PATATESLİ ELMALI TAVUK TARİFİ - 🍗Evde Patatesli Elmalı Tavuk nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?
Kalabalık sofraların olmazsa olmazı tavuk patates ve elmayla birleşince hem görsel olarak hem tad olarak şölen oluşturuyor. Patatesli elmalı tavuk tarifiyle doyurucu bir tarif sizleri bekliyor. Bugün ne yapsam diye düşünenler için patatesli elmalı tavuk yapılışı, malzemeleri ve püf noktaları sizlerle...
- Yemek Tarifleri Haberleri
- Giriş Tarihi: 21 Kasım 2023, 23:31
PATATESLİ ELMALI TAVUK TARİFİ - Tavukların arasına elma dilimleri koyularak yapılan bu lezzetli tarif büyük küçük herkesin damak tadına uyuyor. Evde patatesli elmalı tavuk tarifini yapmak isteyenler için patatesli elmalı tavuk tarifi, malzemeleri ve püf noktalarını derledik.
Patatesli Elmalı Tavuk nasıl yapılır?
Malzemeleri:
- 2 tavuk göğüs eti
- 1 sarı Golden elma
- 50 g dilimlenmiş kaşar peyniri
- Biberiye
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay kaşığı zeytinyağı
- 2 orta boy tatlı patates
- Taze biberiye (üzeri için)
Yapılışı:
- Tavuk göğüs etlerini bir bıçak yardımıyla yanından uzunlamasına bir cep oluşturacak şekilde keserek kenara alın.
- Yıkayıp kuruladığınız elmayı yarım ay şeklinde dilimleyin.
- Tavuk göğüs etinin içerisine 5-6 dilim elma ve 4-5 dilim kaşar peyniri yerleştirin.
- Küp doğranmış tatlı patatesleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
- Tavuk göğüs etlerini yerleştirip üzerine zeytinyağı gezdirerek baharatlarla tatlandırın.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşar peyniri eriyene kadar 30 dakika pişirin.
- Taze biberiye ile süsleyerek sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN
DİĞER HABERLER
-
Kış aylarının vazgeçilmezi kereviz, bu kez zeytinyağlı dolma haliyle mutfağa lezzet ve tazelik katıyor. Hem hafifliğiyle hem de pratik yapımıyla dikkat çeken bu özel tarif, püf noktalarıyla birlikte kış sofralarına zarif bir dokunuş getiriyor. Peki, Zeytinyağlı kereviz dolması nedir, nasıl yapılır, içerisinde neler vardır ve püf noktaları nelerdir? İşte detaylar... -
Kaynayan suda pişirilen patatesli mantı, servis aşamasında sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağıyla buluşunca enfes bir lezzete dönüşüyor. İşte MasterChef kıvamında, evde kolayca yapabileceğiniz patatesli mantı tarifi ve püf noktaları! -
Mardin mutfağının en sevilen lezzetlerinden etli soğan dolması, özgün aroması ve özel pişirme tekniğiyle lezzet tutkunlarının yeni favorisi olmaya aday. Gurmelerin sık sık araştırdığı, Mardin'in lezzetlerinden biri olan etli soğan dolması nedir, nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir? İşte detaylar...