YALANCI SU BÖREĞİ TARİFİ - Hazır yufkadan su böreği nasıl yapılır? | Yalancı su böreği malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları
İlk tarifine 1800'lü yıllarda rastlanan ve tel tel yufkaların haşlandıktan sonra fırına sürülmesiyle elde edilen su böreği, en sık araştırılan tarifler arasında yer alıyor. Yapımı zahmetli olan su böreğini hazır yufkayla, gerçeği tadında yapmak isteyenler için Yalancı su böreği malzemeleri, yapılışı ve püf noktalarını haberimizde derledik.
- Yemek Tarifleri Haberleri
- Giriş Tarihi: 07 Aralık 2022, 00:01
YALANCI SU BÖREĞİ TARİFİ | Büyük küçük herkesin severek yediği, çayda, kahvaltıda ve düğünlerden kutlamalara kadar birçok özel günde tercih edilen su böreğini uzun uzun yapacak vakti olmayan kişiler, yalancı su böreği tarifini araştırıyor. Hazır yufkayla, lezzeti gerçeğinden ayırt edilemeyen enfes su böreği tarifini biz de haberimizde derledik.
HAZIR YUFKADAN SU BÖREĞİ NASIL YAPILIR?
YALANCI SU BÖREĞİ MALZEMELERİ
- 6 adet böreklik yufka
Sosu için:
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı süt
- 3 adet yumurta
İç harcı için:
- Bir kase beyaz peynir
- Maydanoz
YALANCI SU BÖREĞİ YAPILIŞI
- Yumurta, süt ve sıvı yağı büyük bir kapta karıştırın. İlk böreklik yufkamızı tepsiye yerleştiriyoruz.
- İkinci yufkamızı birkaç parçaya bölerek karıştırdığımız sütlü karışıma batırıyoruz iyice ve ilk yufkanın üzerine yerleştiriyoruz.
- İç harcımızdan serpiyoruz ve yine iki yufka daha birkaç parçaya bölerek karışıma batırarak peynirli harcın üzerine yerleştiriyoruz.
- Tekrar peynirden serpiyoruz ve geri kalan iki yufkayı da karışıma batırarak tepsiye döşüyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Dakikasına maalesef bakmadım.
- Piştikten sonra üstünü bir tepsiyle kapatıyoruz ki sıcaklığıyla birlikte üst kısmı da tekrar yumuşasın.
YALANCI SU BÖREĞİ PÜF NOKTALARI
- Yalancı su böreği için kullandığınız yufkalar, günlük taze yufka olmalı.
- Hazırladığınız börek sosunu, homojen kıvam alana kadar iyice karıştırmalısınız. Börek sosunu yufkalar kuru kalmayacak şekilde bol bol kullanmalısınız.
DİĞER HABERLER
-
Kış aylarının vazgeçilmezi kereviz, bu kez zeytinyağlı dolma haliyle mutfağa lezzet ve tazelik katıyor. Hem hafifliğiyle hem de pratik yapımıyla dikkat çeken bu özel tarif, püf noktalarıyla birlikte kış sofralarına zarif bir dokunuş getiriyor. Peki, Zeytinyağlı kereviz dolması nedir, nasıl yapılır, içerisinde neler vardır ve püf noktaları nelerdir? İşte detaylar... -
Bursa mutfağının köklü lezzetlerinden biri olan Damat Paçası, geleneksel düğün sofralarından günümüzün popüler menülerine uzanan hikâyesiyle yeniden gastronomi dünyasının gündemine oturdu. Yeni tatlar arayanlar için Bursa Damat Paçası yemeği nedir, nasıl yapılır, içerisinde neler vardır ve malzemeleri nelerdir? sorularını haberimizde derledik. İşte Bursa Damat Paçası yemeği nedir, nasıl yapılır, içerisinde neler vardır? detaylar haberimizde... -
Mardin mutfağının en sevilen lezzetlerinden etli soğan dolması, özgün aroması ve özel pişirme tekniğiyle lezzet tutkunlarının yeni favorisi olmaya aday. Gurmelerin sık sık araştırdığı, Mardin'in lezzetlerinden biri olan etli soğan dolması nedir, nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir? İşte detaylar...