Osimhen, Ndidi ve Lookman Nijerya'yı zafere taşıdı
Afrika Uluslar Kupası C Grubu'nda Nijerya, Tunus'u Victor Osimhen, Wilfried Ndidi ve Ademola Lookman'ın golleriyle 3-2 mağlup ederek son 16 turuna kalmayı garantiledi.
- Futbol Haberleri
- Giriş Tarihi: 28 Aralık 2025 01:05
- Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2025 01:07
Afrika Uluslar Kupası C Grubu'nda Nijerya ile Tunus karşı karşıya geldi. Nijerya, rakibini 3-2 mağlup ederek 2'de 2 yaptı.
Nijerya'nın ilk golü 44. dakikada Ademola Lookman'ın asistinde Galatasaray'ın yıldız golcüsü Victor Osimhen'den geldi. Adı Fenerbahçe ve Galatasaray ile anılan Lookman, 50. dakikada bu kez Beşiktaşlı futbolcu Wifried Ndidi'nin attığı golün asistini yaptı. Ademola Lookman, 67. dakikada Victor Osimhen'in asistinde ülkesi adına 3. golü kaydetti.
Tunus'un golleriyse 74. dakikada Montassar Talbi ve 87. dakikada Ali Abdi'den (p) geldi.
Nijerya bu sonuçla gruptaki 2. maçında da galibiyetle ayrılarak puanını 6'ya çıkardı ve son 16'ya kalmayı garantiledi. Gruptaki ilk yenilgisini alan Tunus ise 3 puanla 2. sırada kendine yer buldu.
DİĞER HABERLER
-
"Bugün maç var mı?" sorusu yanıtını buluyor. 12 Mayıs 2026 tarihinde Premier Lig'deki sessizliğe karşın İspanya, Fransa ve Suudi Arabistan liglerinde kritik randevular var. İşte günün tüm maçları, başlama saatleri ve canlı yayın kanalları listesi. -
Suudi Arabistan Pro Lig’in 32. haftasında Al Kholood, Al Akhdoud ile karşı karşıya geliyor. 31 puanla 14. sırada bulunan Al Kholood, bu maçı kazanarak tehlikeli bölgeden tamamen uzaklaşmayı hedeflerken; 16 puanla 17. sırada yer alan Al Akhdoud için bu maç, ligde kalma umutlarını canlı tutmak adına son şans niteliği taşıyor. Peki, Al Kholood-Al Akhdoud maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? -
İngiltere Championship play-off yarı final rövanş maçında Millwall'u 2-0 yenen Hull City, finale çıktı.