01 Kasım 2020 | Pazar

Kral çıplak

Galatasaray'daki dahili kargaşa takıma da yansımış. Dün gece Ankaragücü kötü, Galatasaray ondan kötü. Galatasaray kötü, Ankaragücü ondan kötü. Al birini vur diğerine… 90 dakika boyunca futbol oynamadılar, top oynadılar. Hani veteranlar sözleşmişler, cumartesi akşamı saat 19.00'da Ali Sami Yen'de buluşalım, aramızda top oynayalım demişler! İnanın öyle bir maç. Galatasaray yatıp kalkıp dua etsin dün gece Ankaragücü ile oynadı. Normal bir lig takımına karşı paçavra olurlardı.

***

Sarı-kırmızılılarda bazı futbolcular koşuyorlar, bazıları yürüyorlar. Fatih Terim, Diagne'yi oyundan alıyor, niye aldığını anlamak mümkün değil. Diagne'ye top mu getirdiniz de Diagne gol atmadı! Fatih Terim, Fenerbahçe'yi kastederek beyanat vermiş. "Duyuyorum ki bazıları şimdiden şampiyonu ilan etmiş" diye… Yahu sevgili Fatih, adamlar sahada mücadele ediyorlar, iyi oynamaya çalışıyorlar, teknik adamları da sahaya-takıma vermiş, iyi olmak için uğraşıyorlar. Onlarda bir ışık var. Kimse onlara "şampiyonluk oldu' demiyor. Ama sende ve senin takımında ışık yok Fatih Hoca… Sen böyle olursan, Trabzonspor böyle olursa, Beşiktaş da bir şeyler yapamazsa haliyle şu görüntüyle tek takım Fenerbahçe kalacak. Alanyaspor'un ne kadar nefesi yeter onu bilemeyiz tabi.

***

Galatasaray takımına bakıyorum hani iyi oynayan biri var mı diye. Bulamıyorum! Ankaragücü'ne bakıyorum, onda da yok. Yani maçta bir tane adam çıkarıyım, zorluyorum, yok… Bunun sorumlusu kim? İki takımın teknik direktörleri. Yani bu maçı seyretmeyen hiçbir şey kaybetmiş olmaz. Zaten ilk 15 dakikada maçın ne olacağı belli oldu. Yıllardır lafla peynir gemisi yürüttünüz, gemiler karaya oturdu. Türkiye'de bu takımlar futbol severleri aldatıyorlar. Seyirciler, dava açsalar "Bizi aldatıyorlar" diye kesin kazanırlar.

***

Futbolumuz iyi hatırlıyorum yıllar önce bir ihaleye çıkmıştı. Miktar da fazlaydı. Digiturk Genel Müdürü ile Fenerbahçe Başkanı basın toplantısı yaptılar. Bu paralara malı sattık. Artık Türk futbolu yükselecek, marka değerini yükseleteceğiz dediler. O günden bugüne bakıyorum. Marka'nın değerini yükseltmeyi bırakın, ortada marka yok. Neyi yükselteceksiniz? Onun için de Avrupa'da belli bir sınıfın altında futbol oynayan ülkelerin takımı, bizimkileri badem yapıyorlar. Daha bu iyi günlerimiz. 10 sene evvel bunları söylerken tukaka olmuştum. Ama işte kral çıplak artık. Bir türlü giydiremiyorsunuz kralı. Sonunda çıplak kral size giydirecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor