Beşiktaş evinde 2 puan bıraktı

Spor Toto Süper Lig'in 19.haftasında Beşiktaş, konuk ettiği BB Erzurumspor ile Vodafone Park'ta 1-1 berabere kaldı.

Spor Toto Süper Lig'in 19.haftasında Beşiktaş, Vodafone Park'ta konuk ettiği BB Erzurumspor ile berabere kaldı. BB Erzurumspor'un golünü 67.dakikada Dorukhan Toköz kendi kalesine atarken Beşiktaş'ın tek golünü de 78.dakikada Dorukhan Toköz kaydetti.

Ricardo Quaresma ise 87.dakikada gördüğü direkt kırmızı kart ile oyun dışı kaldı.

Beşiktaş bu beraberlikle puanını 30 yükselterek maç fazlasıyla 4.sıraya yerleşirken BB Erzurumspor puanını 17'ye yükselterek maç fazlası ile 15.sıraya yükseldi.

MAÇIN ARDINDAN

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında konuk olduğu Beşiktaş ile 1-1 berabere kalan Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un teknik direktörü Mehmet Özdilek, aldıkları 1 puanın kendileri için önemli olduğunu söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Özdilek, "İlk devre dengeli bir oyun vardı. Basit pas hataları yaptık ve bu da Beşiktaş'ın oyunda kalmasını sağladı ama iki pozisyon dışında pozisyon vermedik." dedi.

Maçta skoru 2-0 yapabilecekken, adam paylaşımı hatasından gol yediklerini aktaran Özdilek, "Quaresma'nın atılmasından sonra daha net pozisyonlar bulduk. 90+4'te yeniden pozisyon bulduk. Beşiktaş deplasmanından puanla dönmek önemliydi, oyuncularımı tebrik ediyorum." diye konuştu.

"ALINAN PUAN BİZİM İÇİN ÖNEMLİYDİ"

Puan cetvelinde dalgalanmalar yaşandığını aktaran Özdilek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Puan anlamında reel bir tablo yok. Bu maratonun son haftaya kadar devam edeceğini düşünüyorum. Hayatım boyunca bu pozisyonlarda teknik adamlık yaptım. Soğukkanlı olmak gerekiyor. Puan tablosunda 40'ı yakalamak Anadolu takımlarının gerçeği ama barajın daha altlarda olacağını düşünüyorum. Şampiyonluğa oynayan altı takım haricinde bütün ekipler bu dalgalanmayı yaşayabilir. 5 maç kazanan takım, 5 maç kaybedebilir. Moral ve gelecek açısından bu akşam alınan puan bizim için önemliydi."

Sezon sonunda ligde kalmak istediklerini vurgulayan Özdilek, "34 hafta sonunda o çizginin üstünde olmak istiyoruz. Maçlar oynanmadan kazanılmıyor. Bizim her maçımız final. Oyundan çok netice bizim için kıymetli. Her rakibe o ciddiyeti gösteriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"ARAMIZA YENİ KATILANLARIN ZAMANA İHTİYACI VAR"

Yeni transferlerin zamana ihtiyacı olduğunu vurgulayan tecrübeli teknik adam, "Aramıza yeni katılanların zamana ihtiyacı var. Bu lig kolay değil. İnsanlar, oyuncu bugün gelsin yarın çıksın istiyor. Futbol öyle bir oyun değil. Üç oyuncumuzun ikisi dört gün önce geldi. Niyet ve iştahları kabarık." şeklinde konuştu.

Özdilek, yolların ayrıldığı Özer Hurmacı ile ilgili, "Özer kıymetli bir arkadaşımızdı. Geçen haftaki maçın ortasında habersizce stadı terk etmesi ve sonraki tavrının ardından, yolların ayrılmasını istedi. Hayatında başarılar diliyorum. Bizim mücadele edecek oyunculara ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

Küme düşme hattında Fenerbahçe ile mücadele içinde olmanın nasıl bir duygu olduğu yönündeki soru üzerine ise Özdilek, "Fenerbahçe 100 yıllık büyük bir camia. Futbolun bir gerçeği var. Bulunduğunuz konumla yorumlanıyorsunuz. Fenerbahçe'nin bulunduğu konum sağlıklı değil." yanıtını verdi.

ŞENOL GÜNEŞ: "QUARESMA YÖNETİME BAĞLI!"

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş'ın teknik direktör Şenol Güneş, istedikleri onucu alamadıklarını söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Güneş, "Kazanmak için sahaya çıktık. Oyunun kontrolü bizdeydi. Oyun kontrolü, oyun üstünlüğü lehimize olmasına rağmen, düşündüğümüz skoru yakalayamadık." dedi.

Beklenmedik bir gol yediklerini ve buna hemen karşılık verdiklerini aktaran Güneş, "Gol yiyince olumsuz etkilendik ama tepkimizi hemen verdik. Hücumda özellikle ikinci yarıda araya atılan paslarda ve şutta etkisiz kaldık. İlk yarıda şut olarak etkinliğimiz vardı. Rakibe göre etkinliğimiz skora yansımadı. Oyun kendi kalitemizin altında olsa da kazanabileceğimiz bir maçtı. Arzu olarak oyunculara bir şey söyleyemem. Rakip fizik olarak iyi direndi. Gol de bulunca moralleri arttı. Bizim için kaybedilen 2 puan var." ifadelerini kullandı.

QUARESMA'NIN TAKIMDAKİ GELECEĞİ

Takımdan ayrılması gündemde olan Ricardo Quaresma ile ilgili konuşan Güneş, şunları söyledi:

"Quaresma'nın kalıp kalmaması yönetim ve oyuncu arasında bir durum. Bugün sahada istekliydi. Gayretleri olmasına karşın daha etkin olabilirdi. Lens'in de gayretleri oldu. Her ikisi de pas hataları yaptı. Kırmızı kart pozisyonuna uzaktım ama yanlış bir hareketti. Bir oyuncunun teknik ve ekonomik tarafı vardır. Quaresma elimizdeki bir oyuncu. Sadece sizin ve yönetimin demesiyle olmaz, oyuncunun da istemesi önemli. Pepe'yi aldık, gitti. Babel gitti. Bunlar olabiliyor. Ben oynatıyorum, yarın ne olur bilmiyorum. Babel'in gitmesini düşünmezdim ama gitti. Bunları tekrar konuşmak doğru değil. Kulübün iç bünyesinde karar verilecek konulardır."

İkinci yarıda savunmada kopmalar yaşandığını dile getiren Güneş, "İkinci yarıda rakip kendi sahasında kaldı. Öndeki oyuncular bireysel özelliği ile gol bulmaya çalıştılar. Top tutmasını beklediğimiz Adem Ljajic'in top kayıpları çok fazla oldu. Hücumdan dönen topları alıp üstünlük kurmamız gerekirken, savunmada kopmalar oldu. Öndeki oyuncular baskı yapma konusunda zayıf kaldı. Top kayıplarımızla geriye koşmak zorunda kalınca, savunma zor durumda kaldı." diye konuştu.

Tecrübeli teknik adam, kadro dışı kalan Gökhan Töre ve Tolgay Arslan'la ilgili yönetim tarafından verilmiş kararlar olduğuna dikkati çekerken, bu sezon takım olarak beklentilerin altında kaldıklarını aktararak, "Şampiyon olduğumuzda bundan daha kötü oynayıp kazandığımız maçlar da vardı. Bu sene başarısızız. Bizim beklediğimiz oyun ve skor bu değil. Bu tip maçları kaybetmemek gerekiyor." şeklinde konuştu.

"MİRİN'İN SAKATLANMASI BİZİM AÇIMIZDAN EKSTRA OLDU"

Isimat-Mirin'in yaşadığı sakatlık sonrasında savunmada değişiklik yapmak zorunda kaldıklarını söyleyen Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Savunmada bizim gibi takımların değişiklik yapması doğru değil. Kasımpaşa maçında da oldu. Bugün Vida yoktu ve Mirin de devam edemedi. Bu sefer forvet ve orta sahaya yardımcı olması için Mustafa'yı düşündüm ama bu sefer de Adem Ljajic ve Dorukhan yalnız kaldı. Ljajic beklediğimiz oyunu oynasaydı, daha farklı olabilirdi. Caner'in kampta idman eksikliği vardı. Sakatlık ve oyunun gidişi, bugün hamlelerimizi etkiledi. İkinci yarıda kısmen etkili olduk ama beklediğimizin altında kaldık. Burak'ın golcülüğü iyi ama fizik olarak rakibin rahat oynamasını sağladı. Burak'ı daha sonra da oyuna sokarak başlayabilirdik. Mirin'in sakatlanması bizim açımızdan ekstra oldu."

Güneş, kendi performansını nasıl bulduğu ile ilgili bir soruya ise, "Kendimle ilgili kanaatimi size söylemek zorunda değilim. Onu siz değerlendirin." yanıtını verdi.

Şampiyonluk yarışının sonuna kadar içinde olmak istediklerini anlatan tecrübeli çalıştırıcı, "Her maça kazanmak için çıkıyoruz. Kazanıp bu yarışın içinde olmak istiyoruz. Bugün de o niyetle oynadık ama başarılı olamadık. Şampiyonluk büyük takımlar için her zaman geçerli bir hedeftir. Bu yarışta olacağımızı düşünüyoruz. Oyun ve sonuç olarak bunu kovalayacağız." diyerek sözlerini tamamladı.

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile karşılaşan Beşiktaş, 39 gün sonra taraftarıyla buluştu.

Vodafone Park'ta son maçını 16 Aralık 2018 tarihinde Trabzonspor'a karşı oynayan siyah-beyazlılar, 39 günlük aranın ardından İstanbul'daki taraftarının karşısına çıktı.

Karşılaşmayı yaklaşık 30 bine yakın Beşiktaşlı taraftar izlerken, bir grup Erzurumspor taraftarı da kendilerine ayrılan bölümde takımlarına destek verdi.

Siyah-beyazlı takım karşılaşmaya, "Türkiye ihracatla yükselecek" yazılı pankartla çıktı.

GÜNEŞ'TEN İKİ DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Akhisarspor maçının ilk on birine göre iki değişiklik yaptı.

Tecrübeli teknik adam, Vodafone Park'ta oynanan Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçında Loris Karius, Gökhan Gönül, Necip Uysal, Isimat Mirin, Adriano Correia, Dorukhan Toköz, Gary Medel, Ricardo Quaresma, Adem Ljajic, Jeremain Lens ve Burak Yılmaz on birini sahaya sürdü.

Güneş, sarı kart cezalısı Domagoj Vida'nın yerine savunmanın göbeğinde Necip Uysal'a, sol bekte ise Caner Erkin'in yerine Adriano Correia'ya görev verdi.

BURAK YILMAZ 4 BİN 72 GÜN SONRA

Beşiktaş'ın yeni transferi Burak Yılmaz, 4 bin 72 gün sonra Dolmabahçe'de sahaya çıktı.

Beşiktaş formasıyla iç sahadaki son maçını 2 Aralık 2007'de Çaykur Rizespor'a karşı ligin 14. haftasında oynayan tecrübeli oyuncu için taraftarlar ikiye bölündü.

Isınma sırasında tribünlerin bir kısmı Burak Yılmaz'ı ıslıklarken, bir kısmı ise alkışlarla oyuncuya destek verdi.

Maç öncesinde kadroların anons edilmesi sırasında Burak Yılmaz'ın adının okunmasının ardından, tribünlerden ıslık sesleri duyuldu.

MUHAYER OKTAY KADRODA

Beşiktaş'ın Fortuna Düsseldorf'tan ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Muhayer Oktay, ilk kez siyah-beyazlı forma ile Vodafone Park'a çıktı.

19 yaşındaki genç futbolcu karşılaşmaya yedek kulübesinde başladı.

GÖKSEL GENCER UNUTULMADI

Dün vefat eden Samsunspor ve Beşiktaş'ın eski kalecisi Göksel Gencer'i siyah-beyazlı kulüp unutmadı.

Karşılaşma öncesinde yapılan anonsta, "Göksel Gencer'i anıyoruz." denildi. Gencer'in fotoğrafları skorbordda gösterilirken, maç öncesi saygı duruşunda bulunuldu.

ERZURUMSPOR'DA İKİ DEĞİŞİKLİK

Büyükşehir Belediye Erzurumspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, geçen hafta oynanan Atiker Konyaspor maçına göre iki değişiklik yaptı.

Atiker Konyaspor maçında oynayan Auremir Dos Santos ile Özer Hurmacı'nın yerine Tolga Ünlü ve Rashad Muhammed'e forma giydi.

Yeni transferler Serkan Kurtuluş, Pierre Kanstrup ve Kristian Fardal Opseth ise yedek soyundu.

DİĞER HABERLER

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

"Tamam" ı tıklayarak, çerezlerin yerleştirilmesine izin vermektesiniz.