DÜĞÜN ÇORBASI TARİFİ | Düğün çorbası nasıl yapılır, malzemeleri nedir? Evde düğün çorbası yapmanın püf noktaları!
Ülkemizin birçok yerinde hazırlanan ve yöreye göre farklı malzemelerle çeşitlilik gösteren düğün çorbasının tarifi, yapılışı ve püf noktası araştırılmaya başladı. Damak tadına düşkün kişiler için sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan düğün çorbasının nasıl yapıldığına dair merak edilenler haberimizde...
- Yemek Tarifleri Haberleri
- Giriş Tarihi: 21 Aralık 2022, 10:09
Düğün çorbası hazırlamak isteyen birçok kişi, kendi yöresine özgü malzemelerle en güzel düğün çorbasını nasıl yapabileceğini sorgulamaya koyuldu. Özellikle kış aylarında tüketilen ve bağışıklığı güçlendiren düğün çorbasının yapılışı merak edilenler arasında yerini aldı.
DÜĞÜN ÇORBASI TARİFİ
Düğün Çorbası İçin Gerekli Malzemeler:
- 500 gram kuzu gerdan eti
- 1,5 litre su
Düğün Çorbası Terbiyesi İçin Gerekli Malzemeler:
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- Yarım limon suyu
- 1 su bardağı su
Düğün Çorbasını Servis Ederken Kullanılacak Malzemeler:
- Pul biber
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı
DÜĞÜN ÇORBASI NASIL YAPILIR?
- Eti düdüklü tencereye alın, üzerine suyu ilave ederek kapağını kapatın ve 30-35 dakika boyunca pişmeye bırakın.
- Etler piştikten sonra hızlı bir şekilde soğuması için ayrı bir tabağa alın ve et soğuduktan sonra çorbanın içine atılacak şekilde minik parçalalara ayırın.
- Diğer taraftan çorbanın terbiyesini hazırlayın. Bunun için bir kaba yoğurt, unu, yumurta sarısını, limon suyu ve içme suyunu ilave ederek güzelce çırpmaya başlayın.
- Haşladığınız etin suyunu süzün ve çorba yapacağınız tencereye alın. Yaklaşık 4 su bardağı et suyu çıkacağından hazırladığınız yoğurtlu karışımı et suyunun içine yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edin.
- Kaynadıktan sonra parçaladığınız etleri de ekleyerek kısık ateşte çorbayı kaynatın.
- Son olarak çorbanın tuzunu da ilave edin ve 5 dakika daha kaynatarak ocağı kapatın.
- Üzerine tereyağı ve pul biber ile hazırlamış olduğumuz sosu gezdirip servis yapın.
- Dilerseniz çorbayı içerken sirke, sarımsak, limon sosu hazırlayıp koyabilirsiniz.
Afiyet olsun.
DİĞER HABERLER
-
Kaynayan suda pişirilen patatesli mantı, servis aşamasında sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağıyla buluşunca enfes bir lezzete dönüşüyor. İşte MasterChef kıvamında, evde kolayca yapabileceğiniz patatesli mantı tarifi ve püf noktaları! -
Mardin mutfağının en sevilen lezzetlerinden etli soğan dolması, özgün aroması ve özel pişirme tekniğiyle lezzet tutkunlarının yeni favorisi olmaya aday. Gurmelerin sık sık araştırdığı, Mardin'in lezzetlerinden biri olan etli soğan dolması nedir, nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir? İşte detaylar... -
Kış aylarının vazgeçilmezi kereviz, bu kez zeytinyağlı dolma haliyle mutfağa lezzet ve tazelik katıyor. Hem hafifliğiyle hem de pratik yapımıyla dikkat çeken bu özel tarif, püf noktalarıyla birlikte kış sofralarına zarif bir dokunuş getiriyor. Peki, Zeytinyağlı kereviz dolması nedir, nasıl yapılır, içerisinde neler vardır ve püf noktaları nelerdir? İşte detaylar...