11 Haziran 2011 | Cumartesi

Doğru tercihler

Yeni sezona iddialı girmek ve bir önceki sezonun hüsranını bir an önce unutturabilmek için kolları sıvayan Fatih hoca ve ekibini oldukça yoğun ve stresli günlerin beklediği kesin. Şu anda gönderilecek oyuncular ve yapılacak transferler konusunda ince eleyip sık dokuyan, yavaş ama emin adımlarla ilerleyen teknik heyet bunun sonucunu mutlaka olumlu bir şekilde alacaktır. Selçuk ve Elmander trasferi şu sıkışık durumda tam isabet transferler. Çünkü Galatasaray'ın bu sene Avrupa vitrininde boy gösteremeyecek olması yıldız oyuncu transferlerinde işi zorlaştırıyor. Bu durumda ya yaşı büyük yıldız oyunculara yönelecek ya da maliyeti az genç yetenekleri bulacaklar. Arda konusu hâlâ büyük bir soru işaretiyle belirsizliğini korumakta. Şimdi de Chelsea söylentileri çıkmış durumda ki bana göre eğer Hiddink, Chelsea' ye giderse alacağı ilk oyuncu Arda olacak. Bu durumda ofansif yönü olan Maestro transferi zorunluluk haline gelecek. Ayrıca çok iyi bir kaleci, takımın başarısı için şart. Kaleci konusunda asla paradan kaçılmamalı diye düşünüyorum.

Fatih hoca vizyonu
Rakiplerinin yaptığı transferlerinde Fatih hoca ve yönetimde baskı yarattığı kesin. Çünkü G.Saraylıların kabullenemeyeceği tek şey bu sezonda rakiplerinin gerisinde kalmak. Ünal Aysal ve yönetiminin maddi gücü yüksek ama bırakılan borç ve yapılması gereken ödemeler ellerini kollarını bağlamış durumda. Yapmaları gereken nakit ödemeler geliri az olan kasayı iyice boşaltmış durumda. Yurt dışından alınacak oyuncular konusunda Fatih hocanın kendi insiyatifini ve ilişkilerini kullandığı takdirde çok iyi tercihler yapacağını düşünüyorum. Fatih Terim ve Galatasaray adı birleştiğinde çok daha farklı bir vizyon ortaya çıkmakta. Her ne kadar Avrupa kupalarında mücadele edemeyecek olsa da. Çehresi ve havası değişen yeni yönetimi ve hocasıyla çok iddialı bir yıl geçirecek olan Galatasaray, önümüzdeki sezon Süper Lig'de beklenen ve özlenen sarıkırmızı heyecanı tekrar yaşatacaktır…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor