ATOM TARİFİ | Atom meze nasıl yapılır? Malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları
Atom, adını tadından alan, acılığıyla baş döndüren fakat acısı ne kadar fazla olursa tadı da o kadar güzel olan bir meze çeşididir. Sofraların en sevilen başlangıçları listesinde ilk sıralarda yer alan atom mezesini evinde yapmak isteyenler arama motorlarında 'Atom tarifi, Atom meze nasıl yapılır? Malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları' sorgulamaları yapıyor. İşte detaylar...
- Yemek Tarifleri Haberleri
- Giriş Tarihi: 10 Ağustos 2023, 23:31
ATOM TARİFİ | Ege ve Akdeniz'de yaygın olan meze kültüründe bu kez alışılagelen zeytinyağlı ve ekşi tadın yerini acı alıyor. Soğuk servis edilen, acısıyla baş döndüüren, tadıyla çatal çatal yediren atoma sofralarında yer vermek isteyenler 'Atom tarifi, Atom meze nasıl yapılır? Malzemeleri, yapılışı ve püf noktalar' araştırmaları yapıyor. İşte detaylar...
ATOM MEZE NASIL YAPILIR?
Atom Malzemeleri:
📍 2,5 su bardağı süzme yoğurt
📍 2 diş ezilmiş sarımsak
📍 1 çay kaşığı tuz
📍 6 adet kurutulmuş arnavut biberi
📍 2 yemek kaşığı tereyağı
📍 2 yemek kaşığı sıvı yağ
📍 1/4 çay kaşığı toz kırmızı biber
Atom Yapılışı:
👉Bir kasede ezilmiş sarımsak, tuz ve süzme yoğurdu güzelce karıştırın.
👉Ayrı bir tavada sıvı yağ ve tereyağını eritin.
👉Kurutulmuş Arnavut biberlerini doğrayın ve erittiğiniz sıvı yağ ve tereyağının içerisine aktarın. Üzerine kırmızı toz biberi de ekleyip karıştırın.
👉3-4 dakika kadar yağın kızmasını bekledikten sonra ocaktan alın.
👉Yoğurda servis tabağında kaşık yardımıyla şekil verin ve üzerine biberli yağ karışımını dökün.
Atom Püf Noktaları:
📌Süzme yoğurt yerine normal yoğurt da kullanabilirsiniz ancak sert bir yoğurt olması kıvamını artıracaktır.
📌Eritilmiş tereyağı ile birlikte sıvı yağ kullanılmasının nedeni, tereyağının yanmasını geciktirmek. Bu nedenle, sıvı yağ eklemeyi atlamayın. Isınan tereyağına eklenen baharatlar yanabilir.
DİĞER HABERLER
-
Mardin mutfağının en sevilen lezzetlerinden etli soğan dolması, özgün aroması ve özel pişirme tekniğiyle lezzet tutkunlarının yeni favorisi olmaya aday. Gurmelerin sık sık araştırdığ��, Mardin'in lezzetlerinden biri olan etli soğan dolması nedir, nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir? İşte detaylar... -
Kış aylarının vazgeçilmezi kereviz, bu kez zeytinyağlı dolma haliyle mutfağa lezzet ve tazelik katıyor. Hem hafifliğiyle hem de pratik yapımıyla dikkat çeken bu özel tarif, püf noktalarıyla birlikte kış sofralarına zarif bir dokunuş getiriyor. Peki, Zeytinyağlı kereviz dolması nedir, nasıl yapılır, içerisinde neler vardır ve püf noktaları nelerdir? İşte detaylar... -
Kaynayan suda pişirilen patatesli mantı, servis aşamasında sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağıyla buluşunca enfes bir lezzete dönüşüyor. İşte MasterChef kıvamında, evde kolayca yapabileceğiniz patatesli mantı tarifi ve püf noktaları!