ÇITIR ÇITIR PATATES KIZARTMASI NASIL YAPILIR? | Yağ çekmeyen çıtır patates kızartmasının püf noktası, tarifi ve yapılışı!
Birçok kişinin favori lezzetlerinden biri olan ve hemen hemen her öğünde akıllara gelen patates kızartmasının nasıl yapıldığı araştırılmaya başladı. Çıtır çıtır ve lezzetli bir patates kızartması yemek isteyenler, patates kızartmasının yağ çekmemesi için ne yapılması gerektiğini sorgulamaya koyuldu. İşte hazırlaması oldukça kolay olan patates kızartmasının az bilinen püf noktaları!
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 19 Ocak 2023, 07:04:21, Güncelleme: 19 Ocak 2023, 07:04:21
Çıtır patates kızartması tarifi ve püf noktası binlerce kişi tarafından merak ediliyor. Yapımı oldukça basit olan patates kızartmasının yağ çekmemesi için yapılması gerekenler ve patates kızartmasının çıtır olması için dikkat edilmesi gereken hususlar haberimizde...
ÇITIR PATATES KIZARTMASI TARİFİ
Çıtır Çıtır Patates Kızartması Tarifi İçin Gerekli Malzemeler:
- Kızartmalık (dilim ya da elma dilim) patates
- Sıvı yağ
- Tuz
ÇITIR PATATES KIZARTMASI NASIL YAPILIR?
- Patatesleri suyun altında yıkayın kabuklarını soyun istediğiniz şekilde doğrayın.
- 1 saat su içinde bekletin arada nişastasının çıkması için karıştırın.
- Yağı tavanıza koyup kızdırın.
- Patatesleri süzgeçte süzüp kağıt ya da mutfak havlusu ile kurulayın.
- Kızgın yağa patateslerini atın, 5-6 dakika sonra (renk değiştirmeye başladıktan sonra) patatesleri yağdan çıkartın ve havlu peçeteyi yerleştirdiğiniz tabağın üzerine koyun.
- Sıcak bir şekilde servis edin.
Afiyet olsun.
PATATES KIZARTMASI TARİFİ PÜF NOKTA
- Patateslerinizi dilimledikten sonra nişastasının çıkması ve kararmaması için suda bekletmelisiniz.
- Patateslerinizi kızartacağınız yağın kızgın olması gerekmektedir.
- Patateslerinizi kızgın yağa atmadan önce mutlaka kurutmalısınız eğer suyu yağa damlarsa yağınız patlayacak ve sıçrayacaktır.
DİĞER HABERLER
-
Düğün, bayram ve özel gün sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan, bademi, fıstığı, hamuru ve nefis tavuğuyla sadece pilav değil ana yemek kategorisindeki perde pilavının tarifi, vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Yapımı biraz zahmetli olsa da 'iyi ki yapmışım' dedirtecek perde pilavı için gerekli malzemeleri, yapılışını ve püf noktalarını haberimizde derledik. -
Hep meyve olarak tükettiğimiz elma, bu kez ana yemek lezzetiyle karşımıza çıkıyor. Mayhoş tadının pirinçlerle muhteşem uyumu sebebiyle Osmanlı mutfağından tüm dünyaya yayılan elma dolması, son zamanların en çok araştırılan tarifleri arasında yer alıyor. Peki Elma dolması nasıl yapılır? İşre pirinçli elma dolması malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları... -
Bodrum yöresine ait olarak bilinen Çökertme Kebabı Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Birçok kişi Çökertme Kebabı tarifini merak etti ve Çökertme Kebabı nasıl yapılacağını öğrenmek istedi. Peki, Çökertme Kebabı nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır?