KİLİS TAVA TARİFİ | Kilis tava nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktası nedir?
Kilis'e özgü bir yemek olan Kilis tavayı evde pratik bir şekilde hazırlamak isteyenler, kilis tavanın nasıl yapıldığını ve püf noktasını araştırmaya başladı. Sebzeler ve baharatlarla eşsiz bir lezzet sunan Kilis tava tarifine ve yapım aşamasındaki inceliklere dair merak edilenler haberimizde...
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 03 Ocak 2023, 07:33:36
Kilis tavayı evde kolay bir şekilde hazırlamak isteyenler, Kilis tavanın nasıl yapıldığını araştırmaya başladı. Damak tadına düşkün birçok kişi farklı yörelere ait yemekleri denemek istediğinden; sofrasına farklı ve leziz bir yemek koymak isteyenler için en güzel Kilis tava tarifi haberimizde...
KİLİS TAVA TARİFİ
Kilis Tava İçin Gerekli Malzemeler:
- 1 adet sivri yeşil biber
- 1 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet domates
- Yarım kilogram kadar kıyma
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığından az karabiber
- 2 adet patates (tabanına döşemek için)
KİLİS TAVA NASIL YAPILIR?
- Kıymayı derin bir kaba koyalım.
- Üzerine sarımsağı rendeleyip ya da minik minik doğrayıp ilava edelim.
- Domatesi, biberleri ve soğanı rondodan geçirdikten sonra karabiber, tuz, kimyon, kekik arzuya göre ve ufak bir tutam maydanozu da ince ince doğrayalım.
- Bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ ile kıymayı tamamen homojen bir kıvama gelene dek yoğuralım.
- Kıymalı harcı bir kenara alıp, patatesi soyup yuvarlak dilimler halinde kesip tuzlayalım.
- Daha sonra patatesleri alta dizip, üzerine yoğurduğumuz kıymayı yayıp bıçakla istediğiniz gibi şeklini verelim.
- Domates, biber ile süsleyip, üzerini de folyo ile güzelce kapatalım.
- 200 derece ısıtılmış fırında, bir müddet kapalı olarak pişirelim.
- Son olarak, folyoyu üzerinden çıkarıp son bir kez daha kızartalım ve sıcak bir şekilde servis edelim.
Afiyet olsun.
DİĞER HABERLER
-
Kıyır kıyır hamuru, nefis iç harcı ve tadına doyulmaz lezzetiyle sofraları süsleyen yağlamanın tarifi birçok kişi tarafından merak ediliyor. Kıymalı harcının kendine has ekmeğiyle buluşunca pideyi, lahmacunu ve bilinen tüm lezzetleri geride bırakan yağlamanın tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları haberimizde... -
Bulgurla yapılan köftenin muhteşem sosla buluştuğu yöresel lezzet Fellah köftesi, arama motorlarında en sık araştırılan yemek tarifleri listesinde ilk sıralara yükseldi. Peki Fellah Köftesi nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktası nedir? Asla dağılmayan nefis Fellah köftesi tarifi haberimizde... -
Düğün, bayram ve özel gün sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan, bademi, fıstığı, hamuru ve nefis tavuğuyla sadece pilav değil ana yemek kategorisindeki perde pilavının tarifi, vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Yapımı biraz zahmetli olsa da 'iyi ki yapmışım' dedirtecek perde pilavı için gerekli malzemeleri, yapılışını ve püf noktalarını haberimizde derledik.