ADANA KEBAP TARİFİ | Adana Kebap nasıl yapılır? Evde Adana kebap malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları
Kebabın en sevilen hali Adana kebabın tarifi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Tadı damakta kalan enfes lezzetiyle herkesin sevdiği Adana kebabın nasıl yapacağını bilmeyen vatandaşlar soluğu internette alıyor. Peki evde Adana kesap nasıl yapılır? İşte arama motorlarında en çok aratılan tarifler arasında yer alan Adana kebap tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 01 Ocak 2023, 00:04:00, Güncelleme: 05 Aralık 2023, 11:40:22
ADANA KEBAP TARİFİ | Mideleri şenlendiren bir lezzet olan Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden, turistlerin yemeden ülkesine dönmediği , bizim ise özel yemeklerimizin en önemlileri arasında yer alan Adana kebap, tarifi araştırılan yemekler listesinde ilk sıralara yükseldi. Peki evde Adana kesap nasıl yapılır? İşte arama motorlarında en çok aratılan tarifler arasında yer alan Adana kebap tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...
EVDE ADANA KEBAP NASIL YAPILIR?
ADANA KEBAP MALZEMELERİ
- 500 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 100 gr kuyruk yağı ya da iki yemek kaşığı tereyağ
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kapya biber
- 1 çay kaşığı biber salçası (kıvamı çok yoğun değilse miktarını artırabilirsiniz)
- Tuz, karabiber, isteğe bağlı pul biber de koyabilirsiniz
Lavaş için;
- 2 su bardağı ılık su
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 bardak)
ADANA KEBAP YAPILIŞI
- İlk olarak soğanı ve kapya biberi rondodan geçirin ya da ince ince doğrayın.
- Suyunu iyice sıkın.Kıymanın içerisine ekleyin.
- Tuz ve karabiberi de ekleyip güzelce yoğuralım ve dinlenmesi için dolaba kaldıralım.
- Bu sıra da lavaş için un hariç bütün malzemeleri derin bir kap içerisine alalım.
- Unu kontrollü ekleyip kıvamlı bir hamur yoğuralım yarım saat kadar mayalansın.
- Mayalanan hamuru 10-12 eşit parçaya bölelim.
- Her bir parçayı yuvarlak açıp tava da arkalı önlü pişirelim.
- Pişen lavaşları bir bez ya da örtüyle güzelce saralım.
- Dinlenen kıymayı yumruk büyüklüğünde parçalar alıp şişe geçirelim. Şiş yoksa tahta çubuklara geçirelim.
- Kebap şeklini verip döküm tava da yada normal tava da pişirelim.
- Lavaş ekmeği arasında domates, biber soğanla servis edelim.
ADANA KEBAP PÜF NOKTALARI
- Genelde bir kilo yağsız kuzu etine 250 – 300 gr kadar kuyruk yağı kullanılır. Etin yağ durumuna göre 50-100 gr az yağ kullanabilirsiniz. Burada püf noktası, kuyruk yağını kesinlikle daha az kullanmamaktır.
DİĞER HABERLER
-
Erzurum'un en mehşur lezzetlerinden olan Kadayıf Dolması, tüm Türk mutfağında kendisine geniş yer bularak tadanları kendisine hayran bırakıyor. En sevilen şerbetli tatlılar arasında yer alan Kadayıf Dolmasını evinde, kendi mutfağında yapmak isteyenler arama motorlarında 'Kadayıf Dolması nasıl yapılır?' sorusunun cevabını araştırıyor. İşte kadayıf dolması malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları... -
Bulgurla yapılan köftenin muhteşem sosla buluştuğu yöresel lezzet Fellah köftesi, arama motorlarında en sık araştırılan yemek tarifleri listesinde ilk sıralara yükseldi. Peki Fellah Köftesi nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktası nedir? Asla dağılmayan nefis Fellah köftesi tarifi haberimizde... -
Kıyır kıyır hamuru, nefis iç harcı ve tadına doyulmaz lezzetiyle sofraları süsleyen yağlamanın tarifi birçok kişi tarafından merak ediliyor. Kıymalı harcının kendine has ekmeğiyle buluşunca pideyi, lahmacunu ve bilinen tüm lezzetleri geride bırakan yağlamanın tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları haberimizde...