FUL NABED & SABOOB TARİFİ - Evde Ful Nabed nasıl yapılır? Saboob tarifi ve malzemeleri...
Mısır kökenli geleneksel bir yemeklerden olan Ful Nabed & Saboob, hem meze hem ana yemek olarak yenilir. Ful Nabed & Saboob tarifi vatandaşlar tarafından en sık araştırılan konular arasında yerini alıyor. Peki Ful Nabed & Saboob nasıl yapılır? İşte Ful Nabed & Saboob tarifinin malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...
- Yemek Tarifleri Haberleri
- Giriş Tarihi: 18 Ekim 2023, 23:31
FUL NABED & SABOOB TARİFİ - Mısır'a özgü bakla ile yapılan Ful Nabed, tadıyla yiyenleri büyülüyor. Yanında Saboob ile servis edilen bu yemek büyük küçük herkesin damak tadına uygun. Mısır mutfağına ait Ful Nabed & Saboob tarifinin malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...
Ful Nabed nasıl yapılır?
Malzemeleri:
- 2 su bardağı kuru bakla (veya 4 su bardağı konserve fava veya bakla)
- 1çay kaşığı kimyon
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- Yarım fincandan daha az zeytinyağı
- Çeyrek çay bardak limon suyu
- 2 yemek kaşığı taze ince doğranmış maydanoz
- bakla fasulyesini ıslatmak için kullanılan su
Yapılışı:
- Fava fasulyesini bir gece önceden ıslatın.
- Baklaların kabuklarını soyun ve büyük bir tencereye koyun.
- 6 su bardağı ıslatma suyunu ölçüp baklalara ekleyin.
- Orta yüksek ateşte kaynatın.
- Isıyı orta dereceye düşürün ve 45 dakika veya fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Fasulyeler yumuşayınca ocaktan alın ve blenderda püre haline getirin.
- Püre halindeki fava fasulyelerini tekrar tencereye alın ve kaynatın.
- Gerekirse su ekleyin.
- Kimyon, sarımsak, limon suyu ve zeytinyağını ekleyip ikinci kez kaynatın.
- 5 dakika kaynatın. Bir kaseye alıp üzerine maydanoz serperek servis yapın
Saboob nasıl yapılır?
Malzemeler:
- 2 bardak çok amaçlı un, ayrıca çalışma yüzeyi için daha fazlası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 bardaktan daha az süt
- 1 yemek yağı yağı
Yapılışı:
- Fırını önceden 375 derece F'ye (190 derece C) ısıtın.
- Bir kapta un ve tuzu birlikte çırpın; ortasında bir kuyu oluşturun. Süt ve yağı ekleyin; pürüzsüz hamur oluşana kadar karıştırın.
- Hamuru hafifçe unlanmış bir çalışma yüzeyine çevirin; pürüzsüz ve esnek hale gelinceye kadar 10 ila 15 dakika yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlenmeye bırakın.
- Hamuru 4 eşit parçaya bölün; Her parçayı bir oklava ile 1/4 inç kalınlığa kadar açın. Hazırlanan fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış fırında, hafifçe kızarıncaya kadar, 8 ila 10 dakika pişirin.
AFİYET OLSUN
DİĞER HABERLER
-
Kış aylarının vazgeçilmezi kereviz, bu kez zeytinyağlı dolma haliyle mutfağa lezzet ve tazelik katıyor. Hem hafifliğiyle hem de pratik yapımıyla dikkat çeken bu özel tarif, püf noktalarıyla birlikte kış sofralarına zarif bir dokunuş getiriyor. Peki, Zeytinyağlı kereviz dolması nedir, nasıl yapılır, içerisinde neler vardır ve püf noktaları nelerdir? İşte detaylar... -
Kaynayan suda pişirilen patatesli mantı, servis aşamasında sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağıyla buluşunca enfes bir lezzete dönüşüyor. İşte MasterChef kıvamında, evde kolayca yapabileceğiniz patatesli mantı tarifi ve püf noktaları! -
Bursa mutfağının köklü lezzetlerinden biri olan Damat Paçası, geleneksel düğün sofralarından günümüzün popüler menülerine uzanan hikâyesiyle yeniden gastronomi dünyasının gündemine oturdu. Yeni tatlar arayanlar için Bursa Damat Paçası yemeği nedir, nasıl yapılır, içerisinde neler vardır ve malzemeleri nelerdir? sorularını haberimizde derledik. İşte Bursa Damat Paçası yemeği nedir, nasıl yapılır, içerisinde neler vardır? detaylar haberimizde...