Lahmacun kaç kalori? Ev lahmacunu nasıl yapılır? Pratik ve kolay lahmacun tarifi...
En çok tercih edilen ve pratik olmasıyla birlikte doyurucu olma özelliği taşıyan lahmacun ile ilgili birçok soru arama motorlarında cevap arıyor... Lahmacunun nasıl yapılacağının yanı sıra kalori bazında da bilgi edinmek isteyen lahmacunseverler, lahmacunun evde yapımının pratik olup olmadığını da merak ediyor... Lahmacun ile sorulara ve önemli bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz...
- Yemek Tarifleri Haberleri
- Giriş Tarihi: 28 Aralık 2021, 12:31
- Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2021, 13:14
Türk yemeklerinin olmazsa olmazları arasında yer alan lahmacun evde pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. Peki evde kolay lahmacun nasıl yapılır? 1 tane lahmacun kaç kalori? Pratik lahmacun tarifi nedir?
LAHMACUN TARİFİ👈🏼
Unu bir kabın içine eliyoruz. Maya ve tuzu ekleyip harmanlıyoruz. Ilık suyun içine zeytinyağını koyuyoruz. Unun ortasını havuz şeklinde açıp suyu içine döküyoruz.
Hepsini harmanlıyoruz. Tezgahı ve elimizi unlayıp elastik ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz (10-15 dk.)
Kabımızın içini yağlayıp hamurumuzu kaba aktarıp üstünü kapatıp iki katı olana kadar dinlendiriyoruz (30-45 dk.) Hamuru unlanmış tezgaha alıp eşit parçalara bölüyoruz. (Benim yaptığım hamurdan yaklaşık 75 gramlık 6 parça çıktı)
Her parçayı merdane ile çok ince bir şekilde açıyoruz (Yırtılmayacak şekilde, ne kadar ince açarsanız o kadar iyi sonuç alıyorsunuz. Çünkü pişerken hafif kabarıyorlar)
Açtığımız hamurun içine, harcı elimizle eşit şekilde bastırarak yayıyoruz. (Kıymayı yayarken hamurda hafif boş alanlar kalabilir, kıymayı çok sıkıştırmayın)
Fırının ızgara bölümünü açıyoruz maksimum sıcaklıkta. Teflon tavayı ısıtıyoruz. Lahmacunu içine koyup altı hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Sonra ızgara bölümüne koyuyoruz. (Kapak hafif açık kalacak)
Kenarları hafif kızarınca hemen çıkartıp ikiye katlayıp üstüne havlu örtüyoruz. Not: Lahmacunları ızgarada pişirirken devamlı kontrol ediniz ki yanmasınlar. Afiyet olsun.
LAHMACUN KAÇ KALORİ? | ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN
MALZEMELER
Hamuru için;
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
3,5 su bardağı un
Üzeri için;
250 gram orta yağlı kıyma
1 tane ince kıyılmış soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım demet ince ince kıyılmış maydanoz
1 tane domates
Çay kaşığı ile karabiber, kırmızı pul biber, kimyon
İki tane yeşilbiber
Yarım çay bardağı su
Süslemek için;
Limon dilimleri
Piyaz şeklinde doğranmış soğan
Maydanoz
DİĞER HABERLER
-
Bursa mutfağının köklü lezzetlerinden biri olan Damat Paçası, geleneksel düğün sofralarından günümüzün popüler menülerine uzanan hikâyesiyle yeniden gastronomi dünyasının gündemine oturdu. Yeni tatlar arayanlar için Bursa Damat Paçası yemeği nedir, nasıl yapılır, içerisinde neler vardır ve malzemeleri nelerdir? sorularını haberimizde derledik. İşte Bursa Damat Paçası yemeği nedir, nasıl yapılır, içerisinde neler vardır? detaylar haberimizde... -
Kış aylarının vazgeçilmezi kereviz, bu kez zeytinyağlı dolma haliyle mutfağa lezzet ve tazelik katıyor. Hem hafifliğiyle hem de pratik yapımıyla dikkat çeken bu özel tarif, püf noktalarıyla birlikte kış sofralarına zarif bir dokunuş getiriyor. Peki, Zeytinyağlı kereviz dolması nedir, nasıl yapılır, içerisinde neler vardır ve püf noktaları nelerdir? İşte detaylar... -
Kaynayan suda pişirilen patatesli mantı, servis aşamasında sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağıyla buluşunca enfes bir lezzete dönüşüyor. İşte MasterChef kıvamında, evde kolayca yapabileceğiniz patatesli mantı tarifi ve püf noktaları!