ATOM TARİFİ | Atom meze nasıl yapılır? Malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları
Atom, adını tadından alan, acılığıyla baş döndüren fakat acısı ne kadar fazla olursa tadı da o kadar güzel olan bir meze çeşididir. Sofraların en sevilen başlangıçları listesinde ilk sıralarda yer alan atom mezesini evinde yapmak isteyenler arama motorlarında 'Atom tarifi, Atom meze nasıl yapılır? Malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları' sorgulamaları yapıyor. İşte detaylar...
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 10 Ağustos 2023, 23:31:32, Güncelleme: 10 Ağustos 2023, 23:31:32
ATOM TARİFİ | Ege ve Akdeniz'de yaygın olan meze kültüründe bu kez alışılagelen zeytinyağlı ve ekşi tadın yerini acı alıyor. Soğuk servis edilen, acısıyla baş döndüüren, tadıyla çatal çatal yediren atoma sofralarında yer vermek isteyenler 'Atom tarifi, Atom meze nasıl yapılır? Malzemeleri, yapılışı ve püf noktalar' araştırmaları yapıyor. İşte detaylar...
ATOM MEZE NASIL YAPILIR?
Atom Malzemeleri:
📍 2,5 su bardağı süzme yoğurt
📍 2 diş ezilmiş sarımsak
📍 1 çay kaşığı tuz
📍 6 adet kurutulmuş arnavut biberi
📍 2 yemek kaşığı tereyağı
📍 2 yemek kaşığı sıvı yağ
📍 1/4 çay kaşığı toz kırmızı biber
Atom Yapılışı:
👉Bir kasede ezilmiş sarımsak, tuz ve süzme yoğurdu güzelce karıştırın.
👉Ayrı bir tavada sıvı yağ ve tereyağını eritin.
👉Kurutulmuş Arnavut biberlerini doğrayın ve erittiğiniz sıvı yağ ve tereyağının içerisine aktarın. Üzerine kırmızı toz biberi de ekleyip karıştırın.
👉3-4 dakika kadar yağın kızmasını bekledikten sonra ocaktan alın.
👉Yoğurda servis tabağında kaşık yardımıyla şekil verin ve üzerine biberli yağ karışımını dökün.
Atom Püf Noktaları:
📌Süzme yoğurt yerine normal yoğurt da kullanabilirsiniz ancak sert bir yoğurt olması kıvamını artıracaktır.
📌Eritilmiş tereyağı ile birlikte sıvı yağ kullanılmasının nedeni, tereyağının yanmasını geciktirmek. Bu nedenle, sıvı yağ eklemeyi atlamayın. Isınan tereyağına eklenen baharatlar yanabilir.
DİĞER HABERLER
-
Kıyır kıyır hamuru, nefis iç harcı ve tadına doyulmaz lezzetiyle sofraları süsleyen yağlamanın tarifi birçok kişi tarafından merak ediliyor. Kıymalı harcının kendine has ekmeğiyle buluşunca pideyi, lahmacunu ve bilinen tüm lezzetleri geride bırakan yağlamanın tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları haberimizde... -
Bulgurla yapılan köftenin muhteşem sosla buluştuğu yöresel lezzet Fellah köftesi, arama motorlarında en sık araştırılan yemek tarifleri listesinde ilk sıralara yükseldi. Peki Fellah Köftesi nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktası nedir? Asla dağılmayan nefis Fellah köftesi tarifi haberimizde... -
Erzurum'un en mehşur lezzetlerinden olan Kadayıf Dolması, tüm Türk mutfağında kendisine geniş yer bularak tadanları kendisine hayran bırakıyor. En sevilen şerbetli tatlılar arasında yer alan Kadayıf Dolmasını evinde, kendi mutfağında yapmak isteyenler arama motorlarında 'Kadayıf Dolması nasıl yapılır?' sorusunun cevabını araştırıyor. İşte kadayıf dolması malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...