ABD'li boksör Patrick Day yaşam mücadelesini kaybetti
ABD'de yapılan boks maçında Charles Conwell'e karşı aldığı darbeyle nakavt olan Patrick Day, 4 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitirdi. Üzücü haberi alan rakibi Conwell ise "Yaşananları geri alabilsem hemen yapardım" ifadelerini kullandı.
- Boks Haberleri
- Giriş Tarihi: 17 Ekim 2019, 11:21
ABD basınında yer alan haberlerde, Chicago kentindeki Wintrust Arena'da Charles Conwell ile 13 Ekim'de yaptığı müsabakanın 10. raundunda başına aldığı sol kroşeyle nakavt olan 27 yaşındaki Day'in tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği duyuruldu.
Twitter'dan yaptığı açıklamayla üzüntüsünü belirten Conwell, "Tek amacım kazanmaktı. Bunun olmasını hiç istememiştim. Kimse böyle bir ölümü hak etmiyor. Yaşananları geri alabilsem hemen yapardım" ifadelerini kullandı.
Karşılaşmanın 10. raundunda aldığı darbeyle düşen ve bir süre yerde tedavi gören ABD'li boksör Day, ringden sedyeyle çıkarıldıktan sonra hastaneye kaldırılmış ve travmatik beyin hasarıyla komaya girmişti.
Haziran 2019'da Dünya Boks Konseyi (WBC) ve Uluslararası Boks Federasyonu (IBF) klasmanlarında ilk 10'a girmeyi başaran Day, kariyerinde 22 maça çıktı ve 17 galibiyet, 4 mağlubiyet, bir beraberlik aldı.
DİĞER HABERLER
-
Britanyalı eski dünya ağır sıklet boks şampiyonu Anthony Joshua, Nijerya'da geçirdiği trafik kazasında yaralandı. -
Hafif ağır sıklette Dünya Boks Birliğinin (GBU) Almanya, Avrupa ve dünya şampiyonluğu kemerlerinin sahibi 'Demir Yumruk' lakaplı Türk sporcu Şükrü Altay, Arnavut rakibi Albi Sorra'yı yenerek WBC Türkiye, WBC Turan ve WBC Ortadoğu Greyta kemerlerinin sahibi oldu. Türkiye için kazandığını belirten Altay, "Almanya'da şampiyonluk kemerini Cumhurbaşkanımıza vermiştim. Bu kemeri de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a hediye edeceğim" dedi. -
Eski dünya ağır sıklet şampiyonu Tyson Fury, ringlere geri döneceğini açıkladı. 37 yaşındaki boksör, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, boksu özlediğini ve yeniden mücadele etmeye hazır olduğunu duyurdu. İşte detaylar...