30 Ağustos 2021 | Pazartesi

Toparlanma ve yenilenme

Trabzonspor, Roma'da yalnız turu değil dört oyuncusunu da bu deplasman öncesinde kaybetti. Bu eksik oyuncularla gittiği deplasmanda, oyuna çok iyi başlamasa da Bakasetas'ın kornerden Nwakaeme'nin kafasına çarptırdığı topla öne geçti.
Bu gol, özellikle hem eksik hem de yorgun olan Trabzon için mental anlamda direnç arttırdı. Savunmada sağda Serkan ve soldaki İsmail hücuma katılmadı.
Yerleşim hatası da yaptı. Top Trabzonspor'dayken derinlikte topu almaları gerekirdi. Kanatlardan hücum desteğinin beklenen seviyeden daha az olmasının başlıca sebebi buydu.
Zaten oyunu genişlettiğinde ikili oyunlar içinde Abdülkadir'in hücumda sağ koridordaki etkisizliğinin nedeni yalnız hareketsiz oluşu değil, fiziksel olarak da hazır olmamasıydı.

***

Abdülkadir Ömür'ün bir an önce kendini sahaya vermesi gerekir. Olsa da olur olmasa da olur modundan çıkıp tutkulu oynaması gerekir. Genç yetenekli bir oyuncu unutmamalı ki, futbol iddialı insanların işi.
Kendine ve kendi potansiyeline ihanet eden olumsuz bir görüntüsü var.
Trabzon'da orta sahada 30 yaşın üzerinde olan Bakasetas ve Hamsik'in de bu maç trafiğinde yorgunluğu zaman zaman ortaya çıktı.
İkinci yarı iyi niyetleriyle mücadele etmeye, topa sahip olunan anlarda pas yaptırmak için ellerinden gelen sorumluluğu almaya çalıştılar.
Trabzonspor pozisyona girdiği kadar pozisyon da verdi. Bunu yalnız oyun dengesizliğiyle açıklayamayız.
Bir de özellikle kupa, lig maçlarının sıklığı ister istemez bordo-mavilileri hem zihinsel olarak hem de fiziksel olarak yıprattı.
Bu maça bunun yansıması da gayet doğaldı. Özellikle hücumdaki beklenen güçlü oyun fazla sahaya yansımadı.
En büyük nedeni de buydu.
Milli takım arasının bu anlamda Trabzonspor'un toparlanması açısından iyi geleceğini düşünüyorum.
Toparlanma ve yenilenmesi açısından bununla beraber moral ve motivasyonu için deplasmandaki 3 puan ilaç gibi gelecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor