Litvanyalı atlet Mykolas Alekna 38 yıllık dünya rekorunu kırdı
Son dakika spor haberleri... Avrupa şampiyonu Litvanyalı atlet Mykolas Alekna, ABD'nin Oklahoma eyaletindeki Ramona kasabasında düzenlenen müsabakada erkekler disk atmada dünya rekoru kırdı.
- Atletizm Haberleri
- Giriş Tarihi: 15 Nisan 2024 11:47
Avrupa şampiyonu Litvanyalı atlet Mykolas Alekna, erkekler disk atmada dünya rekoru kırdı.
ABD'nin Oklahoma eyaletindeki Ramona kasabasında düzenlenen müsabakada 74,35 metrelik atış yapan Alekna, erkekler disk atmada Alman Jürgen Schult'a ait (74,08 metre) yaklaşık 38 yıllık dünya rekorunu ele geçirdi.
Bu arada Alekna ailesi, erkekler disk atmada tarihin en iyi üç atışından ikisini elinde bulunduruyor. Dünya rekorunun yeni sahibi Mykolas Alekna, bu derecesiyle babası Virgilijus Alekna'nın 2000 yılında ulaştığı 73,88 metreyi de geride bırakmış oldu.
DİĞER HABERLER
-
Anadolu Ajansının (AA) 106. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Ankara'da düzenlenen 1920 Koşusu'nu erkeklerde kazanan Fas asıllı İspanyol atlet Adel Mechaal, "Filistinli çocuklar ve insanlar da herkes gibi sakin, sağlıklı bir hayatı hak ediyor." dedi. -
Eskişehir'den Balkan Athletics Indoor Championships'e katılarak milli takım adına 30 yıl sonra 400 metrede altın madalya kazanan Eda Tulum, başarı sürecini anlattı. İşte detaylar... -
Bu yıl 6’ncısı düzenlenen Alanya Ultra Trail Koşusu, 23 ülkeden 840 sporcunun katılımıyla start aldı.