Kadıköy'de büyü bozulmadı! FENERBAHÇE 1-1 GALATASARAY | Fenerbahçe Galatasaray maç özeti

Spor Toto Süper Lig'in 28.haftasında dev derbide Fenerbahçe ile Galatasaray Kadıköy Ülker Stadı'nda karşı karşıya geldi. Ev sahibi Fenerbahçe, 45.dakikada Hasan Ali'nin kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. İlk yarısı golsüz eşitlikle sona eren maçın ikinci yarısında Galatasaray Onyekuru'nun attığı gole 1-0 öne geçerken bu gole sarı-lacivertlilerde Eljıf Elmas karşılık verdi ve maç 1-1 eşitlikle sonuçlandı.

Spor Toto Süper Lig'in 28.haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray kozlarını paylaştı. İlk yarıda eşitliğin bozulmadğı maçta perdeyi Henry Onyekuru açtı. Galatasaray'da 66. dakikada Onyekuru sağ kanattan yapılan ortaya Moses'ın üzerinden kafayı vurdu ve takımını 1-0 öne geçirdi. Fenerbahçe'nin gole yanıtı gecikmedi. 71.dakikada Eljif Elmas soğukkanlı bir vuruşla Muslera'yı mağlup etti 1-1. Maçta başka gol olmayınca mücadele 1-1 eşitlikle sonuçlandı.

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Galatasaray'la uzun süre 10 kişi oynadığı ve geriye düştüğü derbide 1-1'lik skorla 1 puanı aldı.

Ülker Stadı'nda yapılan karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona ererken, Hasan Ali Kaldırım 45. dakikada kırmızı kart gördü.

İkinci yarıda 66. dakikada Onyekuru'nun golüyle geri düşen fakat pes etmeyen Fenerbahçe, 71. dakikada Eljif Elmas'la skoru eşitledi. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Fenerbahçe sahadan 1 puanla ayrıldı.

Sarı-lacivertliler puanını 33'e yükseltti ve haftayı 14. sırada tamamladı.

GERİYE DÜŞTÜĞÜ DERBİYİ YİNE KAYBETMEDİ

Fenerbahçe, bu sezon oynadığı 4. derbi maçta da geriye düşmesine rağmen sahadan mağlubiyetle ayrılmamayı başardı.

Sezonun ilk yarısında Galatasaray'a karşı Türk Telekom Stadı'nda 2-0 geriye düşen Fenerbahçe, müsabakayı 2-2 tamamlamıştı.

Beşiktaş'a karşı Kadıköy'de 1-0, Vodafone Park'ta ise 3-0 geriye düşen Fenerbahçe, ikinci yarılarda bulduğu gollerle birer puanı almıştı.

Fenerbahçe, Galatasaray karşısında Kadıköy'de yine 1-0 geriye düşmesine rağmen sahadan 1 puanla ayrılmayı bildi.

GALATASARAY'A KARŞI 9 MAÇLIK SERİ

Fenerbahçe, Galatasaray'a karşı Süper Lig'deki yenilmezlik serisini 9 maça çıkardı.

Sarı-lacivertliler, rakibi karşısında son lig yenilgisini 2014-2015 sezonunda 18 Ekim 2014'te Türk Telekom Stadı'nda 2-1'lik skorla aldı. Ligde rakibine karşı yenilmezliğini 9 maça yükselten sarı-lacivertliler, bu derbilerde 3 galibiyet alırken, 6 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı.

SON 4 DERBİ BERABERE

Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanan son 4 derbi de berabere sona erdi.

Geçen sezon iki maçta da 0-0 berabere kalan taraflar, bu sezon da eşitliği bozamadı.

Sezonun ilk yarısında Türk Telekom Stadı'nda oynanan karşılaşma 2-2 bitmişti.

ELJİF ELMAS'TAN 7 AY SONRA GOL

Fenerbahçe'nin genç oyuncusu Eljif Elmas, 7 ay sonra gol sevinci yaşadı.

Maçın 71. dakikasında durumu 1-1'e getiren golü atan Elmas, bu sezon rakip fileleri 2. kez havalandırdı.

Bu maçtan önce son golünü 16 Eylül 2018'de kaydeden 19 yaşındaki futbolcu, derbide takımına 1 puan kazandırdı.

- Hasan Ali Kaldırım, VAR'la atıldı

Karşılaşmanın 45. dakikasında Fenerbahçeli futbolcu Hasan Ali Kaldırım, VAR incelemesi sonrası kırmızı kartla oyundan atıldı.

Hasan Ali Kaldırım, 42. dakikada gole giden Diagne'yi ceza sahası dışında düşürdü. Hakem Ali Palabıyık ilk önce Hasan Ali Kaldırım'ı sarı kartla cezalandırdı. VAR odasından gelen uyarı sonrası video incelemesi yapan Palabıyık, kararını değiştirdi ve 45. dakikada Hasan Ali'yi kırmızı kartla oyun dışında bıraktı.

44 BİN 612 TARAFTAR İZLEDİ

Fenerbahçe-Galatasaray maçını 44 bin 612 taraftar izledi.

Yayıncı kuruluşun paylaştığı bilgiye göre, derbiyi 44 bin 612 taraftar Ülker Stadı'ndan takip etti.

MAÇTAN SONRA GERGİNLİK

Karşılaşma bitiminde kısa bir gerginlik yaşandı.

Galatasaraylı futbolcu Belhanda ile Fenerbahçeli oyuncu Skrtel, saha ortasında tartıştı. Araya giren diğer futbolcular ve teknik kadrolar gerginliğin büyümesini önledi.

SOLDADO CEZALI

Fenerbahçeli futbolcu Roberto Soldado, sarı kart cezalısı durumuna düştü.

Maçın uzatma anlarında sarı kart gören İspanyol santrfor, gelecek hafta deplasmanda oynanacak Aytemiz Alanyaspor maçında forma giyemeyecek.

ERSUN YANAL'LA KADIKÖY'DE YENİLGİ YOK

Fenerbahçe, teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde Kadıköy'de hiç lig maçı kaybetmedi.

Sarı-lacivertli ekibin başında iki dönemde Kadıköy'de 24 lig maçına çıkan Yanal, 18 galibiyet, 6 beraberlik yaşarken, hiç yenilgi görmedi.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, 1-1 sona eren Galatasaray derbisinin ardından konuştu. Bugün aldıkları sonuçla belki de Galatasaray'ı şampiyonluktan ettiklerini söyleyen Yanal, "Bu bir forma, bu bir arma mücadelesiydi. Futbolcularım bu maçtan alnının akıyla çıktı" açıklamasını yaptı.
Galatasaray ile sahasında oynadığı karşılaşmadan 1-1'lik beraberlikle ayrılan Fenerbahçe'de Teknik Direktör Ersun Yanal, karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında soruları cevapladı. 90 dakikayı değerlendirerek sözlerine başlayan Yanal, bu tür maçların zorluk derecesinin çok yüksek olduğunu ifade ederek, "Bu maçlar forma maçıdır, arma maçıdır. Bu tarz maçlarda Fenerbahçe'nin mücadelesi her zaman ortadadır, bugün bir kez daha ortaya koyduk bunu. Bugün belki de Galatasaray'ın avantaj yakalamasını engelleyerek şampiyonluktan ettik. Gerçi daha çok maç var ama Bugün ikinci yarıda savunmadaki duruşumuz bize gol de yedirebilirdi, gol de getirebilirdi. Galatasaray'ı karambole iterek çıktığımız sürprizlerle oyunu bitirebilirdik. Alper'in son dakikadaki pozisyonu buna örnek. Dediğim gibi bu tür maçlar forma maçıdır, arma maçıdır, futbolcularım da bundan alnının akıyla çıktılar" ifadelerini kullandı.
"YÖNETİLME SORUNLARI OLDUĞUNU SAVUNDUK"
Sezon başından bu yana takımda sorunların olduğunu söyleyen Ersun Yanal, "Sezon başından bu yana sorunlarımız olmasaydı bu duruma düşmeyecektik. Ritmi tutturamayan bir takım olduğumuz için bu durumdayız. Futbol hatalar oyunu. Biz de hata yapıyoruz, rakip de yapıyor, hakemler de yapıyor. Bunun sonucunda çok canımızın yandığı maçlar da var. Bu hatalar ve problemler yüzünden federasyon değişikliğe gitmek zorunda kaldı. Bugün tartışılan birçok pozisyon var. Bizim de birçok pozisyonumuz var rakibin de. Biz yönetilme şeklinde hatalar olduğunu savunduk. Bugün VAR sistemi standartlara oturtulmaya çalışılıyor. Bugün de VAR'a gidildi. Sonuçta oturtulacak ama bekleyelim bakalım nereye kadar" dedi.
"BERABERLİĞE SEVİNDİĞİMİZİ SANMASINLAR"
Hakemlerin yönetim şeklinden değil, hakemlerin yönetilmesinden şikayetçi olduklarını söyleyen Ersun Yanal, "Umarım en kısa sürede hakemlerin yönetilmesi daha düzgün hale gelir. Televizyona bakıp karar vermek kolay. Lehimize ve aleyhimize birçok pozisyon var. Bir hava topunda futbolcu kafaya çıkmış, kornere çıkmış. Bu korner gol olsaydı, bugün bunu tartışıyorduk. Esas VAR'a gidiş sebepleri tartışılmalı. Bugün biz de birçok pozisyonu tartışabiliriz. Oyuncumuzun atıldığı pozisyonda hakem doğru karar verdi. Mehmet Topal'la konuştum ve adama hiç dokunmadığını söylüyor ilk sarı kartında. Bizim burada berabere kaldığımız için mutlu olduğumuzu kimse sanmasın. Biz Fenerbahçe'yiz ve kazanmak için sahaya çıkıyoruz. Herkes elini kolunu sallayarak buraya kazanmaya geleceğini düşünmesin. Hasan Ali'nin pozisyonda müdahale var ama Mehmet Topal'ın pozisyonunda yok. Bu nedenle Mehmet Topal'ın atılmasını savunamayız" diyerek sözlerini sürdürdü.
"DOĞRU OYUNU OYNAYIP SKOR ÜRETEMİYORUZ"
Her futbolcunun hazır hale gelmesi için çalıştıklarını sözlerine ekleyen Ersun Yanal, "Her oyuncunun takımdaki performansını yükseltmek gerekiyor. Bugün Eljif için golden sonra iyi oynadık diyoruz. Tam Ayew giriyorken Moses'te problem oldu ve Alper'i oyuna aldık. Alper gol atsa durum farklı olacaktı ve çok önemli bir değişiklik olacaktı. Bir süreç yaşıyoruz. Bazen hatalı oluyoruz bazen olmuyoruz. Herkesi hazır hale getirdik. Tolgay da toparlayacaktır bence" dedi.
Göreve geldiğinde takımdaki en önemli sorunun, ligdeki sıralama olduğunu söyleyen Yanal, "Fenerbahçe'nin bulunduğu yerden yukarıya çıkmak sorunların başındaydı. Bulunduğu yer de kötü bir noktaydı. Bunun için transferler yaptık. Oyunu değiştirmek için oynamayanları kadroya kattık. Geçen hafta çok net 11 gol pozisyonu değerlendiremedik. Oynadığı maçlarda hakkını alamadığı karşılaşmalar oldu Fenerbahçe'nin. Biz istediğimiz oyunu aldık ama istediğimiz skorları alamadık. Önümüzdeki sene Fenerbahçe şampiyon olacak. Biz de planlama olarak elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.
"FENERBAHÇE'NİN ÜSTÜNLÜĞÜ TARTIŞILMAZ"
Bu tip maçların bir forma maçı, bir arma maçı olduğunu yineleyen Ersun Yanal, "Bunun anlamı çok önemli. Fenerbahçe ve Galatasaray, Türkiye'ye derbinin büyüklüğünü, güzelliğini katan takımlar. Rekabetin sıralamadaki yeri yok. Derbi olunca şartlar ve koşullar çok farklı. Sıralamadaki yerimizin dışında, derbinin kalitesini yaşatmak ilk hedefimizdi. Fenerbahçe'nin Galatasaray maçları, Galatasaray'ın da Fenerbahçe maçları çok özeldir. Seyircimizin bu konudaki duygusuna bağlı kalarak sonuç almaya inanarak sahaya çıktık. Galip gelseydik çok farklı durumlar olacaktı" ifadelerini kullandı.
Galatasaray'ın bu statta 20 yıldır kazanamamasıyla ilgili olarak sorulan soruyu da yanıtlayan Yanal, "Fenerbahçe'nin üstünlüğü tartışılmaz. Fenerbahçe'nin bu konudaki üstünlüğünü kırmak da çok zor" yanıtını vererek sözlerini tamamladı.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldıkları derbide çok önemli 2 puan kaybettiklerini söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan tecrübeli teknik adam, müsabakadaki hakem yönetimini eleştirdi.

Derbideki hakem performansıyla ilgili gelen soru üzerine Terim, şunları kaydetti:

"Hakemlerle ilgili görüşümüz olduğu zaman, ceza yiyoruz. Tabii bu iş korkaların işi değil. Fenerbahçe'nin attığı golden önceki pozisyon bize göre faul. Herhalde herkese göre de faul. Bu hadiselere bu sene çok alıştık. Peki ondan önceki Mehmet Topal'ın pozisyonu ne? VAR'a gider mi? Bir oyuncu atmış, istiyor ki eşitlesin. Ali Palabıyık, beni, Hasan'ı, Ümit'i attırırken hiç tereddüt etmedi. Bir hafta evvel bir stoperimiz gidiyor, ondan önce diğeri gidiyor. Bu, bize çok olmaya başladı. Baya şeylere karşı oynuyoruz gibi geliyor bana. Ben yıllarca, 'Hakemi de yeneceksin, bahanelere sığınmayacaksın.' diyen bir adamım. Kardeşim, 5-6 maç kalmış artık. Çok bariz bir şey."

Fatih Terim, derbide yaşadıkları puan kaybından dolayı üzgün olduklarını dile getirerek, "Hem puan anlamında hem de psikolojik olarak çok önemli 2 puan kaybettik. İlk yarıda neredeyse pozisyon vermedik. Yakaladığımız pozisyonları kaçırdık. Golü de zamanında bulduk ama özellikle psikolojik olarak çok önemli 2 puan kaybettik." diye konuştu.

Süper Lig'de sezonun ilk yarısında Evkur Yeni Malatyaspor ile oynadıkları maçta Mariano'nun haksız bir sarı kart gördüğünü savunan Terim, "Malatyaspor maçında dokunmadan sarı kart yedik. Bize karşı çok cesurlar. Zaten ben de ceza yerken, 3, 7, 10 şeklinde gidiyor. Herkes şikayet ettiğine göre, hakemlere mi güvensizlik var, federasyona mı güvensizlik var, bunu iyi seçmek lazım." değerlendirmesinde bulundu.

"BELHANDA'YI ÇIKARMAK ZORUNDA KALDIM"

Fatih Terim, maçın ilk yarısında sarı kart gören Younes Belhanda'yı kırmızı kart riski nedeniyle ikinci yarıda oynatamadığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Maalesef Belhanda'yı çıkarmak zorunda kaldım. Kendisi de benden bunu istedi. Kendisi geldi, 'Hocam büyük ihtimalle atılırım." dedi. Çünkü bunu daha önce yaşadık. Fakat sonradan koyduğum arkadaşlarımdan katkı alamadık. Belhanda'nın da riskine girmek istemedim. Ayrıca daha fazla baskı kurabilirdik, daha fazla gol pozisyonu üretmeliydik. Öne geçtikten sonra birkaç dakikayı geçirmemiz gerekiyordu. Onu geçiremedik. Kısa sürede gol yemek bizi bozdu. Her şeye rağmen kazanmamız lazımdı. Golün öncesinde hakemin bir dakika konuşması, zaten bir şey var demektir. O kadar çok şey söylemek istiyorum ki... Sonra boşu boşuna ceza yiyoruz. Ben de takımımın başında olmak istiyorum."

"KÖTÜ SÖZ SAHİBİNE AİTTİR"

Terim, karşılaşmada kendisine ve yardımcısı Hasan Şaş'a yönelik küfürlü tezahüratlarla ilgili, "Sadece bana değil, kimseye edilmesin. Hiçbir zaman da tasvip etmedim. Bizim sahamızda bile böyle bir şey olduğunda, direkt tribünlere müdahale eden biriyim. Kötü söz sahibine aittir." ifadelerini kullandı.

Tecrübeli teknik adam, maçın son bölümünde bazı oyuncuların pas vermek yerine kaleyi düşünmeleriyle ilgili bir soru üzerine, "Herkes gol atmak ister. Burada gol atıp, kazandıracak bir arkadaş kahraman olmaz. Bir maç kazanılır. İşte, 'gelenek bozulmadı, kazanamadı"... Ben bunları önemseyenlerden değilim. Galatasaray burada tarihte unutulmayacak güzellikler yaşadı. Bir galibiyet olsa ne olur olmasa ne olur?" şeklinde görüş belirtti.

Şampiyonluk yarışında sonuna kadar mücadelelerini vereceklerini anlataran Terim, "Sonuna kadar kovalayacağımızı, pes etmeyeceğimizi, öne geçmek için uğraşacağımızı hep söyledim, yine söylüyorum. Ancak bugün kaybedilen 2 puan beni çok üzdü. Hem puan olarak hem de psikolojik olarak bizim için çok önemliydi. Bizim için önemli olduğu kadar rakiplerimiz için de önemli bir mesajdı. Ancak olmadı. Zaten olma imkanı da yoktu gibi görüyorum. O yüzden çok üzgünüm ama 6 maç varsa, 18 puan var demektir. Bunların hepsini almak için elimizden geleni yapacağız. Hiçbir şey kaybedilmiş değil." diyerek sözlerini tamamladı.

ÖNEMLİ DAKİKALAR
Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan derbinin ilk yarısı 0-0 eşitlikle sona erdi.

2. dakikada Valbuena'nın soldan kullandığı serbest vuruşta altıpas önünde iyi yükselen Skrtel'in müdahale edemediği topu kaleci Muslera çeldi. Oluşan karambolde Galatasaray savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

7. dakikada soldan Linnes'in pasıyla ceza yayı içinde topla buluşan Belhanda'nın düzelterek vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

15. dakikada ceza yayının hemen sağında kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Valbuena, meşin yuvarlağı üstten dışarı attı.

25. dakikada sağda topu kontrol eden Moses, Semih Kaya'dan sıyrıldıktan sonra ceza sahasına girdi. Bu oyuncunun sol ayağıyla yerden şutunda, kaleci Muslera topu kontrol etti.

27. dakikada Soldado'nun pasıyla ceza sahası dışında kaleyi cepheden gören Valbuena'nın sert şutunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

42. dakikada savunma arkasına atılan uzun topa hareketlenen Diagne, Hasan Ali Kaldırım tarafından düşürüldü. Hakem Ali Palabıyık, önce Hasan Ali Kaldırım'a sarı kart verdi. Daha sonra VAR uyarısıyla pozisyonu yeniden inceleyen Ali Palabıyık, kararını değiştirerek sarı-lacivertli oyuncuyu direkt kırmızı kartla oyundan ihraç etti.

45+1. dakikada Feghouli'nin ceza yayı dışından kullandığı serbest vuruşta kaleci Harun, köşeye giden meşin yuvarlağı son anda kornere çeldi.

45+7. dakikada Mariano'nun sağdan ortasına ön direkte Belhanda'nın kafa vuruşu sonrası top yandan auta çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısında 0-0 eşitlikle tamamlandı.
54'üncü dakikada Onyekuru'nun pası ile ceza sahası dışında topla buluşan Feghouli'nin ortası ile sağ çaprazda buluşan Mariano'nun yerden vuruşunda top auta çıktı.
62'nci dakikada Emre Akbaba'nın pası ile ceza sahası içinde topla buluşan Linnes'in şutu savunmadan sekerek yan direğe çarpıp top auta çıktı.
66'ncı dakikada Donk'un pası ile sağ kanatta topla buluşan Feghouli'nin ortasına iyi yükselen Onyekuru'nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-1.
71'inci dakikada Valbuena'nın pasında sol çaprazda topla buluşan Dirar, topu ceza sahasına gönderdi. Dirar'ın topu ile buluşan Eljif'in bekletmeden vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-1.
90+4'üncü dakikada Soldado'nun pası ile ceza sahası içinde buluşan Alper Potuk'un yerden vuruşunda top dışarı çıktı.
Karşılaşma 1-1 berabere sonuçlandı.

DİĞER HABERLER

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

"Tamam" ı tıklayarak, çerezlerin yerleştirilmesine izin vermektesiniz.