Dev maçın kazananı Galatasaray

Spor Toto Süper Lig'in 21.haftasında Galatasaray, Trabzonspor'u 3-1 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'in 21.haftasında Galatasaray, TT Stadı'nda konuk ettiği Trabzonspor'u 3-1 mağlup etti. Galatasaray'ın gollerini Diagne (Pen.), Hüseyin (K.K.) ve Belhanda atarken Trabzonspor'un tek golü Rodallega'dan geldi.

Galatasaray bu galibiyet puanını 39'a yükselterek zirve takibini sürdürürken Trabzonspor, 33 puan ile 5.sıradaki yerini korudu.

MAÇIN ARDINDAN

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Galatasaray'a 3-1 yenildikleri maçın hakemi Ümit Öztürk'le ilgili, "Ne olursa olsun, evimize götürdüğümüz ekmeğin helal olmasını isteriz. Saha içinde insanlar alın teri döküyor. Ben içeride oyuncularıma 'Yenile yenile büyüyeceğiz.' dedim. Umut ediyorum ki Ümit hoca da bu bilinçle hareket etmiştir." dedi.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Karaman, kararlarıyla eleştirilen hakem Ümit Öztürk'le ilgili gelen sorulara şu cevabı verdi:

"Maçtan sonra yanına gittiğimde sadece kendisini tebrik ettim. İnsanları tebrik ederken de alması gerekeni verirsiniz. Ortaokulda bir ders vardı, bakmak ve görmek, diye bir konu vardı. İnsan bazen bakar ama görmez. Biz genç oyuncularımıza insanın gözüne bakın, gözünüzle yüreğinizle görün, sevin diyoruz. Bunu öğretiyoruz. Ben saha içinde penaltı pozisyonunu ekranda gördüm ve rahat bir şekilde kulübeye döndüm. Çok barizdi. Bazen biz görüyoruz, görülmüyor. Demek ki bizim bakış açımızda yanlışlık var."

Karaman, hakem Ümit Öztürk'le ilgili sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kişi kendi vicdanına yenik düşüyorsa, bir yerde hata var. İnsan yüreği, yer yüzü gibidir, bir tarafı aydınlık, bir tarafı karanlık. Ne olursa olsun, evimize götürdüğümüz ekmeğin helal olmasını isteriz. Saha içinde insanlar alın teri döküyor. Ben içeride oyuncularıma 'Yenile yenile büyüyeceğiz.' dedim. Umut ediyorum ki Ümit hoca da bu bilinçle hareket etmiştir."

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun hakem Öztürk'le ilgili açıklamalarının sorulması üzerine Karaman, "Başkanım kendi fikirlerini açıklamıştır. Kendince makul ve anlaşılır bir açıklama yapmıştır. O açıklamaların üzerine açıklama yapmam hadsizlik olur. Mutlaka doğrudur." ifadelerini kullandı.

Maçı da değerlendiren Karaman, şunları kaydetti:

"Kaybettiğimiz için üzgünüm. Maç başlangıcı bize yakışmadı. Neticesinde penaltıdan gol yedik. Golü de bulduk ama ikinci golü özellikle çok hassas olduğumuz bir yerde, bize yakışmayacak tarzda yedik. Üçüncü golden sonra daha baskılı oynayan bir takımım vardı. Bu dönem içerisinde hepimizin baktığı ama bazılarının gördüğü pozisyon var. Saha içerisindeki ekranda da gördüm. Emin oldum penaltıyı verecek diye. Belki penaltı verilip golü bulsaydık maç farklı noktalara gelebilirdi. Girdiğimiz pozisyonlarda gol yapma becerisi gösteremedik ve mağlup olduk. Bazen galip gelip kaybedersiniz bazen de yenile yenile büyürsünüz. Biz böyle bir müsabaka oynadık bugün. Mücadele eden, teslim olmayan ve hakemin bitiş düdüğüne kadar samimi duruş gösteren bir takımım var."

Abdülkadir Ömür'ün performansı ve Jose Sosa'nın durumuna da değinen Karaman, "Abdülkadir Ömür'ün alt adalesinde bir sorun var. Bir de ayak topuğunda bir yarası var. Özel bir koruyucuyla oynamaya çalışıyor. İster istemez performansını olumsuz etkiliyor olabilir. 3-1'den 3-2'ye gelseydi Sosa'yı alacaktım ama fark inmeyince onu riske etmek istemedim." ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'un genç futbolculara çok önem verdiğini dile getiren Karaman, sözlerini şöyle tamamladı:

"Trabzonspor'un yıllardır Türkiye üzerinde rol model özelliği vardır. Daha önceki 2-3 dönemde marka oyuncular, yüksek ücretli oyuncular kulübe kazandırılmıştı. Tabii ki onlar da bu kulüp için ter döktü. Türk futbolunun geleceğine emin adımlarla bakması lazım. Artık kara göründü. Bu ağır bütçeleri kulüplerin kaldırması mümkün değil. Ben bir spor adamı olarak bunu böyle değerlendiriyorum. Genç oyuncularımız başarılı oluyor. Başarılı olurken daha çok öğrenecekleri var. Rengi, milliyeti, dini ne olursa olsun bize emanet edilen her oyuncuyu kendi evladımız gibi görürüz."

AHMET AĞAOĞLU: "GENÇLERİMİZİ KATLETTİLER"

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında deplasmanda Galatasaray'a 3-1 mağlup olan Trabzonspor'da kulüp başkanı Ahmet Ağaoğlu, maçta genç oyuncularının katledildiğini söyledi.

Maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ağaoğlu, "Oyuncularımı mücadelelerinden dolayı tebrik ederim. Gözlerinden öpüyorum. Takım ruhu içerisinde nasıl mücadele edilirse o şekilde oynadılar. 1915 yılında Trabzon Lisesi bütün öğrencilerini Çanakkale'ye vatanı savunmaya gönderdi. O lise, 2 sene mezun vermedi. Emperyalist kurşunlarıyla şehit oldular. Aradan 105 sene geçti, değişen bir şey yok. Bugün yine Trabzon'un 17-18 yaşındaki gençlerinin farklı bir şekilde katledilişini izledik." diye konuştu.

Trabzonspor'un mücadelesine devam edeceğini kaydeden Ağaoğlu, "Şartlar ne olursa olsun bu takımla gurur duyuyoruz. Bu takım mücadelesini vermeye devam edecektir. Neticede bu bir futbol müsabakası, yenilebilirsiniz, yenebilirsiniz ama yenileceksek bırakın oynayarak yenilelim. Dış müdahalelere ve bu çocukları bundan 105 sene önce Çanakkale'de katledildikleri gibi katletmeye hiç kimsenin hakkı yok. Değişen bir şey yok. O gün emperyalist düşmanlarımız bugün farklı şekilde karşımıza çıkıyorlar. Türk futbolunun ilerlemesini istiyorsak biz bu gençlerle geleceğiz. Ya İstiklal Marşı'nı maçlardan önce okutmayalım ya da İstiklal Marşı'nı okuyan 17-18 yaşında, yarısından fazlası Trabzon'da lisede öğrenci olan bu gençlere bu sıkıntıyı yaşatmayalım." değerlendirmesinde bulundu.

"SERGİLENEN OYUN, BÜTÜN ÜLKENİN ÖNÜNDE SERGİLENİYOR"

Karşılaşmadaki pozisyonların her yerde tartışıldığının altını çizen bordo-mavili kulübün başkanı, "Pozisyonlar herkesin malumu. Her yerde tartışılıyor. Galatasaray'ı aldığı galibiyetten dolayı kutluyorum. Bu spor müsabakası, her türlü sonuç çıkar ama müsaade edin oyunun neticesi oynanarak tecelli etsin. Buna bir şekilde müdahil olursanız bu çocukların hakkı, vebali hiçbir şekilde ödenemez. Bedeli çok ağırdır. Bu şekilde çıkıp oynayacağız. Hiçbir şey yapmayacağız. Sergilenen oyun, bütün ülkenin önünde sergileniyor. Bu, başımıza gelen ilk vaka değil. Çocuklar mücadelelerini sahada verdi. Benim 17 yaşındaki kalecim hatalı gol yiyorsa bırakın hatalı gol yesin. Trabzonspor olarak kendi mücadelemizi kendimiz veriyoruz. Aradan 105 sene geçti mücadelenin ruhu değişmedi. Düşman şekil değiştirdi. İster istemez insanın ağırına gidiyor. Bu çocukları bu şekilde geliştiremeyiz. Bu gençlerin öğrenebilecekleri bir şey varsa bırakın mücadelelerini göstererek öğrensinler. O düdük çalacaksa ortaya adaletli olarak çalsın." ifadelerini kullandı.

"ALLAH BİZE HARAM TEK PUAN, TEK GOL, TEK FAUL NASİP ETMESİN"

Sadece hakları olanı talep ettiklerini aktaran Ağaoğlu, şunları kaydetti:

"Maç koptuktan sonra lehimize verilen faulleri de istemiyoruz. Allah bize haram tek puan, tek gol, tek faul nasip etmesin. Biz bu Trabzonspor ruhu yakalamış gençlerle ligin sonuna kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Bundan ders çıkarması gerekenler var. Bunlara bakıp utanması gerekenler var. Aynaya nasıl bakacaklar? Sahaya çıkarken esame listesini eline aldığı zaman oyuncuların doğum tarihlerine baksınlar. Biz bu çocukları sürekli çalıştırıyoruz, motive ediyoruz. Kolay yetişmiyorlar. Getirdiğimiz noktada bu şekilde bir durumla karşılaştıkları zaman bizler yönetici olarak çocukların yüzüne bakamıyoruz. Yönetici olarak çocukların gözünde bunların hakkını koruyamayan insanlar olarak algılanıyoruz. Bu ağırımıza gidiyor. Söylediğiniz zaman ceza yiyorsunuz. Bu sportmenlik dışı bir konuşma değil. Biz bu çocukların oynayabilecekleri ortamın sağlanmasını istiyoruz. Hakkımız neyse o çalınsın ama hakkımız çalındı, hakkımız olan çalınmadı."

Bir basın mensubunun maçın hakemi Ümit Öztürk'ün düdüğünün asılmasını talep edip etmeyecekleri yönündeki sorusuna Ahmet Ağaoğlu, "O düdük asılmasın, adaletli çalsın. Ben bunu istiyorum. Bu, bir kulüp başkanına yakışıyor mu? O düdük adaletli çalsın, bayrak adaletli kalksın ki ben çocukları gönül rahatlığıyla sahaya sürebileyim. Uzun yıllar sonra ilk defa mağlubiyetlere rağmen taraftarlar takıma sahip çıkıyor. Biz sadece adalet istiyoruz. Türk futbolunun filizi olan bu gençlerin bu şekilde budanmasına karşıyız. Kimse ile görüşmeye niyetim yok." diye cevap verdi.

Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulaması ile ilgili de fikrini açıklayan Ağaoğlu, şunları söyledi:

"VAR sistemi mükemmel. Neticede teknoloji, her şey gözüküyor. Ceza sahası içinde bir oyuncunun ayağına basıyorsanız, topa hamle yapmasını engelliyorsanız teknoloji bunu gösteriyor. Bunun kararını verecek olan neticede yine bir insan, yine bir hakem. VAR var mı yok mu, neye göre var neye göre yok ben de anlamış değilim. Biz Galatasaray'a daha farklı da yenilebilirdik, bırakın mücadelemizi yaparak yenilelim. Neticeye tesir eden hataları kim düzeltecek, VAR mı düzeltecek, başka bir yöntem mi var bilmiyorum."

ALİ SÜRMEN: "TRABZONSPOR'A KİNİNİZİN SEBEBİ NEDİR?"

Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen, bordo-mavili takımın Galatasaray'a 3-1 mağlup olduğu maçın ardından sert açıklamalarda bulunarak Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) yüklendi.
Trabzonspor Divan Başkanı Ali Sürmen, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzonspor'un ilk yarıda iyi futbol oynamadığını belirterek, "Trabzonspor ilk yarıda iyi oynamadı; tamam. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yöneticileri, MHK üyeleri ve hakemler, sizin Allah'ın adaletinin farkında olmadığınız da kesin! Peki ya bu taraftarın kendi adaletini aramaya kalkmasından da mı korkunuz yok?"
Sürmen, Galatasaray, Trabzonspor'u yener veya yenmez bunun kimseyi ilgilendirmeyeceğini ifade ederek şunları söyledi:
"Yarın sırtlarına milli forma giydirip başarı bekleyeceğiniz, sahadaki o genç çocukların hakkını neden yiyorsunuz. Trabzonspor camiasına bitmeyen kininiz nedir? Siz evde çocuklarınıza namusu nasıl anlatıyorsunuz? Sokakta yürürken birinin size namussuz demesinin sizin için anlamı yok mu? Trabzonspor'un lehine pozisyonlarda VAR neden yok oluyor? Galatasaray'ın ilk golü öncesi ofsayt var ve penaltı yok. Arkadan çekmeler ne zamandan beri sarı kart değil. Veremezsin değil mi? Çünkü versen ikinci sarıdan atman gerekecek. Ceza sahası içinde topla ilgisi olmayan ayağa basmanın kurallarda adı nedir? Sonra da ben maçın kaderi ile oynamadım diyeceksin. Adalet istiyoruz. Adamsanız özür dileyin yeter."

ÖMER SAĞIROĞLU: "BU HAKEM, ORTAK BİR ZİHNİYETİN TEMSİLCİSİ!"

Trabzonspor Genel Sekreteri Ömer Sağıroğlu, "Adalet ve hukuku inkar edenler, bir maçı yönetirken bitaraf kalma iradesini sergileyemeyenler ülke futbolundan er ya da geç bertaraf edilecektir" dedi
Trabzonspor Genel Sekreteri Ömer Sağıroğlu, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında deplasmanda Galatasaray'a 3-1 mağlup oldukları maçın ardından sert açıklamalarda bulundu. Kulüp resmi internet sitesine açıklamada bulunan Sağıroğlu, "Bu akşam Galatasaray ile oynadığımız karşılaşmada, hakem Ümit Öztürk'ün varlığıyla sahada bir kez daha zühur eden tehlikenin Türk futbolunda hukukun inkarından başka bir şey değil. Lakin sahanın tek hakimi olması gereken hakem Ümit Öztürk, aslında dev bir kadronun, ortak bir zihniyetin temsilcisidir" dedi.
"SENARYOYU YAZANLAR KÖŞE TAŞLARINI TUTANLARDIR"
Sağıroğlu, "Bu akşam bize futbol karşılaşması adı altında dayatılan tiyatro oyununun başrolünde, sahadaki her iki takıma eşit mesafede durarak bitaraf bir yönetim sergileme iradesinden yoksun olan hakem Ümit Öztürk bulunmaktadır. Senaryoyu yazan ise Türk futbolunu adalet ve hakkaniyetten mahrum bırakarak köşe taşlarını tutanlardır. Galatasaray'ın penaltı kararında VAR'a gitmeyen hakem Öztürk, Trabzonspor'un penaltısını iptal etmek için VAR'a giderek Türk futbolundaki çifte standartçılığın en bariz örneklerinden birini sergilemiştir. Benzer şekilde, rakip bir başka oyuncunun hakeme yönelttiği küfre kayıtsız kalınması, sahadaki tarafgir zihniyetin bir başka temsilidir. Trabzonspor daha önce pek çok maçında olduğu gibi bu karşılaşmada da bir değil, iki değil; sonucu doğrudan etkileyecek onlarca yanlış kararla karşı karşıya kalmıştır" dedi.
Ömer Sağıroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
"Şampiyonluk yarışının ortaklarından iki takımın maçını yönetirken bitaraf olmak, ödüllendirilmesi gereken değil; futbolun bekası için zaten sergilenmesi gereken bir tavırdır. Adalet ve hukuku inkar edenler, bir maçı yönetirken bitaraf kalma iradesini sergileyemeyenler ülke futbolundan er ya da geç bertaraf edilecektir. O gün elbet gelecektir."

FATİH TERİM: "HAKEMLER DE İNSANDIR!"

Spor Toto Süper Lig'in 21'inci haftasında Galatasaray, Trabzonspor'u 3-1 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Trabzonspor'un her şeyi yapabilecek oyunculara sahip olduğunu ancak çok pozisyona girdiklerini ve 3 puanı alan taraf olduklarını dile getirdi.
Fatih Terim, Diagne'nin penaltıyı kullanmasıyla ilgili olarak, "Diagne oynarsa penaltıları o atar. Diagne varsa attırırız" dedi.
Belhanda ve N'Diaye'nin hücumu düşünmesine yönelik bir analiz yaptıklarını dile getiren Terim, şöyle konuştu: "Trabzonspor'un oyun planıyla da ilgiliydi değişikliler. Orta sahada N'Diaye ve Belhanda'yı görevlendirdik. Böyle bir analiz yaptık. Sahada da bunu çalışmıştık. Oyun planımız içerisinde ikisinin Diagne'ye yaklaşmasını istedik. Bunu bugün büyük oranda uyguladılar. İkisi de gol pozisyonları ürettiler. Artık bundan sonra onları bu görevde göreceğiz. "
"ÖNEMLİ OLAN BİZİM KAZANMAMIZ"
Galatasaray'ın hiç bir zaman kupalardan ve şampiyonluk iddiasından vazgeçmeyeceğini ifade eden Terim, "Burası Galatasaray Kulübü. Her zaman mevcut hedefleri kazanmak için sahaya çıkar. Dün de 14 maç vardı, iddiamız vardı. Bugün de 13 maç var, iddiamız var. Önemli olan bizim kazanmamız, diğer takımlar bizi ilgilendirmiyor" diye konuştu.
"HAKEMLER DE İNSANDIR, HATA YAPABİLİRLER"
"Hakemler de insandır, hata yapabilirler" diyen Fatih Terim, "Ben 10 maç ceza yerken, bari Schalke'ye de başarılar faksı gönderselerdi dediğimde 3 maç, diğer taraftan 7... Hakemler de insandır, hata yapabilirler" şeklinde konuştu.
"BUGÜN OYNADIĞIMIZ FUTBOLUN HAKKINI VERMEK LAZIM"
Bugün oynadıkları futbolun ve girdikleri pozisyonların hakkının verilmesi gerektiğini kaydeden Fatih Terim, şu ifadeleri kullandı: "Yoksa haksızlık olur bize. Takımıma da haksızlık olur. Bugün ilk yarı 14 tane şut atmışız, bunun 7'si isabetli. 3 puanı hedeflemek başka bir şey, 3 puanı almak önemli. Bugün 3 puanı aldılar. Trabzonspor her şeyi yapabilecek oyunculara sahip, kolay bir maç değildi. Ama çok pozisyona girdik. Dolayısıyla oyuncularımı da tebrik ediyorum."
"3 KULVARDA ÇARPIŞIYORUZ, BU KOLAY BİR ŞEY DEĞİL"
Lokomotiv Moskova maçından sonra camia ve taraftara bir ricada bulunduğunu hatırlatan Fatih Terim, "Ocak ve Temmuz'da değişiklikler olacak, bize biraz zaman verin demiştik. İlk adımı attık Ocak ayında. Sahadaki performanslarını görünce kendimi daha iyi hissedeceğim birkaç oyuncumuz bize katıldı. Sezon başından beri 3 kulvarda çarpışıyoruz. Bir sürü cezalar oldu, sakatlıklar oldu. Emre'nin 4 aylık sakatlığı... 3 kulvarda da hala varız. Bu kolay bir şey değil. Buradan da bu önemli süreçte elini taşın altına sokan sayın yönetimimize ve başkanımıza da teşekkür etmek istiyorum. İdari arkadaşlarımıza, scout ekibine çok teşekkür etmek istiyorum. Abdurrahim Albayrak'a ayrı bir teşekkür etmek istiyorum. Bugün düşüncelerimizin bir kısmını, Fatih Terim'in takımı gibi düşünebiliriz özellikle ilk 20 dakika. Bunu devam ettirmemiz önemli. Her oyuncuya ihtiyacımız var ama artık rotasyon da yapabileceğimiz bir kadromuz var. Her geçen gün üstüne koyarak gitmemiz gerekiyor" dedi.
"MARCAO VE LUYINDAMA DAHA İYİ OLACAK"
Fatih Terim, Serdar ve Maicon a teşekkür ederek, "İnsani olarak yaptığı hareketlerle kendisine başarılar dilerim. Bu arkadaşlarla çalışıyoruz dedik ve bitti. Muhteşem bir hareketle, tam bir insani tavırla aramızdan ayrıldı. Maicon'a buradan da teşekkür etmek istiyorum. Marcao ve Luyindama'yı seçme sebebimiz, uzun zamandır onları izliyoruz. Biri sağ, diğeri sol ayaklı. İkisi de topu oyuna sokabiliyor ve atletik yapıları var özellikle Luyindama'nın. Alıştıkça daha iyi oynayacaklar. Hem teknikleri, hem atletik yapıları, hem gençlikleri bizim için seçim kriterleri olmuştur. Onlar da genç, hata yapacaklardır ama en aza indirdik diye düşünüyorum. Bir takım düşünün ki her saniye hücum etmek için çaba sarfediyor. Bu kadar çok adamla hücum ettiğinizde bazı pozisyonlar da vereceksiniz. Orta sahaların düelloları daha fazla kazanacağı maçlar oynayacağız" ifadelerini kullandı.
"İSTİKLAL MARŞI'NI EN GÜZEL BİZ SÖYLERİZ"
Tecrübeli teknik adam yabancı oyuncu kuralı ile ilgili olarak, "Bu yerli - yabancı konusunu kim gündeme getiriyorsa bir ajandasına bakın. Fikrimde herhangi bir değişiklik yok. Yerli - yabancı meselesine takılanlar, kupa maçlarında sahaya çıkan yerli ve akademimizden oyunculardan da aynı oranda bahsediyorsa samimidir. Eğer öbür tarafı az, bu tarafı fazla konuşuyorsa dikkat etmek lazım. İstiklal Marşı'nı en güzel biz söyleriz. Bunu yürekte de yaşamak lazım" dedi.
"HER ATAĞI SONUÇLANDIRMALIYIZ"
Fatih Terim, "Bu kontraları yememeliydik. Öne doğru oynuyolar Belhanda ve N'Diaye. Dönüşlerde birebirlerde sıkıntı yaşadık. Daha defansa gelmeden bu önlemleri almalıyız. Özellikle Avrupa sahnesinde cezalandırırlar. Düellolardan galip çıkmamız lazım. Temasımızı yüksek noktaya almalıyız. Yediğimiz golden herkes geri geri kaçtı. Ama buna rağmen başka pozisyonlar da var. Bu hataları daha aza indirirsek, zaten sıkıntımız çok azalır. Oyunu rakip sahada oynamak isteyen bir Galatasaray var. Tehdit edecek tek unsur, hücumdayken kaptıracağımız toplar. Özellikle merkezden. Bu yüzden yapacağımız tek şey, her atağı sonuçlandıracağız" diye konuştu.
"DERİN BİR ÜZÜNTÜ YAŞADIK"
Geçtiğimiz günlerde babası Talat Terim'i kaybeden tecrübeli teknik adam, "Bundan sonra yakınını kaybetmiş kimselere kaç yaşındaydı diye sormayacağım. Gidenin yaşı kaç olursa olsun, kalanın yarasının ne kadar olabileceğini öğrendim. Derin bir üzüntü duyduk, acı içerisindeydik. Benim ve ailemin bu acısını hafifletmek için yanımızda olan, duasını esirgemeyen, başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bürokratlara, siyasi parti liderleri ve üyelerine, iş spor ve sanat camiasından dostlara, medya çalışanlarına, eski ve yeni yol arkadaşlarımıza, spor severlere, tüm kulüplerimize, Milan ve Fiorentina'ya ve özellikle Galatasaray camiasına, sayın Başkan ve Yönetim Kurulumuza, beni 72 saat yalnız bırakmayan Abdurrahim Albayrak'a, tüm Galatasaray taraftarına ve son olarak tüm Adanalılara çok teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında sahasında Trabzonspor'u konuk eden Galatasaray'da yeni transfer Mbaye Diagne, sarı-kırmızılı forma ile ilk kez maça çıktı.

Ara transfer döneminde Kasımpaşa'dan 10 milyon avro bonservis ücretiyle alınan Senegalli futbolcu, cezasının tamamlanmasıyla teknik direktör Fatih Terim tarafından Trabzonspor karşılaşmasında ilk 11'de görevlendirildi.

Ligin ilk yarısından sarı kart cezası bulunan 27 yaşındaki futbolcu, Kasımpaşa'nın Ziraat Türkiye Kupası'nda Aytemiz Alanyaspor ile yaptığı son 16 turu ilk maçından sonra kırmızı kart görerek 4 maç men cezasına çarptırılmıştı.

Diagne, sarı kart cezası nedeniyle Kasımpaşa'nın ligde 18. haftada Çaykur Rizespor'la yaptığı maçta görev alamadı. Kırmızı kart cezası nedeniyle Kasımpaşa'dayken Aytemiz Alanyaspor ile kupa rövanşında ve 19. haftadaki Medipol Başakşehir maçında forma giyemeyen Diagne, Galatasaray'a transfer olduktan sonra da ligde 20. haftadaki Aytemiz Alanyaspor ile kupadaki Hatayspor müsabakalarında sahaya çıkamadı.

KADRODA 3 DEĞİŞİKLİK

Galatasaray, Süper Lig'deki son maçına göre kadroda 3 değişikliğe gitti.

Aytemiz Alanyaspor ile oynanan maçta gördüğü sarı kart nedeniyle cezalı duruma düşen Fernando Reges ile sakatlığı olan Mariano Filho, müsabakanın kadrosunda yer almazken, Kostas Mitroglou da yedekler arasında kaldı. Terim, bu oyuncuların yerine Yuto Nagatomo, Ryan Donk ve Mbaye Diagne'yi görevlendirdi.

Öte yandan kart cezalısı Sinan Gümüş de Trabzonspor karşılaşmasında görev yapamadı.

NAGATOMO FORMASINA KAVUŞTU

Galatasaray'ın Japon futbolcusu Yuto Nagatomo, 48 gün sonra sarı-kırmızılı takımla maça çıktı.

Galatasaray formasını son olarak ligin 17. haftasında 23 Aralık 2018'de Demir Grup Sivasspor karşısında giyen Nagatomo, Japonya Milli Takımı ile Asya Kupası'nda boy gösterdi.

Trabzonspor'a karşı savunmanın solunda görev alan 32 yaşındaki futbolcu, 48 gün sonra sarı-kırmızılı formayla sahada yer aldı.

Yuto Nagatomo'nun formasını giydiği Japonya, Asya Kupası'nda finalde mücadele etti. Japonya, Katar'a 3-1 mağlup olarak organizasyonu 2. tamamladı.

EMRE AKBABA YEDEK KULÜBESİNDE

Galatasaray'da uzun sakatlığı sona eren Emre Akbaba, 135 gün sonra bir lig maçının kadrosunda yer aldı.

Süper Lig'de 28 Eylül 2018'de Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile oynanan maçta ayak tarak kemiği kırılan Emre, uzun bir aranın ardından müsabaka kadrosuna girerek yedekler arasında bulundu.

Emre Akbaba, karşılaşmanın 89. dakikasında Younes Belhanda'nın yerine oyuna dahil oldu.

TERİM, 99 GÜN SONRA EVİNDE LİG MAÇINDA

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 99 gün sonra Türk Telekom Stadı'nda bir lig maçında takımının başında yer aldı.

Ligin 11. haftasında 2 Kasım 2018'de iç sahada oynanan Fenerbahçe derbisinden sonra Fatih Terim'e 10 maç ceza verildi. Tecrübeli teknik adam, Trabzonspor karşılaşmasıyla söz konusu müsabakadan sonra ilk kez Türk Telekom Stadı'nda bir lig maçında takımının başında sahaya çıktı.

Fatih Terim, Türkiye Kupası son 16 turu rövanşındaki Boluspor maçında taraftarının önüne çıkmıştı. Ligde üst üste Göztepe ve Aytemiz Alanyaspor deplasmanlarına giden Galatasaray'da Fatih Terim, kupada Türk Telekom Stadı'nda Hatayspor ile oynanan çeyrek final maçında ise babası Talat Terim'in vefatı nedeniyle görev yapamamıştı.

GALATASARAY TRİBÜNLERİNDE ANLAMLI PANKARTLAR

Galatasaraylı taraftarlar, uçak kazasında hayatını kaybeden Arjantinli futbolcu Emiliano Sala'yı andı. Taraftarlar tribünde İngilizce "Rest in Peace Emiliano Sala" yazılı pankart açtı.

Sarı-kırmızılı taraftarlar, Brezilya 1. Futbol Ligi ekiplerinden Flamengo'nun tesislerinde çıkan yangında yaşamını yitirenler için de "Our Condolences Are With You Flamengo" yazılı pankartı astı.

Tribünde ayrıca "Kartal'daki bina çökmesi sonucu vefat eden vatandaşlarımızın mekanı cennet olsun" pankartı da yer aldı.

İKİNCİ YARIDA 8 PUAN KAYBETTİ

Süper Lig'in ikinci yarısına kötü bir başlangıç yapan Trabzonspor, 4 maçta 8 puan kaybetti.

İkinci yarının ilk iki haftasında Medipol Başakşehir'e 4-2 mağlup olup Demir Grup Sivasspor'la 1-1 berabere kalan bordo-mavililer, geçen hafta MKE Ankaragücü'nü 1-0 yenmişti.

Türk Telekom Stadı'ndan da istediği sonuçla ayrılamayan Trabzonspor, 33 puanda kaldı ve lider Medipol Başakşehir'in 12 puan gerisine düştü.

TRABZONSPOR'DAN HAKEM KARARLARINA TEPKİ

Trabzonsporlu futbolcular, kararları nedeniyle maçın hakemi Ümit Öztürk'e tepki gösterdi.

Karşılaşmanın ilk yarısında Galatasaray'ın kazandığı penaltıya itiraz eden bordo-mavililer, pozisyonun hem ofsayt olduğunu hem de faul olmadığını savundu. Ümit Öztürk, VAR odasından bir uyarı gelmediği için pozisyonu incelemedi ve kararını değiştirmedi.

Müsabakanın ikinci yarısında Trabzonsporlu futbolcuların skorun 3-1 olduğu sırada penaltı beklediği pozisyonu hakem Ümit Öztürk devam ettirdi. VAR uyarısıyla pozisyonu ekrandan inceleyen Öztürk, kararını değiştirmedi.

RODALLEGA'DAN 11. GOL

Trabzonspor'un Kolombiyalı santrforu Hugo Rodallega, bu sezon Süper Lig'de 11. golünü attı.

Galatasaray filelerini 30. dakikada havalandıran Rodallega, takımı adına 11. Süper Lig golünü kaydetti.

SOSA 57 GÜN SONRA SAHADA

Sezonun ilk yarısında oynanan Beşiktaş maçında sakatlanan Sosa, 57 gün sonra kadroya girdi. Ancak Sosa, maçı kulübede tamamladı.
Trabzonspor'un Arjantinli orta saha oyuncusu Jose Sosa, sezonun ilk yarısında Beşiktaş maçında yaşadığı sakatlıktan 57 gün sonra formasına kavuştu.Teknik Direktör Ünal Karaman, Arjantinli oyuncuyu riske etmemek için yedek soyundurdu. Sosa'nın yokluğunda İstanbul deplasmanında kaptanlık bandını Yusuf Yazıcı taktı. Öte yandan sakatlıklardan dolayı kadro kurmakta sıkıntı çeken Karaman, Toure'ye orta sahada görev verdi.

DIAGNE'DEN İLK MAÇ İLK GOL

Galatasaray'ın yeni transferi Senegalli futbolcu Mbaye Diagne, ilk maçında Trabzonspor ağlarını havalandırmayı başardı.
Galatasaray'ın devre arası transfer döneminde Kasımpaşa'dan kadrosuna kattığı Senegalli futbolcu Mbaye Diagne, sarı-kırmızılı formayı ilk kez Trabzonspor karşısında giydi. Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Diagne, Teknik Direktör Fatih Terim tarafından 11'de görevlendirildi. Mücadelenin 20. dakikasında topun başına geçen 27 yaşındaki futbolcu, meşin yuvarlağı kalenin sağından ağlarla buluşturdu.
Bu sezon Kasımpaşa'da 20 gol atan başarılı futbolcu, Trabzonspor'a karşı attığı golle sayısı 21'e çıkardı.

GALATASARAY'DA SERİ 30 MAÇA ÇIKTI

Galatasaray, sahasında Trabzonspor'u mağlup ederek, ligde Türk Telekom Stadyumu'ndaki yenilmemezlik serisini 30'a çıkardı.

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Trabzonspor'u 3-1 mağlup eden Galatasaray, evindeki yenilmemezliğini sürdürdü. Sarı-kırmızılılar bu sonuçla ligde Türk Telekom Stadyumu'ndaki yenilmeme serisini 30'a yükseldi. Aslan geride kalan 30 müsabakada 25 galibiyet elde ederken, 5 kez de berabere kaldı.

Cimbom, Süper Lig'de sahasında en son 2016-2017 sezonunda Kasımpaşa'ya 3-1 mağlup olmuştu.

GALATASARAY 7 MAÇTIR KAYBETMİYOR

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de son 7 maçta 4 galibiyet, 3 beraberlik aldı.
Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Galatasaray, Tranbzonspor'u mağlup ederek, zirve yarışında M. Başakşehir takibini sürdürdü. Sarı-kırmızılılar, Trabzon galibiyetiyle ligde üst üste 7 maçta rakiplerine 3 puan vermedi. Aslan, ligde en son deplasmanda Beşiktaş'a yenilen Cimbom, bu müsabakadan sonra Çaykur Rizespor, M. Başakşehir ve Alanyaspor ile berabere kalırken, Sivasspor, MKE Ankaragücü, DG Sivasspor ve Trabzonspor'u mağlup etti.

BELHANDA İLK GOLLERİNİ ATTI

Galatasaray'ın Faslı futbolcusu Younes Belhanda, Trabzonspor karşısında attığı 2 golle bu sezon ilk kez rakip fileleri havalandırdı.
Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında evinde Trabzonspor ile karşılaşan Galatasaray'da Faslı futbolcu Younes Belhanda da sahneye çıktı. Mücadelenin 45. dakikasında uzaktan çektiği şutta rakip fileleri havalandıran Belhanda, takımının ikinci golünü kaydetti. 48. dakikada yine uzaktan şu çeken Belhanda, kendinin ikinci takımının üçüncü golünü attı. Faslı futbolcu böylece bu sezon ilk gollerini bordo-mavililere karşı atmış oldu.
Bu sezon 13 Süper Lig, 4 UEFA Şampiyonlar Ligi, 2 Türkiye Kupası ve 1 TFF Süper Kupası olmak üzere 20 müsabakada görev alan 28 yaşındaki futbolcu 2 gol, 4 asistlik performans sergiledi.

46 BİN 927 SEYİRCİ VARDI

Galatasaray-Trabzonspor karşılaşmasını Türk Telekom Stadyumu'nda toplam 46 bin 927 seyirci takip etti.
Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Galatasaray sahasında mücadele ettiği Trabzonspor'u 3-1 mağlup etti. Müsabakayı izlemek için Türk Telekom Stadyumu'na toplam 46 bin 927 seyirci geldi. Sarı-kırmızılı taraftarlar maç boyunca takımlarını tezahüratlarla destekte bulunurken, deplasman tribününde de bordo-mavili taraftarlar yer aldı.

ÜMİT ÖZTÜRK'ÜN KART RAPORU

Galatasaray-Trabzonspor maçının hakemi Ümit Öztürk, 4 sarı-kırmızılılar, 1 de bordo-mavililere olmak üzere toplam 5 kez sarı kartına başvurdu.
Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan Galatasaray-Trabzonspor maçında hakem Ümit Öztürk düdük çaldı. Öztürk, 90 dakika boyunca toplam 5 kez kart gösterdi. Denizli bölgesi hakemi, 4 kez sarı-kırmızılı futbolculara, 1 kez de bordo-mavili takımının oyuncu için sarı kartına başvurdu.
Ümit Öztürk, İstanbul ekibinde Linnes, Belhanda, Donk ve Diagne'ye Karadeniz temsilcisinde de Arda'ya sarı kart çıkardı.

PUAN FARKI 6'YA İNDİ

Lider M. Başakşehir'in puan kaybettiği haftada evinde Trabzonspor'u mağlup eden Galatasaray zirve ile puan farkını 6'ya indirdi.
Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Galatasaray, Türk Telekom Stadyumu'nda karşılaştığı Trabzonspor'u mağlup ederek, puanını 39'a çıkardı. Sarı-kırmızılılar böylece lig lideri M. Başakşehir'in sahasında BB Erzurumspor ile berbere kalmasını iyi kullandı ve puan farkını 6'ya indirdi. Ligde Başakşehir 45 ile birinci sırada yer alıyor.

FEGHOULI'DEN İKİNCİ ASİST

Galatasaray'ın Cezayirli futbolcusu Sofiane Feghouli, Trabzonspor maçında Belhanda'nın golünde yaptığı asistle bu sezon ikinci kez gol pası verdi.
Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Trabzonspor'u ağırlayan Galatasaray'da maça 11'de başlayan Sofiane Feghouli, Younes Belhanda'nın golünde asist yaptı. Mücadelenin 48. dakikasında Belhanda'nın attığı golde pası veren Feghouli, bu sezon ikinci asistine imza attı.
Bu sezon 17 Süper Lig, 3 UEFA Şampiyonlar Ligi, 2 Türkiye Kupası ve 1 TFF Süper Kupası olmak üzere toplam 23 maça çıkan 29 yaşındaki futbolcu, 2 gol, 2 asistle mücadele ediyor.

DİĞER HABERLER

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

"Tamam" ı tıklayarak, çerezlerin yerleştirilmesine izin vermektesiniz.