ORAMA TARİFİ - Orama nasıl yapılır? Malzemeler ve püf noktaları...

Kırgız mutfağına ait sevilen lezetlerden biri olan Orama, dolu dolu iç harcıyla favori lezzetlerden biri olmaya devam ediyor. Görüntüsüyle göz doyuran zengin malzemeleriyle de karın doyuruyor. Vatandaşlar tarafından arama motorlarında "Orama nasıl yapılır? Orama malzemeleri nelerdir?" diye aratılan meşhur Orama tarifini haberimizde sizler için derledik...

ORAMA TARİFİ - Farklı lezzetler denemek isteyenler için tam tadında Orama tarifini haberimizde derledik...

Orama nasıl yapılır?

Malzemeleri:

Hamuru için;

  • 1 su bardağı su
  • 250 gram un
  • 2 adet yumurta
  • Bir tutam tuz

İç harcı için;

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • Bir tutam tuz
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:

  • Un, su, yumurta karışımına tuz ekleyerek yoğurun ve çok ince olmayacak şekilde merdaneyle açın.
  • İç malzemeleri hazırlamak için; soğanı küp küp doğrayın, havuç, kabak ve patatesleri rendeleyin. Ardından tuz ve yağ ile kıymayla birlikte tüm malzemeleri karıştırın.
  • Hamurun her tarafına iç harcı yayın ve rulo şeklinde sarın.
  • Buhar tenceresine sıcak su koyun. Kaynar suda buharda 45 dakika kadar kapağı kapalı bir şekilde orama mantısını pişirin. Ardından dilimleyerek dilerseniz yoğurtla servis edin.

AFİYET OLSUN

DİĞER HABERLER

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

"Tamam" ı tıklayarak, çerezlerin yerleştirilmesine izin vermektesiniz.