KOŞARİ TARİFİ - Koşari nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktaları...
Mısır'ın genelenksel yemeklerinden biri olan Koşari, yiyenlerin bir daha unutamayacağı tarifler arasında yerini aldı. Bakliyat salatası da denilen bu yemek, büyük küçük herkesin hoşuna gidiyor. Peki Koşari nasıl yapılır? İşte Koşari tarifinin malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 18 Ekim 2023, 23:31:48, Güncelleme: 18 Ekim 2023, 23:31:48
KOŞARİ TARİFİ - Mısır mutfağının meşhur yemeklerinden biri olan Koşari, lezzetiyle büyük küçük herkesi büyülüyor. Bir yiyenin bir daha unutamayacağı yemek Koşari, merak edilenler arasında. İşte Koşari tarifinin malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...
Koşari nasıl yapılır?
Malzemeler:
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı makarna
- 1 su bardağı yeşiil mercimek
- 3 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 2 adet karanfil
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
- Pirinç ve mercimek iki yarı kapta ılık suda ıslatılarak 1 saat bekletilir.
- Makarna bol tuzlu suda haşlanır süzülür. Pişen makarna yağda yapışmamaları için kavrulur.
- Sarımsak ezilir. Yemeklik doğranan soğan ve sarımsak, sıvıyağ ile birlikte tencerede kavrulur. Kavrulan soğan ve sarımsak kenara alınır.
- Sos için tencereye tereyağı, su, tuz, karanfil, beyaz sirke, domates salçası ve ezilmiş sarımsak eklenerek 20 dakika pişirilir.
- Soğan ve sarımsağın kavrulduğu tencereye tereyağı, su, tuz, karanfil, beyaz sirke, domates salçası, ezilmiş sarımsak ve süzülen pirinç ve mercimek ilave edilerek 20 dakika pişirilie.
- Kat kat dizilir ve en üstüne kızarmış soğan ve sarımsak eklenerek servis edilir.
AFİYET OLSUN
DİĞER HABERLER
-
Düğün, bayram ve özel gün sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan, bademi, fıstığı, hamuru ve nefis tavuğuyla sadece pilav değil ana yemek kategorisindeki perde pilavının tarifi, vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Yapımı biraz zahmetli olsa da 'iyi ki yapmışım' dedirtecek perde pilavı için gerekli malzemeleri, yapılışını ve püf noktalarını haberimizde derledik. -
Erzurum'un en mehşur lezzetlerinden olan Kadayıf Dolması, tüm Türk mutfağında kendisine geniş yer bularak tadanları kendisine hayran bırakıyor. En sevilen şerbetli tatlılar arasında yer alan Kadayıf Dolmasını evinde, kendi mutfağında yapmak isteyenler arama motorlarında 'Kadayıf Dolması nasıl yapılır?' sorusunun cevabını araştırıyor. İşte kadayıf dolması malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları... -
Kıyır kıyır hamuru, nefis iç harcı ve tadına doyulmaz lezzetiyle sofraları süsleyen yağlamanın tarifi birçok kişi tarafından merak ediliyor. Kıymalı harcının kendine has ekmeğiyle buluşunca pideyi, lahmacunu ve bilinen tüm lezzetleri geride bırakan yağlamanın tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları haberimizde...