🍓ÇİLEK REÇELİ NASIL YAPILIR? | Çilek reçeli ne zaman yapılır? En lezzetli ev yapımı çilek reçeli tarifi, malzemeleri ve püf noktası!
Çilek mevsiminin gelmesiyle birlikte, kış için ve yaz aylarında da tüketebilmek için en sevilen meyvelerden biri olan çilekten reçel yapmak isteyenler, 'çilek reçeli ne zaman yapılır, çilek mevsimi ne zaman bitecek, evde kıvamlı çilek reçeli nasıl yapılır? Doğal çilek reçeli yapmanın püf noktaları nedir?' sorularının cevabını araştırmaya başladı. İşte evde çilek reçeli yapımına dair merak edilenler...
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 03 Eylül 2022, 10:39:46, Güncelleme: 03 Eylül 2022, 10:39:46
Çilek reçeli yapmak isteyen vatandaşlar, hem doğallığıyla hem lezzetiyle kahvaltı sofralarının ve tatlıların vazgeçilmezlerinden biri olan çilek reçelinin tarifini ve ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Kıvamlı, lezzetli çilek reçeli yapmak isteyenler için gereken malzemeler ve çilek reçelinin püf noktaları haberimizde...
🍓ÇİLEK REÇELİ NE ZAMAN YAPILIR, ÇİLEK MEVSİMİ NE ZAMAN BİTECEK?
Bahar aylarında satışı başlasa da, yaz meyvesi olarak bilinen çilekten reçel yapmak için en uygun aylar Haziran ve Temmuz'dur çünkü çilekler tazeyken onlardan reçel yapmak, tarifinizi daha lezzetli hale getirecektir.
Çilek Reçeli İçin Gerekli Malzemeler:
- 1 kilogram çilek
- 3 su bardağı şeker
- Yarım limonun suyu
🍓TANE TANE ÇİLEK REÇELİ NASIL YAPILIR?
- Bir gece önceden çilekleri iyice yıkayın.
- Sap ve yapraklı kısımlarını da ayırın ve çileklere nazik davranmaya gayret edin, ezilmeden temizlenmesi oldukça önemli.
- temizlenen çilekleri derin bir tencereye alın, üzerine toz şekeri ekleyip, tencerenin kapağını kapatın ve bu şekilde sabaha kadar bekletin.
- Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte ara ara karıştırara kaynatın, kaynayan karışımın üzerinde oluşan köpükleri de tahta kaşık ile temizleyin.
- Reçeliniz kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dakika kadar daha pişirmeye devam edin (çektirin)
- Ocaktan almadan 10 dakika kadar önce limon suyunu üzerine ekleyin.
- Eğer kıvamı istediğiniz gibi yoğun olmazsa bir süre daha kaynatmaya devam edin fakat soğuyunca kıvam alacağını unutmayın.
- Çilek reçeliniz koyulaşınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Soğuyan reçelinizi kavanozlara doldurup ağzını sıkı sıkı kapatın.
DİĞER HABERLER
-
Erzurum'un en mehşur lezzetlerinden olan Kadayıf Dolması, tüm Türk mutfağında kendisine geniş yer bularak tadanları kendisine hayran bırakıyor. En sevilen şerbetli tatlılar arasında yer alan Kadayıf Dolmasını evinde, kendi mutfağında yapmak isteyenler arama motorlarında 'Kadayıf Dolması nasıl yapılır?' sorusunun cevabını araştırıyor. İşte kadayıf dolması malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları... -
Düğün, bayram ve özel gün sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan, bademi, fıstığı, hamuru ve nefis tavuğuyla sadece pilav değil ana yemek kategorisindeki perde pilavının tarifi, vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Yapımı biraz zahmetli olsa da 'iyi ki yapmışım' dedirtecek perde pilavı için gerekli malzemeleri, yapılışını ve püf noktalarını haberimizde derledik. -
Kıyır kıyır hamuru, nefis iç harcı ve tadına doyulmaz lezzetiyle sofraları süsleyen yağlamanın tarifi birçok kişi tarafından merak ediliyor. Kıymalı harcının kendine has ekmeğiyle buluşunca pideyi, lahmacunu ve bilinen tüm lezzetleri geride bırakan yağlamanın tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları haberimizde...