19 Mayıs 2011 | Perşembe

Aydınlık günler yakın

Tarihinin en kötü sezonunu yaşatan ve bu sezonun izlerini belki de alacağı 2-3 sene üst üste şampiyonlukla bile zor telafi edecek Galatasaray'daki büyük kaos Ünal Aysal başkanlığındaki yönetimle giderilmeye çalışılacak. Ne kadar başarılı olunacağını önümüzdeki günler gösterecek. Yönetimdeki görev dağılımı çok önemli. Başkan iyi bir ekonomist, konuşmalarından belli. Futbol terimlerini kullanmıyor. Oyuncularına 'eleman' diyor. Demek ki futbol konusunda Ali Dürüst ve anlaşma olursa Fatih Terim takımı kuracak ve kararları verecek. Fatih hocanın Galatasaray'a bir hava getireceği kesin. Çünkü Galatasaray'ın içini dışını bilmesi, takımdaki en az 7-8 oyuncuyla daha önce çalışması avantaj sağlayacak. Bu oyuncuların çoğu sezonu formsuz, sakat ve huzursuz geçirdiler. Fatih hoca geldiğinde hepsinin performansı bir anda değişirse kimse şaşırmasın. Psikolojik anlamda Florya'da çok şeyin değişeceği kesin. İnşallah ikinci gelişindeki hüsran olmaz. Çünkü ikinci gelişinde yaşanılan kötü tablo Galatasaray'ın 5 yılına mal olmuştu.

Tahammülü olmayacak
Yapacağı yabancı transferler çok önemli. Bu sefer hata yapmayacağını düşünüyorum. Beşiktaş ve F.Bahçe dünya devlerini getirirken G.Saray'ın sıradan isimleri alması büyük felaketlere sebep olabilir. Bu kötü sezondan sonra yönetimin çok daha fazla özenli davranması gerekecek. Bir de Arda sorunu var... Herkes, Fatih hoca geldiğinde Arda kalacak diyor. Kalırsa hata yapar, kesinlikle gitmeli. Görünen o ki dört büyük takım da yerli hocalarla çalışacak. Türk futbolu adına güzel bir gelişme. Zaten hiçbir yabancı, özellikle Galatasaray'daki problemlerle Fatih hoca kadar uğraşmazdı ve bu sorumluluğu almazdı. Herkesin gelecek sezondan beklentileri çok büyük olabilir. G.Saray'ın en ufak bir başarısızlığa tahammülü olmayacak. G.Saray'ın önümüzdeki sezon kupa almamak gibi bir lüksü yok. Çünkü arkasında G.Saray'ın o alıştığımız başarılarına çok aç olan bir taraftar olacak...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor