MASTERCHEF BACA KEKİ TARİFİ | Baca Kek (MACAR KEKİ) nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Masterchef'in son bölümünde Baca Keki tarifi yapıldı. Macaristan'ın yerel lezzetlerinden olan bu tarif izleyiciler tarafından da ilgiyle izlendi. Klasik kek tariflerinden farklı bir yapılışı olan Baca Keki nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 02 Aralık 2023, 19:01:09, Güncelleme: 02 Aralık 2023, 19:01:09
Masterchef'te yarışmacılar tarafından yapılan Baca Keki tarifi izleyiciler tarafından araştırılmaya başladı. Geçmişi 1784 tarihine dayanan bu tatlı, Macaristan'ın yerel sokak lezzetlerinden biridir.
İşte geleneksel Macar tatlısı Baca Keki tarifi ve yapılışı...
BACA KEKİ MALZEMELERİ NELERDİR?
7g kuru maya
400g un
40g pudra şekeri
1 büyük yumurta, hafifçe çırpılmış
200ml tam yağlı süt
120g tereyağı, oda sıcaklığında ayrıca 40g tereyağı, eritilmiş
50g pudra şekeri
Limon kabuğu rendesi
BACA KEK (MACAR KEKİ) NASIL YAPILIR?
Küçük bir kaseye ılık süt, 1 yemek kaşığı şeker ve mayayı ekleyin.
İyice karıştırdıktan sonra karışım köpük köpük hale gelinceye kadar 10 dakika bekletin.
Büyük bir kaseye kalan şekeri, mayalı karışımı, yumuşatılmış tereyağını, yumurtaları, tuzu ve limon kabuğu rendesini dökün. Her şeyi bir stand mikseri veya tahta kaşıkla birleştirin. Unu ıslak karışıma dökün ve hamur oluşana kadar karıştırın.
Elle yoğuruyorsanız, çalışma yüzeyini hafifçe unlayın ve hamur artık yapışkan olmayana ve parmakla dürtüldüğünde eski haline dönene kadar 8-10 dakika yoğurun.
Büyük bir kaseyi sıvı yağla yağlayın, ardından hamuru içine yerleştirin. Plastik ambalajla örtün. En az 45 dakika veya boyutu iki katına çıkana kadar mayalanmaya bırakın.
Mayalandıktan sonra hamuru yaklaşık 1,5 inç kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın. 4 eşit şerit kesmek için bir bıçak kullanın.
Her bir hamur şeridini yaklaşık 1 inç kalınlığında uzun rulolar halinde yuvarlamak için ellerinizi kullanın. Her bobinin uzunluğu yaklaşık 20-25 inç olmalıdır.
Hamuru düzleştirmek ve girdapların birbirine yapışmasını sağlamak için biraz baskı uygulayarak pimi birkaç kez çevirin. Kalan baca kekleri için işlemi tekrarlayın.
Fırını 180 dereceye önceden ısıtın.
Baca keklerini sadece şekerin içinde yuvarlayın, yapışmalarına yardımcı olmak için hafifçe bastırın. Her tarafın eşit şekilde kaplandığından emin olun. Bu, dışarıda görünecek güzel karamelleşmeye yardımcı olur.
Daha derin bir tepsinin üzerine bacalı kekleri oklavaları yerleştirin. Baca keklerinin tepsinin tabanına değmemesi için kulplar tepsinin kenarlarına dayanmalıdır.
10 dakika pişirin, ardından oklavaları diğer tarafa çevirin. 10 dakika daha veya altın rengi kahverengi olana kadar pişirin. Baca keklerini pişirdikten sonra ve hala sıcakken, seçtiğiniz malzemeleri üzerlerine serpin.
Derhal servis yapın. Hamur şeritlerini açarak yemeye başlayın. Küçük parçalar koparın ve rahatlıkla yiyin!
DİĞER HABERLER
-
Düğün, bayram ve özel gün sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan, bademi, fıstığı, hamuru ve nefis tavuğuyla sadece pilav değil ana yemek kategorisindeki perde pilavının tarifi, vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Yapımı biraz zahmetli olsa da 'iyi ki yapmışım' dedirtecek perde pilavı için gerekli malzemeleri, yapılışını ve püf noktalarını haberimizde derledik. -
Erzurum'un en mehşur lezzetlerinden olan Kadayıf Dolması, tüm Türk mutfağında kendisine geniş yer bularak tadanları kendisine hayran bırakıyor. En sevilen şerbetli tatlılar arasında yer alan Kadayıf Dolmasını evinde, kendi mutfağında yapmak isteyenler arama motorlarında 'Kadayıf Dolması nasıl yapılır?' sorusunun cevabını araştırıyor. İşte kadayıf dolması malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları... -
Kıyır kıyır hamuru, nefis iç harcı ve tadına doyulmaz lezzetiyle sofraları süsleyen yağlamanın tarifi birçok kişi tarafından merak ediliyor. Kıymalı harcının kendine has ekmeğiyle buluşunca pideyi, lahmacunu ve bilinen tüm lezzetleri geride bırakan yağlamanın tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları haberimizde...