Baklava evde nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? İşte evde baklava tarifi...
Masterchef Türkiye'de finale yaklaşılırken, yarışmacıları birbirinden zor tarifler bekliyor. Programın yayınlanan son bölümünde eleme adayları Barbaros, Özgül ve Emir baklava yapımında yarıştı. Türk mutfağının en tanınan lezzetlerinden olan baklava sonrası Barbaros bu hafta potadan kurtulan isim oldu. Peki, Gaziantep'in en bilinen tatlarından olan baklava evde nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? İşte evde baklava tarifi...
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 27 Aralık 2020, 10:57:02
Sevilen yemek yarışması Masterchef Türkiye'nin son bölümünde, yarışmacılar baklava yapmak için kıyasıya rekabet etti. Gaziantep'le özdeşleşen ve Türkiye'nin dünya çapında ünü olan tatlısı baklava, evde de yapılabiliyor. Peki, baklava evde nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? İşte evde baklava tarifi...
BAKLAVA MALZEMELERİ
Yufkası İçin:
-5 su bardağı un
-3 adet yumurta
-1 su bardağı süt
-1 su bardağı ayçiçek yağı
-1 paket kabartma tozu
-1 tatlı kaşığı sirke
-1/2 çay kaşığı tuz
Yufkaları açmak ve ara katları için:
-1,5 su bardağı mısır nişastası
-250 gram eritilmiş tereyağı
-3 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
Şerbeti için:
-3.5 su bardağı toz şeker
-3.5 su bardağı su
-1/2 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu
BAKLAVA NASIL YAPILIR? İŞTE TARİFİ
Öncelikle, unu derin bir kaba koyun. Orta kısmını havuz gibi açın. İçine süt, yumurta, ayçiçek yağı, sirke, tuz ve kabartma tozunu ilave edin. Ardından malzemeleri yavaş yavaş karıştırarak, unla birlikte kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamuru, üzerini nemli bir bezle örterek yaklaşık 1 saat oda sıcaklığında bekletin. Dinlenmiş hamuru, 20 eşit parçaya ayırın. Unladığınız tezgah üzerinde bezeleri tabak büyüklüğünde açın. Aralarına mısı nişastası serpiştirerek, açtığınız hamurları üst üste dizin. Ardından oklava yardımıyla üst üste dizilen hamurları incecik açın. Yufkanın katlarını yağlamak için tereyağını minik bir tavada ya da tencerede kısık ateşte eritin. Fırın tepsinizin tabanını eritilmiş tereyağı ile yağlayın. Açtığınız yufkalardan iki tanesini baklavanın alt ve üst katı içi ayırın. Yufkaların on adetini aralarını tereyağıyla yağlayıp, fırın tepsisinde üst üste dizin. İnce çekilmiş ceviz içini baklavanın orta katına eşit olarak serpiştirin. Kalan yufkaları, aynı şekilde aralarını tereyağı ile yağlayarak üst üste dizin ve baklavayı bu şekilde oluşturmaya devam edin. Yufkaların kenar kısımlarını bir bıçak yardımıyla tepsinin alt tarafına doğru ittirin. Baklavayı olmasını istediğiniz şekilde dilimleyin. Tereyağını biraz da baklavaların üzerine sürüp, tepsiyi önceden ısıtılmış fırında 180 derece yaklaşık 50 dakika pişirin. Ardından şerbeti hazırlamaya geçin. Toz şekeri, derin bir tencerede su içerisinde eritip yaklaşık 25 dakika pişirin. Kaynayan suya limon suyu da ekleyip ocaktan alın. Fırından çıkarttığınız baklavanın üzerine hazırladığınız şerbeti azar azar dökün. Afiyet olsun...
DİĞER HABERLER
-
Düğün, bayram ve özel gün sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan, bademi, fıstığı, hamuru ve nefis tavuğuyla sadece pilav değil ana yemek kategorisindeki perde pilavının tarifi, vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Yapımı biraz zahmetli olsa da 'iyi ki yapmışım' dedirtecek perde pilavı için gerekli malzemeleri, yapılışını ve püf noktalarını haberimizde derledik. -
Erzurum'un en mehşur lezzetlerinden olan Kadayıf Dolması, tüm Türk mutfağında kendisine geniş yer bularak tadanları kendisine hayran bırakıyor. En sevilen şerbetli tatlılar arasında yer alan Kadayıf Dolmasını evinde, kendi mutfağında yapmak isteyenler arama motorlarında 'Kadayıf Dolması nasıl yapılır?' sorusunun cevabını araştırıyor. İşte kadayıf dolması malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları... -
Kıyır kıyır hamuru, nefis iç harcı ve tadına doyulmaz lezzetiyle sofraları süsleyen yağlamanın tarifi birçok kişi tarafından merak ediliyor. Kıymalı harcının kendine has ekmeğiyle buluşunca pideyi, lahmacunu ve bilinen tüm lezzetleri geride bırakan yağlamanın tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları haberimizde...