KOŞARİ TARİFİ - Koşari nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktaları...
Mısır'ın genelenksel yemeklerinden biri olan Koşari, yiyenlerin bir daha unutamayacağı tarifler arasında yerini aldı. Bakliyat salatası da denilen bu yemek, büyük küçük herkesin hoşuna gidiyor. Peki Koşari nasıl yapılır? İşte Koşari tarifinin malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...
- Yemek Tarifleri Haberleri
- Giriş Tarihi: 18 Ekim 2023, 23:31
KOŞARİ TARİFİ - Mısır mutfağının meşhur yemeklerinden biri olan Koşari, lezzetiyle büyük küçük herkesi büyülüyor. Bir yiyenin bir daha unutamayacağı yemek Koşari, merak edilenler arasında. İşte Koşari tarifinin malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...
Koşari nasıl yapılır?
Malzemeler:
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı makarna
- 1 su bardağı yeşiil mercimek
- 3 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 2 adet karanfil
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
- Pirinç ve mercimek iki yarı kapta ılık suda ıslatılarak 1 saat bekletilir.
- Makarna bol tuzlu suda haşlanır süzülür. Pişen makarna yağda yapışmamaları için kavrulur.
- Sarımsak ezilir. Yemeklik doğranan soğan ve sarımsak, sıvıyağ ile birlikte tencerede kavrulur. Kavrulan soğan ve sarımsak kenara alınır.
- Sos için tencereye tereyağı, su, tuz, karanfil, beyaz sirke, domates salçası ve ezilmiş sarımsak eklenerek 20 dakika pişirilir.
- Soğan ve sarımsağın kavrulduğu tencereye tereyağı, su, tuz, karanfil, beyaz sirke, domates salçası, ezilmiş sarımsak ve süzülen pirinç ve mercimek ilave edilerek 20 dakika pişirilie.
- Kat kat dizilir ve en üstüne kızarmış soğan ve sarımsak eklenerek servis edilir.
AFİYET OLSUN
DİĞER HABERLER
-
Bursa mutfağının köklü lezzetlerinden biri olan Damat Paçası, geleneksel düğün sofralarından günümüzün popüler menülerine uzanan hikâyesiyle yeniden gastronomi dünyasının gündemine oturdu. Yeni tatlar arayanlar için Bursa Damat Paçası yemeği nedir, nasıl yapılır, içerisinde neler vardır ve malzemeleri nelerdir? sorularını haberimizde derledik. İşte Bursa Damat Paçası yemeği nedir, nasıl yapılır, içerisinde neler vardır? detaylar haberimizde... -
Kış aylarının vazgeçilmezi kereviz, bu kez zeytinyağlı dolma haliyle mutfağa lezzet ve tazelik katıyor. Hem hafifliğiyle hem de pratik yapımıyla dikkat çeken bu özel tarif, püf noktalarıyla birlikte kış sofralarına zarif bir dokunuş getiriyor. Peki, Zeytinyağlı kereviz dolması nedir, nasıl yapılır, içerisinde neler vardır ve püf noktaları nelerdir? İşte detaylar... -
Kaynayan suda pişirilen patatesli mantı, servis aşamasında sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağıyla buluşunca enfes bir lezzete dönüşüyor. İşte MasterChef kıvamında, evde kolayca yapabileceğiniz patatesli mantı tarifi ve püf noktaları!