TİRE KÖFTE TARİFİ - Evde Tire Köfte nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktaları neler?
İzmir'in en lezzetli yemeklerinden biri olan Tire Köfte, misafir sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden olmaya devam ediyor. Büyük küçük herkesin bayılarak yediği Tire Köfte, son zamanların en çok araştırılan tarifleri arasına yer aldı. Tire köfte yapılışı, malzemeleri ve püf noktaları haberimizde...
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 07 Kasım 2023, 23:30:47, Güncelleme: 07 Kasım 2023, 23:30:47
TİRE KÖFTE TARİFİ - Akşam yemeklerinin vazgeçilmez yemeklerinden olan köfte farklı tarifleriyle karşımıza çıkıyor. İzmir'e ait Tire Köfte vatandaşlar tarafından arama motorlarına "Tire köfte nasıl yapılır? "Tire Köfte malzemeleri neler?" diye araştırılıyor. Detaylar haberimizde...
Tire Köfte nasıl yapılır?
Malzemeleri:
Köfte için:
- 500gramorta yağlı kıyma
- 1çay kaşığıtuz
- 1çay kaşığıkarabiber
Domates sos için:
- 4adet orta boydomates
- 1yemek kaşığıtereyağı
- 1çay kaşığıtuz
- 1çay kaşığıkarabiber
- 1çay kaşığıpul biber
Servis için:
- 3-4adetcherry domates
- 3-4adetsivri biber
Yapılışı:
- Kıyma, tuz ve karabiberi bir kap içerisinde yaklaşık 10 dakika kadar güzelce yoğurun. Kıymayı 10-12 eşit parçaya ayırın.
- Her bir parçayı elinizi suyla hafif ıslatarak açtırın ve şişe sarın.
- Bu şekilde hepsini hazırlayın.
- Dolapta en az 1 saat kadar dinlendirin.
- Sos için domatesleri rendeleyin ya da küp küp doğrayın. Tavaya tereyağını alın ve domatesleri pişirin. Tuz ve baharatları da ekleyip tavanın altını kapatın.
- Bir tavada servis için domates ve biberi közleyin.
- Dinlenen köfteleri tavada arkalı önlü pişirin. Pişen köfteleri şişten çıkarın.
- Tavaya 2 yemek kaşığı tereyağ ekleyin ve kızdırın.Şişten çıkan köfteleri içerisine atın ve tereyağında bir süre daha pişirin.
- Köfteleriniz hazır! Tabağa hazırladığınız domates sosu koyun. Üzerine köfteleri de dizin. Biber ve domatesleri de ilave ederek servis edin.
AFİYET OLSUN
DİĞER HABERLER
-
Kıyır kıyır hamuru, nefis iç harcı ve tadına doyulmaz lezzetiyle sofraları süsleyen yağlamanın tarifi birçok kişi tarafından merak ediliyor. Kıymalı harcının kendine has ekmeğiyle buluşunca pideyi, lahmacunu ve bilinen tüm lezzetleri geride bırakan yağlamanın tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları haberimizde... -
Kalabalık sofraların gözdesi olan ve sık tercih edilen Piliç Topkapı, adından anlaşılacağı gibi Osmanlı saray mutfağından bu zamanlara kadar gelmiş, iç pilava sarılmış tavuğuyla severek yapılan tarifler arasında yer alıyor. Vatandaşlar tarafından arama motorlarında "Piliç Topkapı nasıl yapılır? Piliç Topkapı malzemeleri nelerdir?" diye araştırıyor. İşte Piliç topkapı yapılışı, malzemeleri ve püf noktaları.. -
Erzurum'un en mehşur lezzetlerinden olan Kadayıf Dolması, tüm Türk mutfağında kendisine geniş yer bularak tadanları kendisine hayran bırakıyor. En sevilen şerbetli tatlılar arasında yer alan Kadayıf Dolmasını evinde, kendi mutfağında yapmak isteyenler arama motorlarında 'Kadayıf Dolması nasıl yapılır?' sorusunun cevabını araştırıyor. İşte kadayıf dolması malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...