KAYMAKLI EKMEK KADAYIFI TARİFİ - Kaymaklı ekmek kadayıfı nasıl yapılır? | Kaymaklı ekmek kadayıfı malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları
Kaymaklı ekmek kadayıfı, özel günlerde, bayramlarda ya da sadece canınız tatlı istediğinde yapabileceğiniz, hem en ağır misafirleri ağırlamak için hem de pratif ve kolay yapımıyla çekirdek ailenizle vakit geçirirken yiyebileceğiniz tarifle haberimizde. İşte Kaymaklı ekmek kadayıfı nasıl yapılır? sorusunun cevabı ve Kaymaklı ekmek kadayıfı malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 22 Ocak 2023, 23:33:30
Yumuşacık keki, şerbetin ağırlığını alan kaymağı ve muhteşem görünüşüyle yapanlara 'dünyanın en hamarat kişisi' hissi veren kaymaklı ekmek kadayıfının tarifi sıklıkla araştırılıyor. Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından olan kaymaklı ekmek kadayıfının evde kolayca uygulayabileceğiniz tarifini ve püf noktalarını haberimizde derledik. İşte detaylar...
KAYMAKLI EKMEK KADAYIFI TARİFİ
MALZEMELER
Keki için :
- 3 yumurta
- 3 kahve fincanı şeker
- 3 kahve fincanı un
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 2 damla limon
Arasına sürmek için:
- 500 Gr kaymak
KAYMAKLI EKMEK KADAYIFI NASIL YAPILIR?
YAPILIŞI
- İlk olarak keki için yumurtaları mikserle iyice bu çırpalım.
- Ardından şekeri ekleyip yine mikser ile çırpın, daha sonra unu ekleyin; eklerken karıştırın ve kalan kabartma tozunu da ekleyip iyice karıştırın.
- 170 derece fırında yaklaşık 20 dk pişirin. (Pişme süresi değişebilir, bu sebeple siz üzeri kızarana kadar pişirebilirsiniz)
- Kadayıfımızı çıkarttıktan sonra soğumasını beklerken ve şerbetini hazırlayalım.
- Bir tencereye su ve şekeri alıp onları kıvamlı hale getirin.
- En son içine birkaç damla limon suyu ilave edin ve direkt kadayıfın üzerine dökün.
- Soğuyunca içine kaymak koyup servis yapın.
KAYMAKLI EKMEK KADAYIFI PÜF NOKTALARI
Yumurta ve şeker karışımına unu eklerken karıştırmak için mutlaka tahta kaşık kullanın.
Şerbet sıcak kadayıf soğuk olmalıdır.
Şerbeti dökmeden önce kadayıfı ikiye bölüp ayrı yerlerde ıslatın ki soğuduktan sonra kaymağı arasına koyabilesiniz.
DİĞER HABERLER
-
Kalabalık sofraların gözdesi olan ve sık tercih edilen Piliç Topkapı, adından anlaşılacağı gibi Osmanlı saray mutfağından bu zamanlara kadar gelmiş, iç pilava sarılmış tavuğuyla severek yapılan tarifler arasında yer alıyor. Vatandaşlar tarafından arama motorlarında "Piliç Topkapı nasıl yapılır? Piliç Topkapı malzemeleri nelerdir?" diye araştırıyor. İşte Piliç topkapı yapılışı, malzemeleri ve püf noktaları.. -
Düğün, bayram ve özel gün sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan, bademi, fıstığı, hamuru ve nefis tavuğuyla sadece pilav değil ana yemek kategorisindeki perde pilavının tarifi, vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Yapımı biraz zahmetli olsa da 'iyi ki yapmışım' dedirtecek perde pilavı için gerekli malzemeleri, yapılışını ve püf noktalarını haberimizde derledik. -
Hep meyve olarak tükettiğimiz elma, bu kez ana yemek lezzetiyle karşımıza çıkıyor. Mayhoş tadının pirinçlerle muhteşem uyumu sebebiyle Osmanlı mutfağından tüm dünyaya yayılan elma dolması, son zamanların en çok araştırılan tarifleri arasında yer alıyor. Peki Elma dolması nasıl yapılır? İşre pirinçli elma dolması malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...