KUZU YÜREK DOLMASI TARİFİ - Evde Kuzu Yüreği Dolması nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktaları...
Sakatat severlerin bayılarak yiyeceği bir yemek olan Kuzu Yürek Dolması, mükemmel iç harcıyla ağız sulandırıyor. Kuzu Yürek dolması son zamanlarda arama motorlarında en sık araştırılan tarifler arasında yerini aldı. Evde Kuzu Yürek Dolması yapmak isteyenler 'Kuzu Yürek Dolması nasıl yapılır?' sorusunun cevabını araştırıyor. Kuzu Yürek Dolması malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları haberimizde...
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 19 Ekim 2023, 23:31:56
KUZU YÜREK DOLMASI - Türk mutfağının güzel lezzetlerinden biri olan Kuzu Yürek Dolması, sakatat sevenlerin hoşuna gidiyor. Büyük küçük herkesin damak zevkine uyan, tadını damakta bırakan Kuzu Yürek Dolması tarifini sizler için haberimizde derledik.
Kuzu Yürek Dolması nasıl yapılır?
Malzemeler:
- Çam fıstık
- 3 yemek kaşığı kuş üzümü
- Maydanoz
- Karabiber
- Tarçın
- Yenibahar
- .2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağıet suyu
- 2yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
Yapılışı:
- Soğanı yemeklik doğrayın, tavada erittiğiniz yağda soteleyin, fıstıkları ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Pirinç, soğan ve fıstıklar kavrulunca suyu, tuzu ve baharatları ekleyin.
- Diğer yandan küçük parçalar halinde doğradığınız yürekleri ayırdığınız yağda kavurup, pişen pirince ekleyin ve son olarak maydanozu ekleyin.
- İstenilen miktarda ufak yürekler alınır. İçleri muhtemel olduğunca inceltilerek oyulur, yıkanır.
- Bir vakit suda bırakılır.
- Diğer tarafta hazırlanan iç pilav oyulan vicdanlara doldurulur.
- Fırına girebilecek bir kaba yerleştirilir
- Bir ölçü su konulur. Üzeri fırın kağıdı veya folyoyla örtülür.
- 200 derecede pişirilir. Yanında iç pilav servis yapılır
AFİYET OLSUN
DİĞER HABERLER
-
Düğün, bayram ve özel gün sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan, bademi, fıstığı, hamuru ve nefis tavuğuyla sadece pilav değil ana yemek kategorisindeki perde pilavının tarifi, vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Yapımı biraz zahmetli olsa da 'iyi ki yapmışım' dedirtecek perde pilavı için gerekli malzemeleri, yapılışını ve püf noktalarını haberimizde derledik. -
Erzurum'un en mehşur lezzetlerinden olan Kadayıf Dolması, tüm Türk mutfağında kendisine geniş yer bularak tadanları kendisine hayran bırakıyor. En sevilen şerbetli tatlılar arasında yer alan Kadayıf Dolmasını evinde, kendi mutfağında yapmak isteyenler arama motorlarında 'Kadayıf Dolması nasıl yapılır?' sorusunun cevabını araştırıyor. İşte kadayıf dolması malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları... -
Kıyır kıyır hamuru, nefis iç harcı ve tadına doyulmaz lezzetiyle sofraları süsleyen yağlamanın tarifi birçok kişi tarafından merak ediliyor. Kıymalı harcının kendine has ekmeğiyle buluşunca pideyi, lahmacunu ve bilinen tüm lezzetleri geride bırakan yağlamanın tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları haberimizde...