03 Mart 2019 | Pazar

Futbolu bilmiyorlar

F.Bahçe'de Valbuena, Çaykur Rizespor'da Vedat. Top ikisinin ayağına geldiği zaman bir farklı güzel oluyor. Daha sıkıntılı olan takım F.Bahçe.. Rizespor, kendini tam kurtarmamasına rağmen, hem de İstanbul'da bu seyircinin önünde o kadar rahat bir futbol oynamaya başladı ki; hem göze hoş gelen hareketler yapıyorlar, hem de neticeye gidiyorlar. Top tekniği yüksek oyuncuları var.
Ama sahneye bir oyuncusu çıkıyor, Moroziuk.. Bir ikinci sarı kart alıyor ki, inanılır gibi değil! Rizespor 10 kişi kalmasına rağmen F.Bahçe'den iyi oynuyor. Sebebi, sahaya daha iyi yayılıyorlar, birbirlerine daha yakınlar, herkes herkese yardım ediyor.
F.Bahçe, topu kapmak için rakibine aynı ayda 4-5 kişiyle basamıyor.
Bir kişi veya iki kişi basıyor, rakip iki top yapınca da 5-6 kişi birden oyundan düşüyorlar.
Bu maç, 6 puanlık bir maç.
F.Bahçe yine büyük sıkıntılarla kazandı.
Şu gözüküyor ki, bu sene bu kabusu yaşayacaklar. Bu üç puan onlara ilaç gibi geldi.
Volkan, yaptığı çok gereksiz bir çıkışla resmen kendini ve F.Bahçe'yi direkten döndürdü. Eline veya koluna gelseydi, F.Bahçe'nin orada işi bitmişti. Hem de hiç çıkılmayacak bir pozisyonda!
F.Bahçe'nin kazandığı penaltı herhalde çok tartışılacak. Hakemi, penaltı kararından sonra VAR'a çağırıyorlar. Bu şudur, "Gel arkadaş buraya bak bakalım, bu ne kadar sıhhatli bir karar." Kendi bakıyor, sonra yardımcısını da çağırıyor.
Top ortalandığında ofsayttaki futbolcuya gelmeden, eğer futbolcuya penaltılık bir hareket yapılırsa hakem penaltı çalar deniyor. Çünkü topun nereye düşeceği belli değil.
Penaltıyı yapılan oyuncuya da gelebilir, başka oyuncuya da..
Gündüz bir maç seyrediyoruz;
Kayserispor futbol oynuyor, Beşiktaş seyrediyor.. Hem VAR'ın hem hakemin yardımıyla Beşiktaş, Kayseri'den puanla çıkıyor.
VAR çok güzel bir olay, ama kimler için? Futbolun ruhunu bilen hakemler için. Bu VAR sistemi, Türkiye'deki hakemlerin futbolunu hiç bilmediklerini tokat gibi suratlarına vurdu. Hepsi 'taca' çıktılar.
Aslında Türkiye'de maçlara VAR veya AVAR lazım değil bence.. Bu balta hakemlerin kararlarına ayrıca VAR ile AVAR sistemini sokmak lazım. Bakın iş ne hale gelir!
Rizespor'da Vedat Murigi adındaki futbolcuyu yıllarca seyrettik.
Bizim büyük takımlarımız, 10'ar 15'er milyon euro'lar vererek yurt dışından turşuları getiriyorlar. Bu çocuk bizim milli takımımızda da çok net oynardı.
Ama bizim körler, uzağı daha iyi görüyorlar ya, yakını göremiyorlar!
Ama elbette bizim körler uzaktakileri getirecekler ki; euro'lar uzağa giderken ve gelirken arada kaybolsun!
Yakındakini alırsan, euro'ları kaybedemezsin yolda. Mesafe kısa kalır!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor