15 Ağustos 2010 | Pazar

Aykut yanılıyor

Fenerbahçe; bırakın geçen sezon verilmeyen penaltıları, Beşiktaş'ın Bursa'ya ikramını, önemli sakatları yüzünden kaybettiği puanları, sadece 15 pozisyon bulduğu son Trabzon maçında bir tek gol daha atabilseydi şampiyondu. O kadronun sakatları düzeldi, Stoch, Dia, Caner, İlhan ile önemli bir forvet eklenilyor ama Aykut Kocamanbaşarı için 5-6 hafta daha beklenmesini ve 10. haftadan sonra başarıların geleceğini söylüyor. Futbol o kadar çetrefilli bir oyun değil. Defansını sağlam tut, orta sahada etkili ol, kanatlarını iyi kullan ve 90 dakika koş, böyle klas futbolcularınla her rakibini yenersin. Hem de güzel futbolla... Yeter ki istikrar sağla ve her maçta başka takım deneme. Önce şunu kabul edelim; Alex eski Alexdeğil! Deivid'den yan gelip yatmayı öğrenmiş. Hazırlık kampına gelmemek için eşinin doğumunu temmuz başına getirerek yanında bulunmak için idmanlardan kırmayı bile düşündüğünü sanıyorum. Fenerbahçe'nin bu sezon 5-1 kazandığı Sivassporile Ankara'da Ankaragücü'nü 3-0 yendiği maçlarda (ikinci yarı) Alexoynamadı ve en güzel futbol gösterildi. Önce kondisyonu düzelecek. Bugünkü Alex ancak son yarım saatte takıma girerse etkili ve faydalı olabilir.

Hani 9 maç yayındaydı
Eğer sarı-lacivertliler (mavi-beyazlar değil) 10 hafta sonra rakipleri ile mücadele edecek seviyeye gelecekse 25-30 puan kaybederek daha ilk yarıda lige havlu atar. Bu kadar başarısızlığı da kimse kaldıramaz. Digitürk ihaleyi yüksek ücretle aldığı zaman "Her hafta 9 maçı da yayınlayacağız" diye Lig TV müşterilerine söz verdi. Ama bakıyoruz aynı saate ikişer karşılaşma sığdırarak 9 maç üç gecede oynanıyor. Eğer ekranı bölüp iki maçı aynı kanalda yayınlayacaklarsa (ki sanmıyorum) görüntüler tatmin edici olmaz. Hiç değilse maçlar biter bitmez 'laklakiyata' geçilmeyip o günkü karşılaşmaların geniş özetleri verilirse seyirciler tatmin edilmiş olabilir. Markus Merk'in katılmasıyla uydurma yorumlardan kurtulacağımız için daha renkli görüntüler seyredeceğimiz yeni sezonun fair-play içinde ve sakatsız geçmesi dileğiyle.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor