues'e bıraktı.

ONYEKURU'DAN İKİ GOL

Galatasaray'ın Nijeryalı futbolcusu Henry Onyekuru, Sivasspor karşısında attığı 2 golle bu sezon 6. kez rakip fileleri havalandırdı.
Süper Lig'de Galatasaray, evinde DG Sivasspor'u mağlup ederken, sarı-kırmızılıların başarılı kanat oyuncusu Henry Onyekuru galibiyeti getiren golleri kaydetti. Nijeryalı futbolcu 51 ve 69. dakikalarda attığı gollerle bu sezonki 6. kez rakip fileleri havalandırmış oldu. 21 yaşındaki futbolcu, bu sezon Kayserispor deplasmanında iki gol atmıştı.
Onyekuru, ligde 15, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de 5 olmak üzere 2018-2018 sezonunda toplam 20 resmi müsabakada görev aldı.

FEGHOULI İLK GOLÜNÜ ATTI

Galatasaray'ın Cezeyirli futbolcu Sofiane Feghouli, bu sezon ligdeki ilk golünü Sivasspor'a karşı kaydetti.

Bu sezon ilk golünü UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Porto karşısında kaydeden Galatasaray'ın Cezayirli futbolcusu Sofiane Feghouli, bu sezonki ikinci golünü ligde Sivasspor'a attı. Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında sahasında Sivas ile mücadele eden sarı-kırmızılılarda 30. dakikada Ndiaye ara pasıyla altıpasın hemen sağından topu alan Feghouli, meşin yuvarlak ağlara gönderdi ve takımının ikinci golünü attı. Mücadeleye 11'de başlayan yıldız futbolcu 90 dakika forma giydi.

Bu sezon 13 Süper Lig, 1 Süper Kupa ve 3 Şampiyonlar Ligi olmak üzere 17 maçta görev alan 28 yaşındaki futbolcu, iki gol atmayı başardı.

TT STADI'NDA 400. GOL DERDİYOK'TAN

Galatasaray'ın, Türk Telekom Stadyumu'ndaki resmi maçlarda attığı 400. gol Eren Derdiyok'un ayağından geldi.

Spor Toto Süper Lig'in son haftasında Türk Telekom Stadyumu'nda Sivasspor ile karşılaşan Galatasaray, bu stattakini 400. golünü kaydetti. Müsabakanın 20. dakikada kazanılan penaltı gole çeviren Eren Derdiyok, sarı-kırmızılıların Türk Telekom Stadyumu'ndaki 400. Golünü atan isim oldu.

Bu statta resmi maçtaki ilk golü 23 Ocak 2011 tarihinde ligde Sivasspor'a karşı Servet Çetin atmıştı. 19 Nisan 2013 yılında Didier Drogba'nın ligde Elazığspor'a attığı gol ise bu Aslan'ın bu stadyumda attığı 100. goldü. 26 Nisan 2015 yılında Hakan Balta Gaziantepspor maçındaki golü 300., 28 Ocak 2017'de de Yasin Öztekin'in Akhisarspor'a karşı kaydettiği gol, Ciimbom'un Türk Telekom Stadyumu'ndaki 300. golünü olarak kayıtlara geçmişti.

GALATASARAY SAHASINDA 28 MAÇTIR KAYBETMİYOR

Galatasaray, Sivasspor galibiyetiyle ligde evindeki yenilmezliğini 28 maça çıkardı.

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Galatasaray, Türk Telekom Stadyumu'nda mücadele ettiği Sivasspor'u 4-2 mağlup etti. Bu sonuçla birlikte sarı-kırmızılılar ligde sahasındaki yenilmezliğini 29 müsabakaya çıkardı. Söz konusu maçlarda 23 kez 3 puan alan Aslan, 5 kez berabere kaldı. Cimbom, Süper Lig'de sahasında en son 2016-2017 sezonunun 30. haftasında Kasımpaşa'ya mağlup olmuştu.

MUSTAFA KAPI EN GEÇ İSİM OLDU

Galatasaray'da Sivasspor karşısında son dakikalarda oyuna giren 16 yaşındaki Mustafa Kapı, sarı-kırmızılılarda forma giyen en genç futbolcu oldu.

Galatasaray'ın Sivasspor'u 4-2 mağlup ettiği müsabakada 16 yaşındaki Mustafa Kapı, sarı-kırmızılı formayı giyen en genç futbolcu oldu. Müsabakanın 90+5. dakikasında Feghouli'nin yerine oyuna dahil olan genç oyuncu, daha önce Emre Belözoğlu'na ait olan bu rekoru kırmış oldu. Mustafa Kapı müsabaka sonunda taraftarın isteğiyle sahanın ortasında üçlü çektirdi.

MAÇIN ARDINDAN

Spor Toto Süper Lig'in 17'nci haftasında deplasmanda Galatasaray'a 4-2 mağlup olan Demir Grup Sivasspor'da teknik sorumlu Ersel Uzgur, karşılaşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İyi mücadele ettiklerini belirten Uzgur, "Bugün Sivasspor olarak elimizden gelen mücadeleyi yaptığımıza inanıyorum. İyi oynadık, iyi mücadele ettik, goller de bulduk. Gönül isterdi ki ufak tefek birkaç hatayı yapmayalım ve bunlar golle sonuçlanmasın. Ama genelde oyuncularımızın mücadelesinden ve isteğinden son derece memnunuz. Artık hedefimiz bu arayı iyi değerlendirip, iyi çalışıp bir sonraki maçlarda iyi yerlerde olmak ve daha yukarılara çıkabilmek" dedi.

"ROBINHO'YA HERKES SAHİP OLMAK İSTER"

Robinho'nun adının İstanbul kulüpleriyle anılması üzerine gelen bir soruya yanıt veren Ersel Uzgur, "Bunu benden öğrenemezsin, Robinho gibi iyi bir oyuncuya herkes sahip olmak ister. Burada mutlu olduğunu ifade ediyor. Bizimle beraber olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Ziya Erdal'ın yerine Uğur Çiftçi'nin oynamasına değinen Uzgur, "Ziya'nın sakatlığı tam geçmedi ama Uğur da bize göre bugüne kadar görev yaptığı maçlarda iyi oynadı. Uğur hata yaptı veya o, bu diye bireyselleştirmeyelim. Hatayı maç içerisinde her oyuncumuz yaptı. Hazırlık döneminden sonra tekrar bir değerlendirme yapacağız" diye konuştu.

ABDURRAHİM ALBAYRAK: "GALİBİYETİ ÖZLEMİŞTİK"

Karşılaşmanın ardandan açıklamalarda bulunan Galatasaray 2'nci Başkanı Abdurrahim Albayrak, galibiyeti özlediklerini dile getirdi.

Galatasaray'ın cezalıları ve sakatları düzeldikçe hem galip geliyor hem de herkese keyif veren futbol oynadığını ifade eden Abdurrahim Albayrak, "Bugün keyif veren bir futbol oynadık. İnşallah ocak ayında yapacağımız transferler ile beraber Galatasaray taraftarlarına ile camiamızın daha da keyfi alacağı bir takım oluşturma çabalarındayız. Çok yorulduk, herhalde 24 saat uyuyacağım. Yarın hiç kalkmayacağım. Psikolojik olarak da, vücut olarak da yorulmuştum. Bu vesileyle hepinizin yeni yılını kutluyorum. Yeni yılda güzel futbol, kavgasız, gürültüsüz futbol olmasını diliyorum" dedi.

"PUAN KAYBINA EN ÇOK ÜZÜLENLERDEN BİRİYİM"

Abdurrahim Albayrak, sarı-kırmızılı takımın şampiyonluk şansının sorulması üzerine, "Galatasaray şampiyonluğun en büyük adaylarından bir tanesidir. Bundan önceki maçlarda da kelimeleri belki yanlış kullandım. Galatasaray taraftarlarını üzdüm, kusura bakmasınlar. Mağlubiyetten sonra konuşmak zor oluyor. Galibiyetten sonra konuşmak çok kolay. Belki kelimelerin yerlerini değiştirerek Galatasaray taraftarlarını üzdüm. Bütün taraftarlardan ayrı ayrı özür diliyorum, kusura bakmasınlar. Benim heyecanıma versinler. Puan kaybına en çok üzülenlerden biriyim. Yeni yılda transferlerle beraber herkesin özlediği Galatasaray olacak. Bugün de gördünüz mükemmel futbol oynadık. Bunun devamı da gelecek" şeklinde cevap verdi.


STAT: Türk Telekom

HAKEMLER: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, Cevdet Kömürcüoğlu

GALATASARAY: Muslera, Mariano, Maicon, Ozan Kabak, Nagatomo, N'Diaye, Fernando, Feghouli (Dk. 90+5 Mustafa Kapı), Belhanda (Dk. 87 Donk), Onyekuru, Eren Derdiyok (Dk. 75 Rodrigues)

DEMİR GRUP SİVASSPOR: Tolgahan Acar, Douglas, Bjarsmyr, Braz, Uğur Çiftçi, Hakan Arslan, N'Dinga (Dk. 77 Kone), Torje (Dk. 70 Rybalka), Robinho, Emre Kılınç (Dk. 89 Erdoğan Yeşilyurt), Muhammet Demir

GOLLER: Dk. 20 (P) Eren Derdiyok, Dk. 30 Feghouli, Dk. 51 - Dk. 69 Onyekuru (Galatasaray) - Dk. 9 - Dk. 41 Robinho (Demir Grup Sivasspor)

SARI KARTLAR: Mariano, Fernando (Galatasaray) - Uğur Çiftçi, Braz (Demir Grup Sivasspor)


DİĞER HABERLER

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

"Tamam" ı tıklayarak, çerezlerin yerleştirilmesine izin vermektesiniz.